20 Απρ 2024
READING

Η Volkswagen αποκαλύπτει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με ψηφιακό καμουφλάζ

4 MIN READ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με ψηφιακό καμουφλάζ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με ψηφιακό καμουφλάζ

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας. Θα μπορέσει όμως να φτάσει το hype της τελευταίας μεγάλης αποκάλυψης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας: το mini van ID.Buzz;

Αυτό το μοντέλο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2022 ως ένας επαναπροσδιορισμός του εμβληματικού van της VW με μπαταρία. Δεν ξέρουμε αν το νέο μοντέλο θα προκαλέσει την ίδια αίσθηση, καθώς η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλά γι’ αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Η Ford και η Volkswagen σβήνουν τις μηχανές των robocars τους

Ας δούμε, λοιπόν, τι γνωρίζουμε για το νέο sedan. Πρόκειται για το έκτο EV στη γκάμα της Volkwagen, μετά τα ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 και ID.Buzz. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026 και να καταργήσει σταδιακά τα μοντέλα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2033. Έτσι, με το 2026 στον ορίζοντα, η γερμανική μάρκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον δεδηλωμένο στόχο της να παρουσιάσει 10 νέα EVs μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν που παρουσιάστηκε αρχικά ως ID.Aero concept στην Κίνα το περασμένο καλοκαίρι, καλύπτει το κενό που άφησε πίσω της η διακοπή παραγωγής του Passat sedan. Στην προσπάθεια της VW να εξηλεκτρίσει τα μοντέλα της, το ID.7 βγαίνει δυναμικά με εκτιμώμενη αυτονομία 700 χιλιομέτρων και μια σειρά από φανταχτερές τεχνολογικές ανέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του ντεμπούτου του ID.7 στη CES είναι το φανταχτερό χρώμα του.

Καλυμμένο με “έξυπνο καμουφλάζ”, το ID.7 μοιάζει να καλύπτεται από έναν πολύχρωμο, “κυλιόμενο” κωδικό QR. Το φινίρισμα βασίζεται σε μια μοναδική τεχνολογία και τη βαφή πολλαπλών στρώσεων για ένα αποτέλεσμα, το οποίο φωτίζει διαδραστικά το αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 40 στρώσεις χρώματος, ηλεκτροδοτούνται 22 σημεία του αμαξώματος του ID.7, παρέχοντας τη δυνατότητα να ελεγχθεί ξεχωριστά κάθε φωτιζόμενο κομμάτι. Ακόμα καλύτερα, τα ηλεκτροφωτεινά εφέ μπορούν να ακολουθούν το μουσικό ρυθμό από το ηχοσύστημα.

Στο εσωτερικό του, η Volkswagen πρόσθεσε βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας και φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής για τον έλεγχο του κλίματος και άλλων λειτουργιών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους ψηφιακούς αεραγωγούς του ID.7, οι οποίοι ελέγχουν τη ροή του αέρα σε όλη την καμπίνα για συνεπή ψύξη και θέρμανση. Επιπλέον, το αυτοκίνητο ανιχνεύει την εγγύτητα του κλειδιού και ξεκινά τη θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνας ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού και των επιβατών.

Όπως όλα τα άλλα μοντέλα της οικογένειας ID, το ID.7 βασίζεται στην αρθρωτή μήτρα ηλεκτρικής κίνησης (MEB) του ομίλου Volkswagen. Τα πλεονεκτήματα της αρθρωτής μήτρας με τις μικρές προεξοχές και το μακρύ μεταξόνιο (2,97 μέτρα) παρέχουν πλεονεκτήματα για το εσωτερικό. Στο ID.7, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον χαρακτήρα ενός πολυτελούς σεντάν με ιδιαίτερα ευρύχωρη αίσθηση.

Διαβάστε ακόμα: Η Toyota ξανασκέφτεται την ηλεκτροκίνηση λόγω της Tesla

Με το σεντάν ID.7, η Volkswagen επεκτείνει την επιτυχημένη πλήρως ηλεκτρική οικογένεια ID. στην ανώτερη μεσαία τάξη της υψηλής κατηγορίας και προωθεί την εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα με τη στρατηγική ACCELERATE. Η VW έχει ήδη επιτύχει ένα πρώτο ορόσημο: Από τότε που τα πρώτα μοντέλα ID.3 παραδόθηκαν στους πελάτες της τον Σεπτέμβριο του 2020, η Volkswagen έχει παραδώσει συνολικά 500.000 οχήματα από την οικογένεια ID. παγκοσμίως μέσω των θυγατρικών της – περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει ένας μέτριος αριθμός ηλεκτρικών σεντάν, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes-Benz EQS και BMW i4. Όμως όλα τους έχουν τιμές για πελάτες υψηλής κατηγορίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει το νέο ID.7 sedan στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με το επίσημο ντεμπούτο του να πραγματοποιείται αργότερα μέσα στη χρονιά. Η VW δεν αποκάλυψε την τιμή εκκίνησης του ID.7, αλλά γνωρίζοντας ότι το Arteon του 2022 ξεκινά από 40.000 ευρώ, είναι λογικό ότι δεν θα είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Ένα προσιτό ηλεκτρικό σεντάν; Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη σκέψη.

Με πληροφορίες από Βusiness Ιnsider

Photo: Volkswagen

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.