19 Απρ 2024
READING

Trending Now: Υποβρύχιοι δημόσιοι χώροι

1 MIN READ

Trending Now: Υποβρύχιοι δημόσιοι χώροι

Trending Now: Υποβρύχιοι δημόσιοι χώροι

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), η στάθμη της θάλασσας έχει υπερδιπλασιαστεί από 1,4 χιλιοστά ετησίως κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 20ου αιώνα, σε 3,6 χιλιοστά το χρόνο από το 2006 έως το 2015. Την ίδια στιγμή, η ΝΟΑΑ προβλέπει ότι η στάθμη της θάλασσας ενδεχομένως να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 0,3 μέτρα πάνω από τα επίπεδα του 2000 μέχρι τις αρχές του επόμενου αιώνα, ενώ η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή εκτιμά ότι θα αυξηθεί από 40 έως 63 εκατοστά μέχρι το 2100.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η στάθμη της θάλασσας παρουσιάσει τόσο μεγάλη αύξηση, αυτό θα αλλάξει άρδην τον κόσμο. Κάποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τα μέτρα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Άμστερνταμ που ανοίγει πρόσφατα έναν μεγάλο υποβρύχιο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων στον κεντρικό σταθμό. Πρόκειται για μια κατασκευή που μπορεί να χωρέσει έως και 6.300 προσωπικά ποδήλατα και 700 ακόμη για μερίδια ποδηλάτων. Θα μπορούσαμε να δούμε υποβρύχια parking ή άλλους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.