19 Απρ 2024
READING

Trending Now: Robot υποβοηθούμενης βάδισης

1 MIN READ

Trending Now: Robot υποβοηθούμενης βάδισης

Trending Now: Robot υποβοηθούμενης βάδισης

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Χρόνια τώρα ερευνητές στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη προσπαθούν να βρουν λύσεις  που να βοηθήσουν τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να περπατήσουν πιο γρήγορα και πιο σταθερά. Μία λύση είναι τα εξωσκελετικά μηχανήματα, μια νέα προσέγγιση στον ρομποτικό σχεδιασμό και ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο των συσκευών υποβοηθούμενης βάδισης με εξατομικευμένο τρόπο.

Τέτοιοι εξωσκελετοί που βοηθούν την κίνηση των ποδιών, αυξάνοντας την ταχύτητα βάδισης και μειώνοντας την αναγκαία ενέργεια που απαιτείται γι’ αυτό, θα βοηθήσουν ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες (π.χ. λόγω ατυχήματος) ή δυσκολίες (π.χ. λόγω νευρολογικής πάθησης), αλλά και όσους κάνουν σωματικά απαιτητικές εργασίες, βελτιώνοντας έτσι είτε την ποιότητα ζωής τους είτε την παραγωγικότητα και την ασφάλειά τους στους χώρους εργασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Atalante, ένας αυτό-ισορροπούμενος εξωσκελετός που τροφοδοτείται από μπαταρία. Διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο βάδισμα που μπορεί να βοηθήσει στα αρχικά στάδια να δημιουργήσει πιο φυσικό περπάτημα στα τελευταία μέρη της θεραπείας. Η Wandercraft σχεδιάζει να παραδώσει και να κυκλοφορήσει τους πρώτους εξωσκελετούς της στην Αμερική εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.