Η Neutrogena παρουσιάζει 3D εκτυπωμένα, εξατομικευμένα συμπληρώματα

Κάποτε φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά τώρα είναι η πραγματικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να αναλύει το μοναδικό δερματολογικό μας προφίλ και στη συνέχεια οι υπερσύγχρονοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μπορούν να δημιουργούν συμπληρώματα, σχεδιασμένα ειδικά για το δέρμα μας.

H μάρκα περιποίησης δέρματος, Neutrogena, ανακοίνωσε μια νέα καμπάνια σε συνεργασία με την Nourished, μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τρισδιάστατη εκτύπωση για τη δημιουργία εξατομικευμένων βιταμινών. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προϊόν, με την ονομασία “Skin360 Skinstacks”, το οποίο θα αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης για τη δημιουργία κατά παραγγελία συμπληρωμάτων διατροφής προσεκτικά σχεδιασμένων με συστατικά φιλικά για το δέρμα. Τα Skin360 Skinstacks υπόσχονται να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους για την περιποίηση του δέρματός τους.

Διαβάστε ακόμα: Πώς τα beauty brands αυξάνουν τις πωλήσεις τους με περιεχόμενο ειδικά για το TikTok

Τι είναι, λοιπόν, τα Skinstacks; Πρόκειται για τσίχλες. Όχι απλές τσίχλες, αλλά ειδικά προσαρμοσμένες και θρεπτικές για το δέρμα τσίχλες. Για να δημιουργήσει τις εξατομικευμένες τσίχλες, η Neutrogena θα σαρώνει το πρόσωπό των καταναλωτών για μια ανάγνωση και αξιολόγηση του δέρματός τους. Αυτό είναι εφικτό μέσω μίας τεχνολογίας βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναλύει περισσότερες από 2.000 συγκεκριμένες ιδιότητες του δέρματος. Στη συνέχεια, παρέχει μια εξατομικευμένη επισκόπηση των “αναγκών και των στόχων του δέρματος” και προτείνει ποιες βιταμίνες και μέταλλα πιστεύει ότι έχει περισσότερο ανάγκη ο κάθε καταναλωτής.

Σε αυτό το σημείο, αναλαμβάνει η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης της Nourished, η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα κάθε χρήστη για να δημιουργήσει επτά στρώματα, συμπληρώματα τσίχλας με υγιεινά συστατικά όπως ψευδάργυρο, βιταμίνη C και ριβοφλαβίνη. Τα συμπληρώματα, τα οποία κοστίζουν 50 δολάρια για μια προμήθεια 28 ημερών, είναι vegan, χωρίς ζάχαρη και διατίθενται σε συσκευασία χωρίς πλαστικό.

Η Neutrogena έχει εγκαινιάσει μια εκτεταμένη και μακροπρόθεσμη στρατηγική εκσυγχρονισμού, που βασίζεται στην επίτευξη της υγείας του δέρματος. Το 2021, ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία του εμπορικού της σήματος με την ονομασία “For People With Skin”, που είχε ως στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων γύρω από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, τη φυλή, την εθνικότητα και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια νέα διάσταση της ολοκληρωμένης περιποίησης του δέρματος από μέσα προς τα έξω. Όπως είναι αναμενόμενο, η φροντίδα του δέρματος είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων, με την έκθεση “Fortune Business Insights” να εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά φροντίδας του δέρματος θα αυξηθεί από 95 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 138 δισεκατομμύρια ευρώ το 2028.

Αν και ίσως αρχικά δεν αποτελούσε την πιο σημαντική πτυχή των καλλυντικών, με το μακιγιάζ να έχει ευλόγως την πρωτοκαθεδρία, η άνοδος τάσεων όπως το K-Beauty (Korean Beauty) που δίνει έμφαση στην όμορφη, φυσική εμφάνιση του δέρματος, την έχει επαναφέρει στο προσκήνιο. Και τα συμπληρώματα διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι εξετάζουν τη σημασία των θρεπτικών συστατικών για την υγεία του δέρματός τους με βιταμίνες όπως C, E, B και ψευδάργυρο καθώς και κολλαγόνο και πεπτίδια, δίνοντας ένα νέο νόημα στην “εσωτερική ομορφιά”.

Πράγματι, τα συμπληρώματα είναι τόσο δημοφιλή που η παγκόσμια αγορά συμπληρωμάτων υγείας και ομορφιάς για γυναίκες αποτιμάται σε 52,2 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο το 2021, γεγονός που δείχνει την αξία της στον ευρύτερο τομέα της περιποίησης του δέρματος. Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση αρχίζει να χρησιμοποιείται στον κλάδο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς επιτυγχάνεται το engagement των πελατών στα e-shops των beauty brands

Στην πραγματικότητα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nourished δημιουργεί τρισδιάστατα εκτυπωμένα συμπληρώματα για τη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών. Τον Μάρτιο του 2022 λάνσαρε τα Nutristacks, μια σειρά από τρισδιάστατα εκτυπωμένα συμπληρώματα για καλύτερη στοματική υγιεινή που αναπτύχθηκαν μέσω μιας συνεργασίας με την Colgate. Η Neutrogena επίσης δεν είναι άπειρη στις 3D τεχνολογίες, αφού χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα Neutrogena Skin 360, το οποίο αναλύει το δέρμα του χρήστη για να προσδιορίσει τις ανάγκες του. Μέσω του συστήματος αυτού έχει αναπτύξει το MaskID, που παράγει τρισδιάστατα εκτυπωμένες, εξατομικευμένες μάσκες.

Συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη εκτύπωση, οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να δημιουργήσουν εξατομικευμένες, ολιστικές ρουτίνες περιποίησης του δέρματος, οι οποίες θα είναι επίσης απλές και προσιτές, καθιστώντας τις πιο εύκολες στην υιοθέτησή τους.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Neutrogena