29 Απρ 2024
READING

Trending Now: Εργοστάσια παπουτσιών με εργάτες ρομπότ

1 MIN READ

Trending Now: Εργοστάσια παπουτσιών με εργάτες ρομπότ

Trending Now: Εργοστάσια παπουτσιών με εργάτες ρομπότ

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

H τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχει ήδη αρχίσει, καθώς βλέπουμε νέες αλλά και παλιές βιομηχανίες να υιοθετούν τη χρήση ρομπότ όχι απλά για μεγάλο μέρος αλλά σχεδόν για όλη την διαδικασία παραγωγής. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται να “διαταράξει” την κατασκευή υποδημάτων αλλά και άλλων προϊόντων ένδυσης στην Ασία, αφού μέσω των νέων ρομπότ τα έξοδα παραγωγής μειώνονται αισθητά και πλέον οι βιομηχανίες μπορούν να εδρεύουν και σε άλλες χώρες.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καινοτόμο εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών KX του Joshua Katz στο Λος Άντζελες. Με έκταση 3.345 τετραγωνικών μέτρων, το νέο εργοστάσιο είναι αρκετά προηγμένο τεχνολογικά. Διαθέτει μια σειρά ρομπότ, όπως το Shima Seiki που φτιάχνει παπούτσια – συγκεκριμένα κάνει τις απαραίτητες ραφές και τοποθετεί τα κορδόνια, εργασίες που γίνονται παραδοσιακά από ανθρώπους στην Ασία-, αυτοματοποιημένα οχήματα καθοδήγησης και βραχίονες. Οι άνθρωποι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συντονίσουν τη λειτουργία των ρομπότ, καθώς και τον σχεδιασμό των κομματιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.