19 Απρ 2024
READING

Η H&M μπαίνει στο Roblox με το “Loooptopia”

4 MIN READ

Η H&M μπαίνει στο Roblox με το “Loooptopia”

Η H&M μπαίνει στο Roblox με το “Loooptopia”

Η H&M μπήκε στην κούρσα του metaverse με μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού στο Roblox. Η εταιρεία μόδας και λιανικής πώλησης παρουσίασε το “Loooptopia”, ένα metaverse παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να πειραματιστούν με υλικά και σχέδια και να δημιουργήσουν εικονικά ρούχα.

Η εταιρεία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εμπορικών σημάτων μόδας και λιανικής πώλησης που έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του metaverse, για να βελτιώσουν τη δέσμευσή τους με τους πελάτες της νέας εποχής και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο. Το H&M Loooptopia Experience αποτελεί ένα καθηλωτικό τρισδιάστατο μεταφυσικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει μια αστική πλατεία, καθώς και mini games σε διάφορους εναλλακτικούς κόσμους της πλατφόρμας εικονικών παιχνιδιών, Roblox.

Διαβάστε ακόμα: Μπορούν όλα τα brands να μπουν στο metaverse;

Στη Loooptopia οι χρήστες μπορούν να συγκεντρώσουν μια ποικιλία ψηφιακών υλικών για να κατασκευάσουν εικονικά ρούχα και σύνολα για τα Roblox avatars τους, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως mini games, σεμινάρια styling και ζωντανές εκδηλώσεις. Μπορούν επίσης να συνεργαστούν εικονικά με φίλους για να ανταλλάξουν ρούχα, να βγάλουν selfies ή απλώς να αλληλεπιδράσουν. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξουν στυλ, οι χρήστες μπορούν να “ανακυκλώσουν” παλιά ρούχα για να κερδίσουν σπάνια αντικείμενα και να συμμετάσχουν σε μια ψηφιακή επίδειξη πασαρέλας.

Φαίνεται πως η εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει μία νέα ευκαιρία για την μόδα, με το Roblox να αναδεικνύεται στον ιδανικό εικονικό κόσμο που τα brands μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο. Με 50 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά, σύμφωνα με την Statista, η καθηλωτική πλατφόρμα παιχνιδιών αποδεικνύεται το κορυφαίο metaverse περιβάλλον για τους retailers, τόσο για το άνοιγμα καταστημάτων, όσο και για την παροχή παιχνιδοποιημένων εικονικών εμπειριών.

Οι εταιρείες βλέπουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν με ένα μεγάλο κοινό, αφοσιωμένο σε μια πλατφόρμα που είναι αναμφισβήτητα η πλησιέστερη προσέγγιση που έχουμε σήμερα σε ένα λειτουργικό metaverse. Το Roblox κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει τα ψηφιακά αγαθά πιο επιθυμητά. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους λάνσαρε αυτό που αποκαλεί “πολυεπίπεδη ενδυμασία” (layered clothing), επιτρέποντας τελικά στους χρήστες να συνδυάσουν και να ταιριάξουν μια σειρά από ψηφιακά wearables. Ένας χρήστης μπορεί τώρα να αγοράσει μια τσάντα Burberry και να τη φορέσει με ένα μπλουζάκι Nike, ένα καπέλο Gucci και ένα τζιν Tommy Hilfiger.

Άλλο ένα fashion brand που μπήκε πρόσφατα στον κόσμο του Roblox είναι η Forever21. Η αμερικανική fast fashion εταιρεία, έχει ανοίξει το κατάστημα “Shop City” στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στους χρήστες να σχεδιάσουν τα δικά τους εικονικά καταστήματα ρούχων, στα οποία μπορούν να πωλούν εικονικά εμπορεύματα της εταιρείας, να δημιουργήσουν μια ομάδα υπαλλήλων avatar και να ανταγωνιστούν με άλλους για να δημιουργήσουν την πιο δημοφιλή εμπειρία λιανικής πώλησης.

Όπως η Forever 21, έτσι και άλλα brands πειραματίζονται με το Roblox για να αποκτήσουν έσοδα από ψηφιακά αγαθά και να συνδεθούν με την επόμενη γενιά καταναλωτών, καθώς το metaverse αναμένεται να δημιουργήσει πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey. Μεταξύ των πρόσφατων μεγάλων εμπορικών σημάτων και λιανοπωλητών που ξεκίνησαν ενεργοποιήσεις του Roblox είναι τα Claire’s και Ralph Lauren.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η μόδα λατρεύει το Roblox;

Εκτός, όμως, από το Roblox, κάποια brands έχουν δημιουργήσει τα δικά τους εικονικά περιβάλλοντα. Αυτόν τον μήνα, η Nike παρουσίασε την πλατφόρμα εικονικών προϊόντων και δημιουργιών της υπό τον τομέα “Swoosh”. Σε μια παρόμοια κίνηση, η Adidas παρουσίασε μια εικονική κατηγορία προϊόντων εξοπλισμού στον ιστότοπό της, όπου οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν στη συλλογή 16 τεμαχίων της μάρκας.

Το metaverse είναι ένας συναρπαστικός κόσμος που δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες να οικοδομήσουν αυθεντικές σχέσεις με νέες κοινότητες, με τους δικούς τους όρους. Είναι ζωτικής σημασίας για τα brands να βρίσκονται μέσα σε αυτό από την αρχή. Όχι μόνο για να διασφαλίσουν το μέλλον της εταιρείας τους στην εποχή της ψηφιοποίησης, αλλά και για να εξερευνήσουν τις κοινωνικές και εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάζει. Και η H&M το έχει καταλάβει και είναι πλέον εκεί.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo | Video: H&M

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.