26 Απρ 2024
READING

Πώς η Yahoo προσφέρει αγορές διαφημίσεων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

4 MIN READ

Πώς η Yahoo προσφέρει αγορές διαφημίσεων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Πώς η Yahoo προσφέρει αγορές διαφημίσεων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Καθώς τα brands επιδιώκουν όλο και περισσότερο να αποδείξουν την περιβαλλοντική τους αξιοπιστία, η ζήτηση για λύσεις “πράσινης” τεχνολογίας έχει αυξηθεί σημαντικά για τον κλάδο του marketing. Ανταποκρινόμενη σε αυτή τη ζήτηση, η Yahoo προσφέρει πλέον στους συνεργάτες της πρόσβαση σε αγορές μέσων ενημέρωσης με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω του διαφημιστικού της οικοσυστήματος.

Η διαδικασία αυτή διευκολύνεται μέσω της χρήσης των εργαλείων του Scope3, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές την πρόσβαση σε διαφήμιση με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ο κλάδος των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και της διαφήμισης έχει τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα λόγω της πολυπλοκότητας των εφοδιαστικών αλυσίδων των ψηφιακών διαφημίσεων και του τεράστιου όγκου των διαφημιστικών συναλλαγών, και το Scope3 δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος βιωσιμότητας.

Διαβάστε ακόμα: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: τα βιώσιμα brands εντοπίζουν τις αδυναμίες των fast fashion μεγαθηρίων

Τι είναι, όμως, το Scope3; Το Scope (πεδίο εφαρμογής) 3 έχει ως αποστολή την απαλλαγή των μέσων ενημέρωσης και της διαφήμισης από τον άνθρακα. Για τους οργανισμούς που επιδιώκουν να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις με επίγνωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το Scope3 είναι το πρότυπο δεδομένων εκπομπών στην εφοδιαστική αλυσίδα που παρέχει ένα ακριβές, ολοκληρωμένο και ανεξάρτητο μοντέλο εκπομπών για κάθε εταιρεία στο ψηφιακό οικοσύστημα.

Το Scope3 επιτρέπει τη χρήση των Πράσινων Προϊόντων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (GMPs) ή των μέσων που δεν προκαλούν εκπομπές διοξειδίου άνθρακα, σε ολόκληρη τη βιομηχανία, μέσω της μέτρησης των εκπομπών και της διαχείρισης των πρακτικών της αγοράς για την απομάκρυνση του άνθρακα. Με απλά λόγια, το Scope3 αφορά όλες τις έμμεσες εκπομπές που λαμβάνουν χώρα στην αλυσίδα του marketing μιας εταιρείας.

Σε συνδυασμό με την κλίμακα της πλατφόρμας προσφοράς της Yahoo (SSP), αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει σε πολλούς περισσότερους διαφημιζόμενους της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας να “καταλαγιάσουν” τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και να προσεγγίσουν το ευρύ κοινό. Η Yahoo προσεγγίζει καθημερινά σχεδόν 900 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, φέρνοντάς τους πιο κοντά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, τα σπορ, το shopping, το gaming και τις ειδήσεις.

Τα νέα PMPs με δεδομένα Scope3, γνωστά και ως Green Media Products, είναι πλέον διαθέσιμα παγκοσμίως μέσω οποιασδήποτε πλατφόρμας ζήτησης που συνδέεται με το Yahoo SSP, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου DSP της Yahoo.

Η αξιοποίηση των εργαλείων του Scope3 από την εταιρεία τεχνολογίας έρχεται καθώς τα εμπορικά σήματα εξετάζουν όλο και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο η δραστηριότητα του marketing μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια κλιματική κρίση. Οι μάρκες έχουν αρχίσει να κατανοούν πως αν διαφημίζουν τα “πράσινα” διαπιστευτήριά τους , χωρίς να λαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κατηγορίες για greenwashing.

Ο όρος “greenwashing” περιγράφει τις περιπτώσεις στις οποίες οι στόχοι και οι δεσμεύσεις για βιωσιμότητα μιας επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα ψευδείς και παραπλανητικοί, με σκοπό να πείσουν το κοινό ότι τα προϊόντα, οι στόχοι και οι πολιτικές της εν λόγω επιχείρησης είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν ορισμένες εταιρείες που επιδιώκουν παράτυπες πιστοποιήσεις, προβάλλοντας τη βιωσιμότητα ως διαφημιστική τακτική και όχι ως σκληρά διεκδικούμενο αποτέλεσμα. Ή μπορεί να επισημαίνουν προϊόντα ως “βιοδιασπώμενα”, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται χρόνια για να αποσυντεθούν.

Διαβάστε ακόμα: Μετά το περσινό χάος της ψηφιακής διαφήμισης, τι θα κάνουν οι marketers το 2023;

Έτσι, λοιπόν, η δυνατότητα αγοράς “πράσινων προϊόντων μέσων ενημέρωσης” (GMPs) ενσωματώνεται πλέον σε όλα τα διαφημιστικά εργαλεία της Yahoo. Το απόθεμα που αγοράζεται μέσω των GMPs μετράται για τις επιπτώσεις του στο αποτύπωμα άνθρακα από το Scope3. Μετά από αυτή την αρχική μέτρηση, ο συνολικός αντίκτυπος του άνθρακα της αγοράς μέσων ενημέρωσης αντισταθμίζεται στη συνέχεια μέσω μιας συνεργασίας με το Carbon Trust. Τον ειδικό συνεργάτη για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο που τους βοηθάει να απαλλαγούν από τον άνθρακα και να επιταχύνουν την επίτευξη των Net Zero στόχων τους.

Η Yahoo προχωρά στο επόμενο βήμα, ενθαρρύνοντας ενεργά τη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αυξημένης ζήτησης. Πάντως, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι ψηφιακές διαφημιστικές τους καμπάνιες ευθυγραμμίζονται με τους ευρύτερους στόχους βιωσιμότητας, είναι σίγουρο ότι θα δούμε και άλλες εταιρείες του κλάδου του marketing να ανταποκρίνονται.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Unsplash | Yahoo

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.