Oι επενδύσεις της Γερμανός σε omnichannel, πελατοκεντρικότητα και service συσκευών

Ευρύ δίκτυο καταστημάτων και άρτια οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με συνεπή εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης είναι μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία της Γερμανός. Η εταιρεία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όπως και πολλά από τα σημαντικά και ευρέως διαδεδομένα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα στη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε στη συνέχεια να ενισχύει εκ νέου τη θέση της στην αγορά, κινούμενη εντός του 2021 ανοδικά και περαιτέρω ανοδικά το 2022.

Εφαρμόζοντας στρατηγική επικοινωνίας που προτάσσει την εξυπηρέτηση των πελατών της ως βασική προτεραιότητα, η Γερμανός ενίσχυσε το προφίλ της, υπενθυμίζοντας κατά έναν τρόπο προς τους καταναλωτές τις αξίες της μάρκας μέσα στα χρόνια. Η ανθρωποκεντρικότητα είναι ίσως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Γερμανός, η οποία συνδυάζει αξίες όπως την τεχνολογία, την ποικιλία των προϊόντων της και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. 

Παροχή υπηρεσιών επισκευής σε συσκευές τεχνολογίας

Ένας ακόμα τομέας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις και βασικότερη από αυτές ένα νέο επισκευαστικό κέντρο που δημιούργησε, αφορά στην παροχή after sales υπηρεσιών αλλά και υπηρεσιών service προς τους πελάτες της. Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα ότι το 2021 το 30% των καταναλωτών εμπιστεύθηκαν τον Γερμανό για το service των κινητών τους τηλεφώνων και το 12% για την επισκευή κάποιου άλλου προϊόντος τεχνολογίας. Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της άμεσης και ταχείας επισκευής και εξυπηρέτησης των πελατών της Γερμανός, με δεδομένο το ότι περίπου το 65% των βλαβών που παρουσιάζονται σε διάφορες συσκευές τεχνολογίας, επισκευάζονται εντός του καταστήματος χωρίς να χρειάζεται να τα στερηθεί κάποιος για μία ή περισσότερες ημέρες. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει συσταθεί και η υπηρεσία G instant repair. 

Θυμίζουμε ότι το 2021 το επισκευαστικό κέντρο της Γερμανός μετακινήθηκε σε νέες εγκαταστάσεις 1.100 τετραγωνικών μέτρων στην Πάρνηθα. Το G service της Γερμανός έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία να αυξήσει τον αριθμό των επισκευαστικών εργασιών που πραγματοποιεί, ενισχύοντας τη δυναμική της σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί η Γερμανός για την εξυπηρέτηση των πελατών της γι’ αυτό και επένδυσε ταυτόχρονα και στην εκτεταμένη επικοινωνιακή υποστήριξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος. 

Στο επίκεντρο της στρατηγικής που εφαρμόζει η εταιρεία, είναι και η προσέγγιση του νεανικού κοινού και η ταυτόχρονη σύνδεση με τη μάρκα «Γερμανός». Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το κανάλι που διατηρεί η επιχείρηση στο You Tube, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο branded You Tube channel ανάμεσα στα 5 κορυφαία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με περισσότερους από 310.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Για την διαρκή ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού επικοινωνίας, η Γερμανός συνεργάζεται με παραγωγούς περιεχομένου αλλά και Influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχωρίζοντας επανειλημμένα στον συγκεκριμένο τομέα και με βραβεία που έχει λάβει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μέρος όμως της στρατηγικής της Γερμανός είναι και η ψηφιακή εφαρμογή, Γερμανός G App, που διατηρεί, μέσω του οποίου υλοποιεί κινήσεις επιβράβευσης των πελατών της για αγορές προϊόντων και ενισχύει τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα που πρεσβεύει η μάρκα όλα τα χρόνια της λειτουργίας της. Ταυτόχρονα υλοποιεί προσωποποιημένες προσφορές, δημιουργεί αποκλειστικά προνόμια και προσφέρει πόντους επιβράβευσης, τους οποίους κατ΄ επέκταση οι πελάτες της μπορούν να εξαργυρώσουν κατά την πραγματοποίηση των αγορών τους με τη χρήση εκπτωτικών κουπονιών, την διενέργεια διαγωνισμών και webinars τεχνολογίας, με δώρα και άλλες ενέργειες που ενδυναμώνουν τη σχέση της Γερμανός με τους καταναλωτές στην Ελλάδα. 

Το νέο concept των G prime καταστημάτων 

Από τις πρόσφατες ενέργειες που έχει υλοποιήσει είναι και η επέκταση του δικτύου των G Prime καταστημάτων, ενώ έχει δημιουργήσει και το νέο concept σημείων πώλησης που φέρει την ονομασία G prime boutique. Με νέα και σύγχρονη αισθητική, μικρότερη σε μέγεθος τυπολογία καταστημάτων και επιδιώκοντας την αναβάθμιση των περιφερειακών σημείων πώλησης, η εταιρεία κάνει βήματα προς την επόμενη μέρα εξελισσόμενη διαρκώς μέσα από ανανέωση της συνολικής της παρουσίας στην αγορά.

Ταυτόχρονα, μέσω του concept G prime boutique κατάφερε να εναρμονιστεί πλήρως με τις τρέχουσες τάσεις του σχεδιασμού και της λιανικής, με νέα εμφάνιση και εικόνα προς το καταναλωτικό κοινό, αναβαθμισμένη σχεδιαστική φιλοσοφία που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη φιλοσοφία που επιθυμεί να παρουσιάσει η Γερμανός, με προσήλωση στην ψηφιακή εμπειρία του πελάτη. Η αρχή των G prime boutique καταστημάτων έγινε με σημεία πώλησης σε Κηφισιά, Ασπρόπυργο, Πειραιά, Καρλόβασι, Ιωάννινα, Σητεία, Λέσβο, Ξάνθη που αποτέλεσαν και τα πρώτα καταστήματα με αυτόν τον χαρακτήρα και τη νέα εμφάνιση που εντάχθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας. 

Επιπλέον, η εταιρεία στο πλαίσιο ενίσχυσης των πολυκαναλικών υπηρεσιών που προσφέρει, προέβη στο λανσάρισμα της υπηρεσίας G Click & Collect μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παραλαμβάνει άμεσα την παραγγελία του από οποιοδήποτε κατάστημα των εξυπηρετεί, κάποιον από τους 11.000 διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων τεχνολογίας. 

Τέλος η διαδραστικότητα της Γερμανός εντατικοποιήθηκε στη διάρκεια του 2022 με το  G Blog, το οποίο πρόκειται για ένα blog που παρουσιάζει σε καθημερινή βάση ειδήσεις και περιεχόμενο καθώς και άρθρα που σχετίζονται με την τεχνολογία και με νέα προϊόντα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εργαλείο που στοχεύει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις μέσω του e-shop, germanos.gr, το οποίο συνδέει τη μάρκα με τη νέα γενιά καταναλωτών και συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της omnichannel φιλοσοφίας που εξυπηρετεί.