23 Απρ 2024
READING

H L’Oréal εκδημοκρατίζει την ομορφιά με τη χρήση νέων τεχνολογιών

5 MIN READ

H L’Oréal εκδημοκρατίζει την ομορφιά με τη χρήση νέων τεχνολογιών

H L’Oréal εκδημοκρατίζει την ομορφιά με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Δύο προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος θα βοηθήσουν άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να χρησιμοποιήσουν κραγιόν και να ενισχύσουν το σχήμα των φρυδιών τους – δύο ενέργειες που μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητες για τα άτομα με αναπηρίες, τώρα εκδημοκρατίζονται χάρη στα συστήματα HAPTA και Brow Magic της L’Oréal.

Ο όμιλος L’Oréal έχει δείξει εδώ και χρόνια το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον της ομορφιάς. Το 2018, εξαγόρασε την εταιρεία ομορφιάς AR Modiface σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις υπάρχουσες τεχνολογίες της στο μετασύμπαν. Τρία χρόνια αργότερα, μάλιστα, μαζί με την Meta (τότε Facebook) ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση της πλατφόρμας που χρησιμοποίησε την Modiface για να δημιουργήσει τις πρώτες AR δυνατότητες δοκιμής προϊόντων μακιγιάζ στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα: Η L’Oréal θέλει να διδάξει πώς να αντιμετωπίζεται η παρενόχληση στον δρόμο

Στην CES, τη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της καταναλωτικής βιομηχανίας τεχνολογίας, η L’Oréal αποκάλυψε δύο νέα ψηφιακά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν σε μια παραδοσιακά αναλογική εργασία: την εφαρμογή μακιγιάζ.

Ένα εργαλείο που ονομάζεται “HAPTA” έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στα χέρια τους να εφαρμόζουν κραγιόν χωρίς καμία βοήθεια. Η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία σταθεροποίησης με δυνατότητα AI που αναπτύχθηκε αρχικά για το Liftware, μια σειρά βοηθητικών σκευών φαγητού από τη μονάδα επιστήμης ζωής της Alphabet Verily που βοηθά άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή διαταραχή κινήσεων, να τρώνε απρόσκοπτα με πιρούνια και κουτάλια.

Μετά την επιτυχία των συγκεκριμένων προϊόντων, οι χρήστες ζητούσαν επιτακτικά τρόπους να μπορούν να χρησιμοποιούν μόνοι τους είδη μακιγιάζ. Το τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας της L’Oréal άκουσε την ανάγκη αυτή και αποφάσισε να ανταποκριθεί προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Η συσκευή HAPTA πρόκειται να διατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά παράλληλα με τις νέες συλλογές της Lancôme που ανήκει στον όμιλο L’Oréal σε καταστήματα λιανικής και πολυκαταστήματα, έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατή με τα τυπικά μεγέθη των κραγιόν Lancôme. Η εναρμόνιση αυτή ωστόσο δεν στέκεται εμπόδιο σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το κραγιόν της επιλογής του – ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει βαθμιαία να εφαρμόσει έναν πιο ανοιχτό κώδικα για το σύστημα προκειμένου να ενθαρρύνει την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής.

Για την L’Oréal η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν αφορά το προϊόν ή τις μάρκες της. Αντιθέτως έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των ανθρώπων, τον εκδημοκρατισμό της ομορφιάς και την δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα της ομορφιάς που εκείνοι θέλουν να έχουν.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται κομψό, όπως άλλα τα παραδοσιακά προϊόντα ομορφιάς, όχι σαν ένα ρομπότ που βασίζεται σε AI. Περιλαμβάνει ένα απλικατέρ χειρός στο οποίο μπορεί να προσαρμοστεί το κραγιόν, μαζί με μια βάση φόρτισης με βύσμα – το σύστημα θα απαιτεί φόρτιση μόνο μία φορά το μήνα.

Παράλληλα η γαλλική εταιρεία λάνσαρε και ένα προϊόν που ονομάζεται “Brow Magic”, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξατομικεύουν την εμφάνιση των φρυδιών τους στο σπίτι, κάνοντας τη διαδικασία προσιτή χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν ένα beauty salon.

Το Brow Magic περιλαμβάνει μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για smartphone που λαμβάνει μια εικόνα των προσώπων των χρηστών και τους επιτρέπει να οπτικοποιούν διαφορετικές διαμορφώσεις φρυδιών, χάρη στην υπάρχουσα τεχνολογία δοκιμής εικονικού μακιγιάζ Modiface της εταιρείας.

Όταν επιλέγουν την εμφάνιση που τους αρέσει, στη συνέχεια χρησιμοποιούν ένα εξειδικευμένο εφαρμοστή που περιλαμβάνει έναν μικροσκοπικό εκτυπωτή inkjet με 2.400 ακροφύσια, ικανό να εκτυπώσει έως και 1.200 κουκκίδες ανά ίντσα. Οι αισθητήρες της συσκευής, που αναπτύχθηκαν με την κορεατική εταιρεία Prinker, παρακολουθούν τα επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο και το πόσο γρήγορα οι χρήστες την μετακινούν στο δέρμα τους, επιτρέποντάς στη συσκευή να σχεδιάσει με ακρίβεια γραμμές στο σωστό σημείο για να αποκτήσει την όψη των φρυδιών που έχουν επιλέξει.

Το μελάνι μπορεί να σκουπιστεί μέσα στα πρώτα δύο λεπτά της εφαρμογής μόνο με νερό και μπορεί να αφαιρεθεί διαφορετικά με το τυπικό ντεμακιγιάζ. Με την τωρινή μορφή του συστήματος, το προσωρινό μακιγιάζ φρυδιών μπορεί να διαρκέσει μία ή δύο ημέρες, γι’ αυτό και η εταιρεία εξετάζει τη χρήση νέων υλικών με μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή. Η συσκευή θα χρησιμοποιεί αντικαταστάσιμα δοχεία διαθέσιμα για διαφορετικές επιλογές χρωμάτων, σχεδιασμένα να διαρκούν περίπου τέσσερις έως έξι μήνες καθημερινής χρήσης.

Διαβάστε ακόμα: Για την L’Oréal το μέλλον της ομορφιάς είναι ψηφιακό

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιθανότατα εξακολουθούν να προτιμούν να επισκέπτονται ένα κομμωτήριο για να συνεργαστούν με έναν έμπειρο στυλίστα φρυδιών, το Brow Magic θα κάνει την εκλεπτυσμένη εμφάνιση φρυδιών πιο εφικτή στο σπίτι. Όπως και με το HAPTA, η συσκευή αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2023.

Οι δύο αυτές καινοτομίες της L’Oréal δεν προβλέπεται να είναι και οι μοναδικές που θα αξιοποιούν την ψηφιακά βελτιωμένη τεχνολογία ομορφιάς. Για τον γαλλικό όμιλο το μέλλον βρίσκεται σε έξυπνες συσκευές εφαρμογής μακιγιάζ, με εξατομικευμένες υπηρεσίες, διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας εφαρμογής για αντίστοιχα είδη καλλυντικών. Εξάλλου στόχος της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει συσκευές τύπου HAPTA για είδη μακιγιάζ πέρα από το κραγιόν, ξεκινώντας από το 2024.

Με πληροφορίες από Fast Company | CNN

Photo | Video: L’Oréal

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.