24 Απρ 2024
READING

Η Μπάρμπα Στάθης διδάσκει στους Έλληνες μαθητές πως να τρέφονται σωστά

2 MIN READ

Η Μπάρμπα Στάθης διδάσκει στους Έλληνες μαθητές πως να τρέφονται σωστά

Η Μπάρμπα Στάθης διδάσκει στους Έλληνες μαθητές πως να τρέφονται σωστά

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ τη φετινή σχολική χρονιά διοργανώνει ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημοτικών Σχολείων με τίτλο «Κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή» για τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης και των όμορων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, έχει ήδη υποδεχθεί σχεδόν 200 μαθητές ηλικίας 5-12 ετών, και πρόκειται να συνεχίσει τη διεξαγωγή του μέχρι και τον Απρίλιο 2023, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να μάθει στα παιδιά τη διατροφική αξία των λαχανικών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν ξεναγήσεις μαθητών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σίνδο. Συγκεκριμένα, τα παιδιά  θα επισκεφθούν τη μονάδα παραγωγής και τον μουσειακό χώρο της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, όπου θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα καλλιεργητικά στάδια της αγροτικής παραγωγής, τη διατροφική αξία των λαχανικών αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων. Μάλιστα, μέσα από γευστικές δοκιμές, βιωματικά παιχνίδια και αισθητηριακές δραστηριότητες οι μαθητές θα γνωρίσουν περισσότερα για τη μεσογειακή δίαιτα και θα δημιουργήσουν τις δικές τους γευστικές συνταγές χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δίνει προσοχή στη διατροφή των παιδιών. Νωρίτερα φέτος συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ρrolepsis για την διεξαγωγή μιας έρευνας σχετικά με τη διατροφή των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών. Μάλιστα, τα αποτελέσματά της ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, επισημαίνοντας πως ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών καταναλώνει πολύ συχνά λαχανικά και όσπρια. Η καταγραφή εστίασε σε ευπαθείς κοινωνικο-οικονομικά περιοχές της χώρας, με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, και τον σχεδιασμό κατάλληλων εκπαιδευτικών δράσεων για θέματα υγείας και ισορροπημένες διατροφής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.