19 Απρ 2024
READING

Η βραβευμένη καμπάνια της Adidas που προώθησε τη γυμναστική στα lockdowns

3 MIN READ

Η βραβευμένη καμπάνια της Adidas που προώθησε τη γυμναστική στα lockdowns

Η βραβευμένη καμπάνια της Adidas που προώθησε τη γυμναστική στα lockdowns

Η καμπάνια της Adidas κέρδισε στην κατηγορία “Best Response to Change” στα The Drum Awards for Content 2022

Όταν η πανδημία πήρε μεγάλες διαστάσεις και τα γυμναστήρια έκλεισαν, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για “γυμναστική στο σπίτι” αυξήθηκαν πάνω από 400%, σύμφωνα με έρευνα της Adidas. Έτσι, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αξιοποιήσει τον αντίκτυπό της ως κορυφαίου brand στον τομέα του αθλητισμού, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν υγιείς και να αρχίσουν να αθλούνται στο σπίτι.

Ο στόχος της Adidas ήταν να ενδυναμώσει τους ενδιαφερόμενους για τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για αθλητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού, είτε για μαθητές και εργαζομένους που αναγκαστικά παρέμεναν στο σπίτι τους. Χρειάζονταν ένα περιεχόμενο που θα ενθάρρυνε ενεργά τη συμβολή του αθλητισμού στην αυτοβελτίωση και την ενίσχυση της υγείας τους. Το moto της αποστολής της αντανακλούσε τον στόχο της εκστρατείας: “Informed by data. Driven by empathy” ή “Ενημερωμένοι από δεδομένα. Με γνώμονα την ενσυναίσθηση”.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

Η καμπάνια #HomeTeam

Η Adidas συνεργάστηκε με το Oliver Agency για τη δημιουργία μιας σειράς βίντεο που χρησιμοποιούν επαγγελματίες αθλητές για να βοηθήσουν τους μη μυημένους να “προπονηθούν” στο σπίτι. Αυτή η στρατηγική όχι μόνο θα βοηθούσε στη βελτίωση της ζωής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά θα συνέδεε επίσης τους αθλητές, καθώς και την Adidas, με εκατομμύρια ανθρώπους με έναν νέο και εντυπωσιακό τρόπο.

Στην πορεία η ιδέα αυτή επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει την αφήγηση ιστοριών ως έναν τρόπο να μεταδοθούν προσωπικές, εντυπωσιακές ιστορίες που θα ωφελούσαν τους θεατές και θα έδιναν έναν αέρα αυθεντικότητας στα βίντεο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μπάσκετ. Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για “προπόνηση μπάσκετ στο σπίτι” διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι η Adidas συνεργάστηκε με τις μπασκετμπολίστριες της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Erica Wheeler και Amanda Zuhui B, οι οποίες ανέλαβαν να δείξουν πώς οι λάτρεις και ερασιτέχνες παίκτες μπάσκετ θα μπορούσαν να μιμηθούν την προπόνηση των επαγγελματιών χρησιμοποιώντας μόνο με μια μπάλα.

Ανάλογα, άλλοι επαγγελματίες αθλητές, όπως ο αστέρας του χόκεϊ επί πάγου των ΗΠΑ (NHL), Brock Boeser και η επαγγελματίας τενίστρια, Katrina Scott, μεταξύ άλλων, βοήθησαν στη δημιουργία 175 βίντεο περιεχομένου από 36 διαφορετικές –εξαιτίας της καραντίνας- τοποθεσίες.

Τα βίντεο καθοδηγούσαν τους θεατές σε σύντομα workouts που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις προπονήσεις τους στο σπίτι και να δώσουν πληροφορίες για την αξία της γυμναστικής.

Παράλληλα η Adidas επέτρεψε την δωρεάν πρόσβαση στις εφαρμογές της, Adidas Training και Adidas Running, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως μέρος των προσπαθειών της να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν τη σωματική τους υγεία, παραμένοντας στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Διαβάστε ακόμα: Δωρεάν φαγητό και γυμναστική στους υπαλλήλους από την Αdidas για να επιστρέψουν στο γραφείο

Ο στόχος επετεύχθη

Αφού δημιούργησαν βίντεο που περιλάμβαναν τα πάντα, από αναρρίχηση σε βράχους μέχρι τρέξιμο, και ανέδειξαν τη γυμναστική σε γήπεδα, πίστες, χωράφια, γυμναστήρια και σπίτια, ο στόχος τους επετεύχθη. Η Adidas κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο οργανικές εμφανίσεις, καθώς και να βελτιώσει την κατάταξή της στην ψηφιακή αναζήτηση.

Η Adidas προώθησε τον αθλητισμό ως τρόπο αλλαγής της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, ενσαρκώνοντας το σλόγκαν της μάρκας “stronger, together” ή “ισχυρότεροι, μαζί”. Ταυτόχρονα, όμως, κατάφερε να δημιουργήσει περιεχόμενο που ξεχώρισε, ανταποκρινόμενη στην αλλαγή καλύτερα από τους ανταγωνιστές της. Το επίτευγμα αυτό αναγνωρίστηκε με τη διάκρισή της στην κατηγορία “Best Response to Change” στα The Drum Awards for Content 2022, τα διεθνή βραβεία για το καλύτερο επώνυμο περιεχόμενο.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo & Video: Adidas

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.