20 Απρ 2024
READING

Δυναμική ανάπτυξη για την Entersoft με όχημα τις εξαγορές

6 MIN READ

Δυναμική ανάπτυξη για την Entersoft με όχημα τις εξαγορές

Δυναμική ανάπτυξη για την Entersoft με όχημα τις εξαγορές

Εδώ και 22 χρόνια ενισχύει διαρκώς την γκάμα των υπηρεσιών της

Με στόχο τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών της προς πελάτες και συνεργάτες, την είσοδό της σε νέους τομείς δραστηριοποίησης και την ενίσχυση των εσόδων της, η Entersoft έχει επιλέξει εδώ και δύο δεκαετίες τις στρατηγικές εξαγορές, ως ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης.

Ήταν το 2002 όταν επαγγελματίες με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις -κυρίως από την Computer Logic- ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την Entersoft, μια εταιρεία που έθεσε εξαρχής στόχο την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εφαρμογών για εταιρείες.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, τα προϊόντα της γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία, αποκτά εκατοντάδες πελάτες και υποστηρίζει χιλιάδες χρήστες. Από την στιγμή, μάλιστα, που παρουσιάζει το πρώτο ελληνικό CRM σύστημα πλήρως ενοποιημένο με ERP, αποτελεί συνειδητή επιλογή σημαντικών εγχώριων επιχειρήσεων. Το 2008 η εταιρεία ιδρύει δύο θυγατρικές εταιρείες, την Entersoft Romania Software SRL και την Entersoft Bulgaria EOOD, διευρύνοντας την εξωστρέφειά της και ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία.

Οι πρώτες εξαγορές

Το 2009, όμως, η εξαγορά δύο ελληνικών εταιρειών, της Nova Consulting και της Retail@Link, σηματοδοτεί για την Entersoft την είσοδό της στο χώρο των mobile applications και σε νέες αγορές, ειδικότερα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, στην ηλεκτρονική ανταλλαγή παραστατικών και στην παροχή λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας ως υπηρεσία από το διαδίκτυο.

Τρία χρόνια μετά η εταιρεία μέσω της απόκτησης της Cardisoft, αποκτά πρόσβαση στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη διεκδίκηση έργων του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε συστήματα για Contact Centers και Voice Portals.

Αναπτυξιακό πλάνο

Συνεχίζοντας την ανάπτυξή της και την σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της σε αγορές του εξωτερικού, το 2014 βρίσκει την Entersoft να ιδρύει τη θυγατρική εταιρεία Entersoft Middle East FZ-LLC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Λίγο αργότερα, ανακοινώνει το νέο επενδυτικό πλάνο της για την τριετία 2014-2016 με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ. και έμφαση στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, όπως και στην δυναμική επέκταση σε κάθετες αγορές και στη σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η εξαγορά της Alpha Software Solutions, του μεγαλύτερου μεταπωλητή προϊόντων της Entersoft με έδρα στη Θεσσαλονίκη και υποκατάστημα στην Αθήνα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις υπηρεσίες της προς το πελατολόγιό της.

Έμφαση στις κάθετες αγορές

Τέσσερα χρόνια μετά η Entersoft ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς της δραστηριότητας Enterprise Mobility της SiEBEN, κυριαρχώντας πλέον στην αγορά αυτή και διευρύνοντας το πελατολόγιό της με σημαντικές εταιρείες όπως οι Frigoglass, Mars, Mondelēz, Numil, Pepsico, Μπισκότα Παπαδοπούλου, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, Κρι-Κρι, Νίκας, Γιώτης, Υφαντής, Μέλισσα Κίκιζας, Μύλοι Λούλη, Παπαστράτος, Druckfarben, Avon Cosmetics.

Το 2020 η Entersoft εισάγεται στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η πρώτη από τις προγραμματισμένες εξαγορές του ομίλου, με την απόκτηση της δραστηριότητας ERP Plexis της Computer Life στον κάθετο κλάδο της ένδυσης/παραγωγής ρούχου και γούνας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επερχόμενη περίοδο ανάκαμψης στην αγορά αυτή και διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη γκάμα των κάθετων αγορών που καλύπτει.

