25 Απρ 2024
READING

Η TreSemmé δοκιμάζει ένα διαφορετικό storytelling

5 MIN READ

Η TreSemmé δοκιμάζει ένα διαφορετικό storytelling

Η TreSemmé δοκιμάζει ένα διαφορετικό storytelling

Η TreSemmé εφαρμόζει μια νέα μορφή storytelling για το λανσάρισμα της νέας συλλογής προϊόντων της

Για να υποστηρίξει το λανσάρισμα της νέας της συλλογής Pro Infusion, η αμερικανική μάρκα προϊόντων περιποίησης μαλλιών επένδυσε σε μια καμπάνια με ένα διαφημιστικό σποτ με την Ολυμπιακή ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ, Out-of-Home (OOH) διαφημίσεις, μια εκδήλωση στο Λος Άντζελες και μια παρουσία κατά τη διάρκεια της New York Fashion Week.

Με την ονομασία Pro Infusion collection, η συλλογή περιλαμβάνει τέσσερις σειρές προϊόντων, για όγκο, απαλότητα, μπούκλες και σταθερότητα του χρώματος. Κάθε μία περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner και ένα multi-tasking τονωτικό νερό – όλα με τεχνολογία COCO-PROTEINize, που περιλαμβάνει ενυδατικό έλαιο καρύδας και μια φυτική πρωτεΐνη που διεισδύει στην τρίχα, για υγιή μαλλιά με βέλτιστη ελαστικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Βάζει η τεχνητή νοημοσύνη σε κίνδυνο το storytelling;

Η ανάπτυξη της συλλογής αποτελεί απάντηση στην αλλαγή της στάσης του καταναλωτικού κοινού ως προς τον τρόπο που διαχειρίζονται πλέον τα μαλλιά τους. Αυτό διαπίστωσε εξάλλου η μετά από έρευνα η αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι θέλουν πλέον να διατηρούν τα μαλλιά τους σε πιο φυσικό και χαλαρό στυλ, συμπεριλαμβανομένων των σγουρών μαλλιών.

Η ιδέα πίσω από το story

Ο σκοπός της προβολής της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης ήταν να δημιουργηθεί μια οπτική σύνδεση μεταξύ της ρευστής, κυματιστής εμφάνισης των μαλλιών στο νερό και του επιθυμητού αποτελέσματος των προϊόντων TreSemmé.

Συνήθως, οι κολυμβητές φορούν σκουφάκια κολύμβησης και έτσι οι θεατές δεν παρατηρούν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στο διαφημιστικό σποτ, μια κολυμβήτρια λύνει τον αυστηρό κότσο της λίγο πριν βουτήξουν στην πισίνα για το κολυμβητικό τους πρόγραμμα. Η κολυμβητική επίδειξη επικεντρώνεται σε κινήσεις που αναδεικνύουν τη φυσική κίνηση των μαλλιών στο νερό, μαζί με την τέχνη του αθλήματος.

Η 76χρονη αμερικανική μάρκα προϊόντων περιποίησης μαλλιών θέλησε να δημιουργήσει κάτι που δεν θα ήταν απλώς μια διαφήμιση που ελέγχει κάποια κουτάκια των μέσων ενημέρωσης, αλλά κάτι που θα μπορούσε να κινείται στα πλαίσια του πολιτισμού. Γι’ αυτό και το σποτ αναδεικνύει την τέχνη της καλλιτεχνικής κολύμβησης και δεν εστιάζει μόνο στα μαλλιά των αθλητριών.

Η προώθηση

Μέχρι τώρα η TRESemmé είχε επενδύσει περισσότερο σε influencers, παρά σε μεθόδους υψηλής εμβέλειας όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τώρα, εκτός από το διαφημιστικό σποτ και τη συνεργασία με τους αθλητές, η καμπάνια σηματοδοτεί και άλλες αποκλίσεις από τις τυπικές διαφημίσεις της μάρκας. Το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί στην τηλεόραση και στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια διαφημίσεων για τρέιλερ ταινιών.

