25 Απρ 2024
READING

Η Hyundai θέλει να προφέρουμε σωστά το όνομά της

3 MIN READ

Η Hyundai θέλει να προφέρουμε σωστά το όνομά της

Η Hyundai θέλει να προφέρουμε σωστά το όνομά της

Ως προέκταση της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Hyundai να κάνει τους καταναλωτές να τη θεωρούν ηγέτη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η νοτιοκορεατική μάρκα αυτοκινήτων προχωρά την αλλαγή αντίληψης ένα βήμα παραπέρα, ξεκινώντας μια νέα καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν διαφορετικό τρόπο να λένε “Hyundai”.

Η νέα καμπάνια δεν είναι συνηθισμένη, αφού αποτελεί περισσότερο μια κωμωδία ηχητικών λαθών, καθώς οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν το όνομα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αυτό συχνά προφέρεται στον αγγλόφωνο κόσμο: ως “Hy-un-dai”. Η Hyundai στοχεύει να κάνει το κοινό να αποφύγει κάθε προκατασκευασμένο αγγλισμό και να πει το όνομα της αυτοκινητοβιομηχανίας με τον “παγκόσμιο” τρόπο, παρόμοιο με την προφορά του στα κορεατικά: “Hyun-day”.

Διαβάστε ακόμα: Η Hyundai αποφάσισε να ηλεκτροδοτήσει τα μοντέλα της σειράς “Ν”

Για να το πετύχει αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπτύξει μια πολυκαναλική διαφημιστική εκστρατεία που αποτελείται από τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά σποτ, καθώς και διαφημίσεις σε υπηρεσίες on-demand. Κεντρικό σημείο είναι ένα βίντεο, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να βλέπει μια διαφήμιση που ανακοινώνει ότι το Hyundai Ioniq 5 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022.

Ο άνδρας αυτός χρησιμοποιεί τη φωνητική βοηθό του smartphone του για να αναζητήσει το “Hy-un-dai”. Αυτό τον οδηγεί στο κομμωτήριο High ‘N’ Dye Hair Salon αντί για την αντιπροσωπεία της Hyundai. Στη συνέχεια, το κλιπ εμφανίζει κι άλλους ανθρώπους να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αλλά αφού επαναλάβουν την κοινή αγγλική προφορά, όλοι οδηγούνται σε μια σειρά από παράξενες ηχητικές παραλλαγές: από ένα μεταλλικό άγαλμα με τίτλο “Iron Guy” μέχρι ένα γραφείο οπτικών με το όνομα “Highland Eye”.

Το σποτ ολοκληρώνεται με μια γυναίκα να εξηγεί σε έναν αντίστοιχα μπερδεμένο άνδρα “είναι Hyun-day, παρεμπιπτόντως”. Το σποτ διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα και σκηνοθετήθηκε από τον Jeroen Mol στο Familia, ένα στούντιο παραγωγής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ζήτημα της προφοράς, ωστόσο, δεν φαίνεται πως είναι νέο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η Hyundai μάς ζητάει να προφέρουμε σωστά το όνομά της. Τον Ιούνιο του 2010 η εταιρεία παρουσίασε μια ανάλογη διαφήμιση στο Super Bowl, λέγοντας στους Αμερικανούς “It’s Hyundai, like Sunday.”

Διαβάστε ακόμα: Η Hyundai απευθύνεται στους gamers μέσω του Twitch

Η Hyundai είναι μια καινοτόμος και προοδευτική εταιρεία που έχει μεταμορφωθεί με μεγάλη ταχύτητα. Το 2023 θεωρεί ότι είναι η ιδανική στιγμή για να επικοινωνήσει σωστά την ταυτότητά της, με ένα πλήθος καινοτόμων προϊόντων που πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Ioniq 6. Με αυτήν την καμπάνια, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να προσδώσει λίγο χιούμορ και μια διαφορετική, παιχνιδιάρικη προσωπικότητα στο brand της, ελπίζοντας να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την ίδια και κατά προέκταση, για τα προϊόντα της.

Και παρόλο που σε εμάς μπορεί αυτή η αλλαγή να φαίνεται σχετικά μικρή, με αυτή την καμπάνια το βρετανικό branch της Hyundai “αγκαλιάζει” ένα νέο κεφάλαιο, φέρνοντας στην εγχώρια αγορά την προφορά του ονόματός της σε πλήρη εναρμόνιση με την κορεατική της κληρονομιά και τη διεθνή της ταυτότητα.

Με πληροφορίες από AdAge

Photo | Video: Hyundai

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.