Στο τέλος της ίδιας χρονιάς ολοκληρώνεται η στρατηγική εξαγορά της Optimum, της ισχυρής εταιρείας στο χώρο των λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, δίνοντας έτσι στην Entersoft ηγετική θέση στον κλάδο με την πιο ολοκληρωμένη πρόταση προηγμένων λύσεων λογισμικού και ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο.

Είσοδος στο e-commerce

Τον Μάρτιο του 2021 η εταιρεία εξαγόρασε το 100% των μετοχών της εταιρείας Wedia, σηματοδοτώντας την εισοδό της στο χώρο του e-commerce. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη web και e-commerce εφαρμογών, καθώς και υπηρεσιών digital marketing, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού. Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της Entersoft για την πλήρη υποστήριξη μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με αξιοποίηση του e-commerce, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναγκαία λογισμικά της εφοδιαστικής αλυσίδας σε omnichannel επίπεδο.

Μετά την εξαγορά της Optimum και την ενίσχυση του τομέα software για logistics, η Entersoft ενισχύει δυναμικά τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της στον τομέα της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Για πρώτη φορά ένας οργανισμός μπορεί να καλύψει συνολικά, με δικά του προϊόντα και υπηρεσίες, όλη την εμπειρία ενός καταναλωτή (customer journey), από την καμπάνια προώθησης προϊόντων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής (business transaction), συνδυάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες User Experience, eCommerce, Logistics, CRM Analytics και Digital Marketing.

Ανάπτυξη στις αγορές Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας

Στις αρχές του 2022, η Entersoft απέκτησε την Logon, μια εταιρεία με 20ετή εμπειρία στην υλοποίηση έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονταν εκατοντάδες δυναμικές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με τοπική αλλά και εθνική εμβέλεια.

Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft απέκτησε ένα ακόμη κέντρο υλοποίησης των προϊόντων της, μα πρωτίστως τη δυνατότητα δυναμικής ανάπτυξης στις αγορές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα ενίσχυσε το πελατολόγιο και το στελεχιακό της δυναμικό για τη διαφαινόμενη ανοδική ζήτηση τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα νέα προϊόντα e-commerce και HRM/Payroll που η εταιρεία είχε ανακοινώσει για το 2022.

Eίσοδος στο λογισμικό για τους κλάδους φαρμακείων και εντατικής λιανικής

Το 2022 ολοκληρώνεται για την Entersoft με την απόκτηση από την Smartware International των λογισμικών SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @ cloud, SmartMediSys και το SmartMediSys 360 @ cloud, που απευθύνονται στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στα φαρμακεία και στην ιατρική κοινότητα, των αντίστοιχων σημάτων και του σχετικού πελατολογίου, καθώς και των λογισμικών SmartRetail και SmartRetail 360 @ cloud που απευθύνονται στον κλάδο της εντατικής λιανικής και των αντίστοιχων σημάτων.

H αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ελπιδοφόρα για την Entersoft, αφού με την εξαγορά του 100% της εταιρείας CGSoft, εισέρχεται στην αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management. Το πελατολόγιο της CGSoft απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Eurobank, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ALPHA Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων, DoValue, Cepal Hellas, UCI Hellas, CERVED Υπηρεσίες Ακινήτων, Pepper Hellas Asset Management, BMW Austria Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Imerys. Ενώ διαθέτει λύσεις ERP και CRM με δεκάδες επιπλέον πελάτες.

Αποσκοπώντας σε αλματώδη ανάπτυξη και ποιοτικά διευρυνόμενο πελατολόγιο, μέσα από εξαγορές εμπορικών συνεργατών και εδραιωμένων στον τομέα τους επιχειρήσεων, η Entersoft αποτελεί πλέον σήμερα μια εταιρεία παροχής λύσεων λογισμικού και εφαρμογών που αξιοποιούνται από τουλάχιστον 4.000 εταιρείες σε πλήθος διαφορετικών κάθετων αγορών σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.