Ενώ οι διαφημίσεις OOH, που σχεδιάστηκαν για να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και έχουν τρισδιάστατα οπτικά στοιχεία, θα προβάλλονται στην Times Square  και στον σταθμό τρένων Penn Station της Νέας Υόρκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας κολυμβητής που πλησιάζει την οθόνη και την αγγίζει για να προκαλέσει την ιδέα ότι ο θεατής βρίσκεται επίσης κάτω από το νερό.

Η καμπάνια θα διαρκέσει ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η μάρκα που ανήκει στην Unilever είναι μέρος του τομέα ομορφιάς και ευεξίας του ομίλου, ο οποίος κέρδισε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021.

Το storytelling

Το storytelling είναι μέρος της καθημερινότητάς μας – από το να συζητάμε για τις νίκες της αγαπημένης μας ομάδας, μέχρι να μοιραζόμαστε ιστορίες από το τελευταίο μας ταξίδι με τους φίλους μας. Οι ιστορίες αποκαλύπτουν τη σημασία της αφήγησης και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην ιδιωτική μας ζωή, αλλά είναι επίσης χρήσιμες για τις εταιρείες, καθώς μπορούν να παρακινήσουν τους καταναλωτές να αγαπήσουν και να ακολουθήσουν τα brands.

H αφήγηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο του marketing. Του brand storytelling, δηλαδή της στρατηγικής που χρησιμοποιείται στο marketing για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας. Η αφήγηση ιστοριών από μια μάρκα μπορεί να ενισχύσει και να αυξήσει το κοινό της δημιουργώντας μια συναισθηματική σύνδεση και μια πιο προσωπική σχέση. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημερινό κοινό που αποτελείται κυρίως από καταναλωτές της Gen Ζ και Μillennials, καθοδηγείται από τις προσωπικές συνδέσεις που κάνει με τις μάρκες.

Οι αλλαγές στο brand storytelling είναι μια συνεχής συζήτηση στον τομέα της ομορφιάς που έχει υποκινηθεί από το διπλό ενδιαφέρον για την αυθεντικότητα και την αποφυγή των παραδοσιακών προϊόντων και brands που απλώς βασίζονται στα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερευνών, EY, για το 92% των Gen Z-ers το να είναι κάποιος αυθεντικός και “αληθινός στον εαυτό σου” είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό είναι μια αύξηση 16% από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη της WP Engine, της εταιρείας φιλοξενίας WordPress, οι Gen Zers θέλουν οι εταιρείες να συμβάλλουν σε κοινωνικούς σκοπούς, διασφαλίζοντας ότι η μάρκα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό προϊόν.

Η TreSemmé προσπαθούσε πάντα να αξιοποιεί “σημεία πάθους”, όπως η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και την αμερικανική τηλεοπτική σειρά ριάλιτι  “Project Runway”. Ως εκ τούτου, η ιδέα πίσω από την καμπάνια Pro Infusion, ήταν να εμφανιστεί με ένα διαφορετικό και πιο δημιουργικό format.

Διαβάστε ακόμα: Το storytelling δίνει νόημα στα data

Οι πιο αξιομνημόνευτες μάρκες είναι αυτές που χρησιμοποιούν ξεκάθαρες ιστορίες, που εντυπώνονται στο μυαλό και τη συνείδηση του καταναλωτή. Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπει μια διαφήμιση από ένα τέτοιο brand, μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως την εταιρεία πίσω από αυτήν, ακόμη και όταν δεν υπάρχει απευθείας διαφήμιση κάποιου προϊόντος.

Έτσι, μέσω των ιστοριών τους, αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει με επιτυχία ένα brand identiy, που διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, την σύνδεσή τους μ’ αυτές και συνεπώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας τους. Αυτό φαίνεται πως κάνει τώρα και η TreSemmé.

 

Με πληροφορίες από Glossy

Photo | Video: TreSemmé

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.