23 Απρ 2024
READING

Η Aegean ανοίγει τα φτερά της

4 MIN READ

Η Aegean ανοίγει τα φτερά της

Η Aegean ανοίγει τα φτερά της

Συνεχείς οι επενδύσεις στις συνδέσεις με προορισμούς του εξωτερικού και το χειμώνα

Την εξωστρέφειά της ενισχύει διαρκώς η Aegean, αυξάνοντας σταδιακά τους προορισμούς του εξωτερικού και προσθέτοντας νέες απευθείας συνδέσεις, πάντα με γνώμονα την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικου προϊόντος και εκτός της θερινής σεζόν.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας ολοκλήρωσε το 2022 περιλαμβάνοντας συνολικά 82 διεθνείς προορισμούς με τακτικές πτήσεις και 31 προορισμούς εσωτερικού. Συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των ναυλωμένων πτήσεων, οι προορισμοί άγγιξαν τους 156 σε 42 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Η προοδευτική αυτή αύξηση δεν επήλθε τυχαία. Μετά την ισχυρή δυναμική ανάκαμψης που κατέγραψε την περασμένη χρονιά η Ελλάδα στον τουρισμό, η Aegean πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές περαιτέρω δυνατότητες ενίσχυσης της χώρας ως τουριστικού προορισμού καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για το λόγο αυτό συνεχίζει τις επενδύσεις αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών τόσο στους διαχρονικά ισχυρούς όσο και στους λιγότερο αναπτυγμένους και νέους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η σύνδεση με την Αθήνα

Από την πρωτεύουσα κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, γεγονός που οφείλεται στις θετικές επιδόσεις της καλοκαιρινής σεζόν. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η Φλωρεντία, το Όσλο, το Ριάντ, η Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η εταιρεία επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με σημαντικές πληρότητες.

Από τη Θεσσαλονίκη

Για την Aegean η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε σημαντικό κόμβο του δικτύου της, έχοντας μεταφέρει μέχρι αυτήν τη στιγμή περισσότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες. Με ένα διευρυμένο πρόγραμμα 19 δρομολογίων εξωτερικού κατά την περασμένη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία πλέον διατηρούνται όλο το χρόνο, η εταιρεία συνδέει την ευρύτερη περιοχή με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Μάλιστα, το φετινό χειμώνα διατηρώντας και τα έξι νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες, το Μιλάνο και τη Ρώμη, που εγκαινιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, η Aegean κατέγραψε μόνο για το Νοέμβριο αύξηση της δραστηριότητας της στο εξωτερικό κατά 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Η περίπτωση του Ισραήλ

Η εταιρεία πραγματοποιεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από και προς το Ισραήλ ήδη από το 2002, έχοντας μεταφέρει μέχρι σήμερα συνολικά 4 εκατομμύρια επιβάτες. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της στην αγορά του Ισραήλ, αποφάσισε να προσθέσει τρία νέα απευθείας τακτικά δρομολόγια από τα Ιωάννινα, Χανιά και την Καλαμάτα προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ, ενώ αυξάνει και τις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, με στόχο να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αυξημένη ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για την ισραηλινή αγορά όπως καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με το βλέμμα στα Βαλκάνια

Έχοντας από τον Οκτώβριο του 2021 στην κατοχή της το πλειοψηφικό πακέτο (51%) της ρουμανικής Animawings, η Aegean θα πετάει προς 10 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη). Και με βάση τον φετινό προγραμματισμό, η Ελλάδα θα αποτελεί πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πίσω από τη ρουμανική.

Την ίδια στιγμή, αναμένει τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών της Βόρειας Μακεδονίας για την αεροπορική θα συνδέει τη γειτονική χώρα με προορισμούς του εξωτερικού, ενώ συνεχίζει να εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την Croatia Airlines.

Το πρόγραμμα της θερινής σεζόν του 2023 που αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, θα περιλαμβάνει πτήσεις από Αθήνα προς Λιουμπλιάνα και Σπλιτ, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί και σύνδεση με Μπάνια Λούκα. Τόσο σε εποχικό επίπεδο, όπως από Βελιγράδι προς Ηράκλειο και Ρόδο, όσο και σε επίπεδο τσάρτερ, αναμένονται δεκάδες συνδέσεις όλο το καλοκαίρι από μεγάλες βαλκανικές πόλεις προς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η Aegean φιλοδοξεί τη φετινή χρονιά να ξεπεράσει τα επίπεδα-ρεκόρ του 2019, εμπλουτίζοντας κι άλλο το δίκτυό της με συνδέσεις προορισμών του εξωτερικού, τόσο σε επίπεδο πτήσεων όλο τον χρόνο, όσο και σε εποχικό επίπεδο την καλοκαιρινή σεζόν. Ενδεικτική των σχεδίων της είναι η νέα αποκλειστική συνεργασία της με την TUI France για διασύνδεση με τακτικές πτήσεις και αυξημένες συχνότητες με το Παρίσι, τη Νίκαια, το Μπορντό, την Νάντη, τη Λυών, την Τουλούζη, τη Λιλ και τη Μασσαλία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.