25 Απρ 2024
READING

To ΕΙΕΠ κάνει καλό

3 MIN READ

To ΕΙΕΠ κάνει καλό

To ΕΙΕΠ κάνει καλό

Η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την απόκτηση και τη διατήρηση πελατών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι επιχειρήσεις που προσέφεραν διαχρονικά μια ευχάριστη εμπειρία εξυπηρέτησης στον πελάτη, ξεχώριζαν πάντα με θετικό πρόσημο.

Βέβαια, η εξυπηρέτηση πελατών είναι πολύ πιο περίπλοκη στη σύγχρονη εποχή απ’ ό,τι ήταν παλαιότερα, αφού σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν να λάβουν υπόψη τους τα φυσικά, τα ψηφιακά και τα κοινωνικά κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, οι νόμοι σχετικά με τη συλλογή και την παρακολούθηση των δεδομένων των καταναλωτών έχουν αλλάξει τα δεδομένα προκαλώντας τις εταιρείες να προσαρμοστούν εκ νέου, ενώ οι πελάτες είναι περισσότερο ενημερωμένοι και απαιτητικοί από ποτέ. Δεν εντοπίζουν μόνο ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις, αλλά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πολύ γρήγορα την επιχείρηση εκείνη που θα τους κάνει να αισθανθούν μοναδικοί, θα τους εξυπηρετήσει με φροντίδα, με ταχύτητα, με αξιοπιστία και με συνέπεια κάθε στιγμή.

Όλες αυτές οι συνθήκες διαμορφώνουν μία σύνθετη και περίπλοκη κατάσταση, δημιουργώντας το ερώτημα: πώς τελικά μπορεί να επιχείρηση, να βελτιώσει-αναβαθμίσει αλλά και να ξεχωρίσει στις υπηρεσίες που προσφέρει; Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) έρχεται να δώσει τη λύση, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση και υποστήριξη όσων, άμεσα ή έμμεσα, έρχονται σε επαφή με τον πελάτη, καθώς όραμά του είναι η εμπέδωση, ανάπτυξη και προώθηση της ποιότητας στην εξυπηρέτηση του πελάτη, πολίτη, καταναλωτή, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το ΕΙΕΠ ιδρύθηκε το 2004 με την υποστήριξη 37 πολυεθνικών, μεγάλων Ελληνικών εταιρειών και επιστημονικών φορέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Σήμερα οι 130 εταιρείες-μέλη, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από προνομιακές συμμετοχικές δράσεις που τους παρέχει το ΕΙΕΠ. Μόλις, το 2020 και το 2021 το ΕΙΕΠ οργάνωσε 49 δράσεις ανά έτος, στις οποίες συμμετείχαν 6.000 στελέχη, ενώ το 2022 κατάφερε να αυξήσει τις δράσεις και τα στελέχη του σε 51 δράσεις και περισσότερα από 7.000 στελέχη.

Και φυσικά αυτή η μεγάλη συμμετοχή δεν ήταν αδικαιολόγητη, καθώς τα οφέλη της συμμετοχής στο ΕΙΕΠ είναι πολλά. Συγκεκριμένα, διοργανώνει κλειστά  CEO Breakfasts, Workshops και Ημερίδες στα οποία παρέχει στους επιχειρηματίες εξειδικευμένη γνώση για όλα όσα αφορούν στην εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και επαγγελματική Δικτύωση σε διαφορετικούς κλάδους σε όλα τα εταιρικά επίπεδα ενισχύοντας την εταιρική εξωστρέφεια. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάδειξη των αξιών της εταιρείας, που έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της εταιρικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικά, μόνο το 2022 τέτοιες δράσεις περιελάμβαναν:   

1 ΕΘΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

      500+ ΣΤΕΛΕΧΗ & 1.000+ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

1 GREEK EXCELLENCE CEREMONY AWARDS
       120 ΣΤΕΛΕΧΗ
1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
       100 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ & …. ΣΤΕΛΕΧΗ!!!
1 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ
       290 ΣΤΕΛΕΧΗ
1 CUSTOMER SERVICE OPEN DAYS
       640 ΣΤΕΛΕΧΗ
1 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ
       210 ΣΤΕΛΕΧΗ
4 EXECUTIVE PROGRAMS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ALBA Graduate Business School, The American College of Greece
       121 ΣΤΕΛΕΧΗ
30 WEBINARS
       2.195 ΣΤΕΛΕΧΗ
3 CEOs EVENTS
       137 CEOs
3 MANAGERS’ MEETINGS
       167 ΣΤΕΛΕΧΗ
1 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ
       200 ΣΤΕΛΕΧΗ
1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
       190 ΣΤΕΛΕΧΗ
3 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΑΙΓΙΔΕΣ ΕΙΕΠ

Συνεπώς, αυτό που κερδίζουν πραγματικά τα μέλη από την συμμετοχή τους είναι η προαγωγή καλών πρακτικών στο Customer Service και εξειδίκευση και εμβάθυνση στην προσφορά αποτελεσματικής εξυπηρέτησης μέσα από την εκπαίδευση.

Ποιος θα έλεγε όχι σε μία τόσο πολύτιμη και σημαντική βοήθεια;

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.