26 Απρ 2024
READING

DHL Express και Kosmoride χαράσσουν το μέλλον των μεταφορών

2 MIN READ

DHL Express και Kosmoride χαράσσουν το μέλλον των μεταφορών

DHL Express και Kosmoride χαράσσουν το μέλλον των μεταφορών

Μία συνεργασία που αλλάζει το μέλλον των υπηρεσιών μεταφοράς ξεκινάει στην Ελλάδα χάρη στη συνεργασία των DHL Express και Kosmoride. Συγκεκριμένα, η DHL Express Ελλάδας θα εντάξει στον στόλο της 14 ηλεκτροκίνητα e-scooters Silence, τα οποία είναι αθόρυβα, περιβαλλοντικά φιλικά, οικονομικά αποδοτικά και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Τα εν λόγω scooter θα εξυπηρετούν παραλαβές και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο σταθμός εξυπηρέτησης της DHL Express στο Σύνταγμα είναι επιχειρησιακά «πράσινος», αφού εκτός από τα νέα e-scooters η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξυπηρετείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό στόλο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο vans, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας μέρος ενός ευρύτερου πλάνου με στόχο την πλήρη μετατροπή του ιδιόκτητου στόλου της σε ηλεκτρικό, μία επένδυση που έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλει στην επίλυση ενός μακροχρόνιου και σημαντικού προβλήματος, δηλαδή την βιώσιμη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

Η περιβαλλοντικά προσκείμενη ανάπτυξη, ωστόσο, εντάσσεται και στα σχέδια της Kosmoride. Η εταιρεία, επίσημος εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda και Ducati, είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, καθώς από το 2020 έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά της Μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, με καταστήματα σε Μαρούσι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, και Πάτρα, διαθέτοντας brands e-bikes στον κόσμο, καθώς και τα μοναδικά Silence e-scooters.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνεργασία καθιστά σαφές πως η ηλεκτρική μικροκινητικότητα ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την καθημερινή μας μετακίνηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.