H Adidas λανσάρει νέα ετικέτα μετά από 50 χρόνια για χάρη της Gen Z

Η Adidas προσθέτει τρίτη ετικέτα στο χαρτοφυλάκιό της

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών Adidas λανσάρει ένα νέο label, που τοποθετείται μεταξύ των σειρών Performance και Originals. Η νέα ετικέτα, με την ονομασία “Adidas Sportswear”, μας συστήνεται με το moto “sport worn for style”, για να μας δείξει ότι δημιουργήθηκε “για τον αθλητισμό που φοριέται με στυλ”.

Η Sportswear είναι μια σειρά με fashion προσανατολισμό και αποτελεί το πρώτο λανσάρισμα πλήρους συλλογής της εταιρείας μετά από 50 χρόνια. Η κολλεξιόν Sportswear ακροβατεί μεταξύ αθλητισμού και στυλ, διαθέτοντας είδη όπως ποδοσφαιρικές φανέλες, φόρμες και αθλητικά φορέματα κατασκευασμένα από υλικά υψηλών επιδόσεων.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

Το DNA της σειράς περιγράφεται ως “sporty in essence” -δηλαδή “αθλητικό στην ουσία του”- και έχει δημιουργηθεί προκειμένου να στοχεύσει στους fashion-forward καταναλωτές της Gen Z, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογίες για να επιτύχει απλές γραμμές κοπής, χρωματισμούς και απογυμνωμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Η Adidas Sportswear θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 9 Φεβρουαρίου στα καταστήματα και στο διαδίκτυο, αλλά είναι ήδη διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής της μάρκας αθλητικών ειδών από τις 2 Φεβρουαρίου.

Από το Netflix στην Adidas

Για να προωθήσει την εμπνευσμένη από τη Gen Z νέα της σειρά, η Adidas επέλεξε την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της σειράς “Wednesday” του Netflix, Jenna Ortega, ως νέα πρέσβειρα της μάρκας. Για την αθλητική εταιρεία η Ortega αποτελεί μια πραγματική αντανάκλαση και υπέρμαχος του ατομικισμού και της ευελιξίας και ταιριάζει απόλυτα με αυτό που έχει σχεδιαστεί να ενσαρκώνει η Adidas Sportswear.

Μαζί με την Ortega, στην καμπάνια για το λανσάρισμα της Adidas Sportswear θα συμμετέχουν και άλλοι συνεργάτες της εταιρείας, όπως ο αστέρας του νοτιοκορεατικού ποδοσφαίρου Son Heung-min, ο μπασκετμπολίστας Trae Young, η ποδοσφαιρίστρια Mary Fowler και η gamer Carolina Voltan.

Η μάχη για την πολυπόθητη Gen Z

Αυτό το λανσάρισμα θα μπορούσε να βοηθήσει την Adidas να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στους νέους καταναλωτές. Και αυτό γιατί η Nike χαρακτηρίζεται σταθερά ως η αγαπημένη μάρκα των Gen Z-ers, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας ερευνών, Piper Sandler, σε περισσότερους από 14.000 έφηβους των Η.Π.Α.

Το 60% των εφήβων δηλώνουν τη Nike ως την αγαπημένη τους μάρκα υποδημάτων, ενώ μόλις 6% την Adidas. Την ίδια στιγμή στον τομέα της ένδυσης, η Nike κατέκτησε την πρώτη θέση με το 30% των εφήβων, ακολουθούμενη από τη Lululemon (6%).

Η Nike -ο διαχρονικά μεγάλος αντίπαλος της Adidas- διαθέτει ήδη ρούχα lifestyle και έχει δημιουργήσει sold-out συνεργασίες με εταιρείες μόδας όπως η Jacquemus και η Stüssy κατά το τελευταίο έτος. Ενώ οι ανταγωνιστικές μάρκες όπως η Gymshark, η Lululemon, η Tala και η Alo Yoga έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς για τα σύνολα και τις αρθρωτές συλλογές τους, που φοριούνται εντός και εκτός γυμναστηρίου από τη Gen Z και διαφημίζονται από τους influencers στο TikTok και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα: Η βραβευμένη καμπάνια της Adidas που προώθησε τη γυμναστική στα lockdowns

Η Adidas φιλοδοξεί ότι η νέα της ετικέτα Sportswear θα ενισχύσει τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητά της, αξιοποιώντας την ευκαιρία να κατακτήσει όσους βρίσκονται μεταξύ των Gen Z και Gen Alpha. Με αισθητική εμπνευσμένη από το ποδόσφαιρο, η Sportswear ευθυγραμμίζεται με το blokecore, ένα trend των Gen Z-ers που σάρωσε το TikTok το 2022 και αφορά τους στυλιστικούς συνδυασμούς vintage ποδοσφαιρικών εμφανισεων, με φαρδιά jeans και sneakers, κυρίως Adidas.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Adidas είναι σίγουρη για τη μακροζωία της σειράς Sportswear. Οι ομάδες της εταιρείας σχεδιάζουν ήδη τις κολλεξιόν της νέας ετικέτας μέχρι το φθινόπωρο/χειμώνα 2024. Αναμειγνύοντας με δεξιοτεχνία τις αθλητικές γραμμές με τις φρέσκες λεπτομέρειες, η Adidas Sportswear συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογίες απόδοσης του γερμανικού sport brand και της εμφάνισης με γνώμονα την άνεση για να αναβαθμίσει το καθημερινό στυλ των χρηστών.


Με πληροφορίες από Vogue Business

Photo: Adidas