20 Απρ 2024
READING

Η Walmart πραγματοποίησε πάνω από 6.000 παραδόσεις με drone το 2022

3 MIN READ

Η Walmart πραγματοποίησε πάνω από 6.000 παραδόσεις με drone το 2022

Η Walmart πραγματοποίησε πάνω από 6.000 παραδόσεις με drone το 2022

Αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο των 50 κορυφαίων παγκόσμιων retailers για το 2022 – μια λίστα που συγκροτεί η αμερικανική National Retail Federation (NRF) και η Kantar – η Walmart κατάφερε να ολοκληρώσει περισσότερες από 6.000 παραδόσεις μέσω drone κατά τη διάρκεια του έτους και, μάλιστα, μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο μετά την παραγγελία του πελάτη.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα ακολουθεί τη ραγδαία επέκταση της διαθεσιμότητας της μεθόδου μεταφοράς από την εταιρεία. Η Walmart διαθέτει πλέον 36 καταστήματα στις Η.Π.Α. με κόμβους παράδοσης με drone, οι οποίοι λειτουργούν από τις εταιρείες DroneUp, Flytrex και Zipline. Τα καταστήματα βρίσκονται σε επτά πολιτείες – Αριζόνα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα, Τέξας, Γιούτα και Βιρτζίνια.

Διαβάστε ακόμα: Το σχέδιο της Google να παραδίδει σχεδόν τα πάντα σχεδόν σε όλους με drone

Η εταιρεία λιανικής πώλησης έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να πετύχει τον στόχο της για 1 εκατομμύριο πακέτα που θα παραδίδονται με drone ετησίως. Παρόλα αυτά, ενθαρρύνεται από τη θετική ανταπόκριση των πελατών της και προσβλέπει σε μεγαλύτερη πρόοδο το 2023.

Η Walmart και οι συνεργάτες της προσφέρουν επί του παρόντος έως και 20.000 είδη διαθέσιμα για drone delivery. Η εταιρεία αναφέρει ότι το 85% των ειδών που πωλούνται σε ένα από τα καταστήματά της πληρούν τις απαιτήσεις βάρους και όγκου για παράδοση με drone. Τα είδη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τέτοιου είδους delivery περιλαμβάνουν μπισκότα, παγωτά, φρούτα, χαρτικά και έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά.

Παρά τους περιορισμούς βάρους και εμβέλειας, η παράδοση με drone προσφέρει την ταχύτητα που απαιτείται για την αποτελεσματική παράδοση ενός ευαίσθητου στη θερμοκρασία αντικειμένου όπως το παγωτό, καθώς χρειάζονται 30 λεπτά ή λιγότερο για να παραδώσει ένα drone μετά την παραγγελία.

Πώς λειτουργεί η αποστολή με drones; Τα drones μπορούν να παραδώσουν τα επιλέξιμα είδη της Walmart βάρους έως 10 κιλών, συμπεριλαμβανομένων εύθραυστων αντικειμένων όπως τα αυγά. Δεν υπάρχουν ελάχιστα όρια παραγγελίας και η χρέωση παράδοσης είναι 3,70 ευρώ. Μόλις τα αντικείμενα συσκευαστούν και φορτωθούν στο drone, η παραγγελία παραδίδεται στη συνέχεια με τη χρήση ενός καλωδίου που κατεβάζει απαλά το πακέτο στην πόρτα του πελάτη.

Η παράδοση με drone μπορεί να είναι 10 φορές φθηνότερη από την κλασική υπηρεσία μεταφοράς και παράδοσης με φορτηγά ή αυτοκίνητα. Οι εταιρείες εξοικονομούν χρήματα από τα έξοδα αποστολής, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει το κόστος για τους καταναλωτές. Παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς ενός ελαφρού, ηλεκτροκίνητου drone είναι μικρότερο από την επίγεια μεταφορά. Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε στην πράξη για την Google, τo Amazon, την UPS και την DHL, που έχουν προχωρήσει ήδη στην εφαρμογή του επαναστατικού αυτού τρόπου παράδοσης προϊόντων σε τοπικές αγορές.

Διαβάστε ακόμα: Παραμένει το Amazon στο θρόνο του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Όσον αφορά τις μελλοντικές της κινήσεις, η Walmart σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη βάση των 4.700 καταστημάτων της στις Η.Π.Α. που μπορούν να καλύψουν ακόμη και το 90% του πληθυσμού της χώρας για να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης με drone σε κλίμακα. Εξάλλου, σε πρόσφατη έρευνα του παρόχου λογισμικού βελτιστοποίησης διαδρομών Circuit, η Walmart ανακηρύχθηκε ως η πιο αξιόπιστη εταιρεία για αυτοματοποιημένες παραδόσεις τροφίμων με drone, καθώς και ως ο δεύτερος πιο αξιόπιστος συνολικά πάροχος αυτοματοποιημένων παραδόσεων με drone, πίσω από τo Amazon.

Η Walmart δείχνει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αδράξει κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, ώστε να επιτύχει ακόμα περισσότερους στόχους στο μέλλον. Φαίνεται πλέον ότι έχει αρχίσει να υπερισχύει και έναντι του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τo Amazon.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Walmart

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.