26 Απρ 2024
READING

Γιατί η New Balance θέλει να επιβραβεύει όσους τρέχουν

3 MIN READ

Γιατί η New Balance θέλει να επιβραβεύει όσους τρέχουν

Γιατί η New Balance θέλει να επιβραβεύει όσους τρέχουν

Όσοι τρέχουν κερδίζουν

Η νέα χρονιά αποτελεί συνήθως την καλύτερη αφορμή για να προσδιορίσει ο κάθε άνθρωπος νέους στόχους – με έναν από τους πιο δημοφιλείς και διαχρονικούς να είναι η ενασχόληση με τη γυμναστική. Για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου, η New Balance ξεκινά μια εκστρατεία με στόχο να εμπνεύσει τους επίδοξους -και όχι μόνο- αθλητές να ανακαλύψουν τα οφέλη του τρεξίματος.

Μετά από έρευνες, η αμερικανική εταιρεία υποδημάτων διαπίστωσε ότι ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τις ικανότητες και το υπόβαθρό του, μπορεί να “ξεκλειδώσει” τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που έχει το τρέξιμο γι’ αυτόν. Ως εκ τούτου, συνεργάστηκε με τις διαφημιστικές εταιρείες Mediahub και MullenLowe, για τη δημιουργία μίας καμπάνιας που θα εμπνεύσει τους δρομείς ανεξάρτητα από την εξοικείωσή τους με το άθλημα.

Διαβάστε ακόμα: Μετά το περσινό χάος της ψηφιακής διαφήμισης, τι θα κάνουν οι marketers το 2023;

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια, με την ονομασία “Rewards Come to Those Who Run” θα αρχίσει να προβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου εκτός από τα σποτ και τις διαφημίσεις στα social media, θα περιλαμβάνεται και σε out-of-home τοποθετήσεις (OOH).

Η ιδέα πίσω από την καμπάνια

Το “Rewards Come To Those Who Run” χρησιμεύει ως υπενθύμιση σε όλους τους δρομείς για τις σωματικές και ψυχικές ανταμοιβές του τρεξίματος, ανεξάρτητα από την εποχή ή τα διάφορα κίνητρα. Είτε τρέχουν σε ένα μονοπάτι στο δάσος, είτε δίπλα σε μια λίμνη, είτε μέσα στην πόλη, η εμπειρία του τρεξίματος είναι μοναδική και προσωπική.

Αλλά ανεξάρτητα από το πού επιλέγουν να τρέξουν οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης, αυτό που τους ενώνει, είναι η βασική ανθρώπινη αφήγηση του τρεξίματος που απεικονίζεται εύγλωττα. Στην αρχή τούς βλέπουμε να προετοιμάζονται, λίγο μετά -αφού έχουν ξεκινήσει- τους βλέπουμε να σταματούν για λίγο κουρασμένοι. Όμως τους ωθεί η καθαρή δύναμη θέλησης που απαιτείται για να συνεχίσουν μέχρι το τέλος.

Μιλώντας για αυτή την εμπειρία όλων των δρομέων -ερασιτεχνών και επαγγελματιών- η διαφήμιση τοποθετεί ως τελικό προορισμό τους τα φωτιζόμενα κόκκινα ντουλάπια που φέρουν το σήμα της New Balance, σχεδιασμένα για να δημιουργήσουν περιέργεια στους θεατές για το τι μπορούν να κρύβουν.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι καμπάνιες που ξεχώρισαν το 2022

Ο διαγωνισμός και τα βραβεία

Τα ντουλάπια New Balance χρησιμοποιούνται ως οπτική μεταφορά για τις ανταμοιβές που μπορούν να λάβουν μέσω του τρεξίματος. Για την ενίσχυση της κεντρικής ιδέας της καμπάνιας και σε συνεργασία με το running app Strava -την αμερικανική διαδικτυακή υπηρεσία για την παρακολούθηση της σωματικής άσκησης, και ιδιαίτερα του τρεξίματος και της ποδηλασίας- το αμερικανικό sport brand προκαλεί τους δρομείς να τρέξουν 30 χλμ. σε 30 ημέρες για να ξεκλειδώσουν μια σειρά από βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της New Balance μέσα από το https://www.newbalance.co.uk/runlock/ και να “ξεκλειδώσουν” τα δικά του ντουλάπια επιβράβευσης. Μέσα σε αυτά βρίσκεται μια συμμετοχή στον αγώνα Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης το 2023 με όλα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής πληρωμένα, καθώς και μια εξατομικευμένη προπόνηση με τον κορυφαίο Βρετανό αθλητή μεγάλων αποστάσεων Jonny Mellor. Εκτός από αυτές τις κορυφαίες επιβραβεύσεις του άτυπου αγώνα δρόμου, στις υπόλοιπες συγκαταλέγονται παπούτσια και ρούχα τρεξίματος New Balance, όπως τα μοντέλα Fresh Foam X 1080 V12, Hierro v7 και της νέας σειράς Fresh Foam More v4.

Κάποιοι τρέχουν για την απελευθέρωση. Άλλοι τρέχουν για να δουν τι μπορούν να πετύχουν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τρέχουν, η New Balance τους δίνει έναν ακόμη: φροντίζει να τους ανταμείψει.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo | Video: New Balance | YouTube

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.