Γιατί τα Lego απευθύνονται στα “μεγάλα” παιδιά

Με μια νέα διαφήμιση τα Lego προσεγγίζουν επισήμως και τους ενήλικες

Η δημοφιλής εταιρεία παιχνιδιών παρουσίασε μια νέα διαφήμιση που αντικατοπτρίζει τα οφέλη που έχουν για τους ενήλικες οι κατασκευές με τουβλάκια. Πρόκειται για την τελευταία διαφήμιση της σειράς “Find Your Flow”, που προωθεί τα πνευματικά, δημιουργικά και χαλαρωτικά οφέλη των προϊόντων Lego.

Όλοι οι ενήλικες πάνω από τα 40 έχουν ανακαλύψει τα Lego ως παιδιά, αφού στη δεκαετία του ’80 η ενασχόληση με τα Lego αποτελούσε ιδιαίτερα δημοφιλές και δημιουργικό μέσο ψυχαγωγίας για τις παιδικές ηλικίες. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, μεγαλώνοντας έγιναν και συλλέκτες και έχουν επιλέξει να επενδύουν χρήματα αγοράζοντας Lego και δημιουργώντας τη δική τους συλλογή. Όσοι συνέχισαν αυτή την ασχολία, άρχισαν, παράλληλα, να αναζητούν νέους τρόπους να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να μην παραμένουν απλώς στην απόκτηση ολοένα και περισσότερων Lego.

Διαβάστε ακόμα: Η ευφυής ιδέα του κρυφού μουσείου της Lego

Η καμπάνια

Η ταινία παρουσιάζει μια γυναίκα που επιστρέφει στο σπίτι της εμφανώς κουρασμένη και κατασκευάζει το σετ “Lego Architecture Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας”. Καθώς συναρμολογεί τα κομμάτια στο τραπέζι της κουζίνας της, οι προσπάθειές της συντονίζονται με μια ομάδα χορευτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την αρχαία αιγυπτιακή χορογραφία χεριών που ονομάζεται “‘finger-tutting” (δάχτυλο-κτύπημα) για να αντικατοπτρίσουν τον χαρακτηριστικό ήχο των τούβλων Lego που κουμπώνουν μεταξύ τους.

Μαζί με την ταινία, η Lego και η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Golin εγκαινίασαν τον Οκτώβριο μια σειρά εκδηλώσεων με την ονομασία “Lego Late” στα φερώνυμα καταστήματα της δανέζικης παιχνιδοβιομηχανίας στην πλατεία Leicester του Λονδίνου, στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και στην πλατεία People’s Square της Σαγκάης. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονταν σε ενήλικες φίλους των Lego και περιλάμβαναν ενημερωτικά σεμινάρια, παραστάσεις και επιδείξεις για να εμπνεύσουν τους επισκέπτες και να τους βοηθήσουν να βρουν τη ροή τους – κατά το “ Find Your Flow”.

Βοηθούν τα Lego την ψυχική υγεία;

Το λανσάρισμα της τελευταίας αυτής διαφήμισης “Find Your Flow” συνέπεσε με τη δημοσίευση μιας έκθεσης του κατασκευαστή παιχνιδιών για την ψυχική ευημερία. Η μελέτη “2022 Play Well Study” -στην οποία πήραν μέρος 33.429 ενήλικες από 33 χώρες του κόσμου– αποκαλύπτει ότι το 93% των ενηλίκων νιώθουν αγχωμένοι, το 53% δυσκολεύεται να “απενεργοποιηθεί” και το 80% αναζητά ενεργά νέους τρόπους χαλάρωσης.

Θα μπορούσε το παιχνίδι να είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα ευεξίας; όπως αποκαλύπτει η μελέτη, ναι. Το 86% των ενηλίκων υποστηρίζει ότι το παιχνίδι τούς βοηθά να χαλαρώσουν από τη δουλειά, το 88% ότι συμβάλει στο να χαλαρώνουν γενικότερα, ενώ το 78% αισθάνεται ότι το παιχνίδι τούς οδηγεί να κάνουν κάτι χειρωνακτικό ή δημιουργικό και έτσι να αισθανθούν πιο ικανοποιημένοι.

Διαβάστε ακόμα: Η Lego αποκαλύπτει το πρώτο τουβλάκι από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η αγάπη για την κατασκευή Lego δεν έχει ηλικία

Τα τελευταία χρόνια, τα Lego έχουν λανσάρει σετ σχεδιασμένα ειδικά για ενήλικες. Είναι ένα έξυπνο παιχνίδι για την εταιρεία παιχνιδιών να διευρύνει τη στόχευσή της στους ενήλικες, δίνοντάς τους την ώθηση να να απολαμβάνουν τα Lego καθώς μεγαλώνουν και να μην το βλέπουν απλώς ως ένα παιχνίδι – αλλά ως ένα χόμπι, όπως είναι η yoga ή η κηπουρική.

Με την έρευνα της εταιρείας να δείχνει ότι οι ενήλικες δυσκολεύονται να χαλαρώσουν, η νέα καμπάνια ελπίζει να δείξει τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να έχει η κατασκευή Lego στη ζωή όσων αναζητούν νέους τρόπους χαλάρωσης και τους ενθαρρύνει να δοκιμάσουν οι ίδιοι την relaxing εμπειρία της κατασκευής. Σαν τα μικρά παιδιά.

Με πληροφορίες από Contagious

Photo | Video: Lego

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here