19 Απρ 2024
READING

Γιατί τα Lego απευθύνονται στα “μεγάλα” παιδιά

3 MIN READ

Γιατί τα Lego απευθύνονται στα “μεγάλα” παιδιά

Γιατί τα Lego απευθύνονται στα “μεγάλα” παιδιά

Με τη νέα της διαφήμιση, η Lego απευθύνεται επίσημα και στους ενήλικες

Η δημοφιλής εταιρεία παιχνιδιών, με μια νέα διαφήμιση, παρουσιάζει τα οφέλη που έχουν οι κατασκευές με τουβλάκια για τους ενήλικες. Πρόκειται για την τελευταία διαφήμιση της σειράς “Find Your Flow”, που υπερτονίζει τη δημιουργικότητα, τη χαλάρωση και την εξάσκηση του μυαλού, ως τα επιπλέον οφέλη που αποκτά όποιος παίζει με τα Lego. 

Οι ενήλικες άνω των 40 ανακάλυψαν τα Lego ως παιδιά, αφού στη δεκαετία του ’80 το παιχνίδι με τα Lego αποτελούσε το πλέον δημοφιλές και δημιουργικό μέσο απασχόλησης για τα παιδιά. Στη συνέχεια, αρκετοί από αυτούς, ενήλικες πια, έγιναν συλλέκτες, επενδύοντας χρήματα για να αγοράσουν Lego και να δημιουργήσουν τη δική τους συλλογή. Όσοι διατήρησαν αυτή την ασχολία ως χόμπι, αναζητούσαν ταυτόχρονα νέους τρόπους για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, ώστε να μην προσκολληθούν, απλά και μόνο, στην απόκτηση ολοένα και περισσότερων Lego.

Διαβάστε ακόμα: Η ευφυής ιδέα του κρυφού μουσείου της Lego

Η καμπάνια

Στη διαφήμιση εμφανίζεται μια γυναίκα που επιστρέφει στο σπίτι της εμφανώς κουρασμένη και κάθεται να συναρμολογήσει το σετ “Lego Architecture – Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας”. Καθώς συναρμολογεί τα κομμάτια στο τραπέζι της κουζίνας, οι προσπάθειές της συντονίζονται με μια ομάδα χορευτών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την αιγυπτιακή χορογραφία χεριών finger-tutting (περίπλοκες κινήσεις χεριών και χτύπημα δακτύλων) απεικονίζουν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα τουβλάκια Lego όταν κουμπώνουν μεταξύ τους.

Μαζί με τη νέα διαφήμιση, η Lego και η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Golin, εγκαινίασαν τον Οκτώβριο μια σειρά εκδηλώσεων, με την ονομασία “Lego Late”. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα  στα ομώνυμα καταστήματα της δανέζικης παιχνιδοβιομηχανίας στην πλατεία Leicester του Λονδίνου, στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και στην πλατεία People’s Square της Σαγκάης. Απευθύνονταν σε ενήλικες φίλους των Lego και περιλάμβαναν ενημερωτικά σεμινάρια, παραστάσεις και επιδείξεις για να εμπνεύσουν τους επισκέπτες και να τους βοηθήσουν να βρουν τη ροή τους, κατά το “ Find Your Flow”.

Βοηθούν τα Lego στη ψυχική υγεία;

Το λανσάρισμα της καμπάνιας “Find Your Flow” συνέπεσε με τη δημοσίευση της μελέτης “2022 Play Well Study” που διενεργήθηκε από τη Lego και αφορούσε την ψυχική υγεία. Στην έρευνα, πήραν μέρος 33.429 ενήλικες από 33 χώρες του κόσμου και τα ευρήματά της έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το 93% των ενηλίκων νιώθουν αγχωμένοι, το 53% δυσκολεύεται να “αποσυνδεθεί” στο τέλος της ημέρας, ενώ το 80% αναζητά ενεργά, νέους τρόπους χαλάρωσης.

Θα μπορούσε το παιχνίδι να είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα; Κι όμως ναι, όπως αποκαλύπτει η μελέτη. Το 86% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι το παιχνίδι τους βοηθά να χαλαρώσουν από τη δουλειά, το 88% ότι συμβάλει στο να χαλαρώνουν γενικότερα, ενώ το 78% δηλώνει ότι το παιχνίδι τους βοηθά να απασχολούνται δημιουργικά χρησιμοποιώντας τα χέρια, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα ικανοποίησης τους.

Διαβάστε ακόμα: Η Lego αποκαλύπτει το πρώτο τουβλάκι από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η αγάπη για την κατασκευή Lego δεν έχει ηλικία

Τα τελευταία χρόνια, η Lego λανσάρει σετ κατασκευών σχεδιασμένα, ειδικά, για ενήλικες. Ένας έξυπνος τρόπος από την εταιρεία παιχνιδιών για να διευρύνει τη στόχευσή της στο καταναλωτικό κοινό, δίνοντας ώθηση στους ενήλικες να απασχολούνται με τα Lego καθώς μεγαλώνουν, τοποθετώντας τα στη ζωή τους, όπως ένα χόμπι, τη yoga ή την κηπουρική, και όχι απλά ως ένα παιχνίδι.

Με την έρευνα της εταιρείας να δείχνει ότι οι ενήλικες δυσκολεύονται να χαλαρώσουν, η νέα καμπάνια στοχεύει να δείξει τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να έχουν οι κατασκευές Lego στη ζωή τους και να τους ενθαρρύνει να δοκιμάσουν τη χαλαρωτική εμπειρία της κατασκευής. Σαν να είναι, μικρά παιδιά.

Με πληροφορίες από Contagious

Photo | Video: Lego

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.