Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εξελίσσεται με υπευθυνότητα και αναπτυξιακή δυναμική

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μία σύγχρονη, πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία, που χτίζει με συνέπεια την αναπτυξιακή της πορεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επενδύοντας με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την καινοτομία, και με στόχο να δημιουργεί αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και την εθνική και τοπική οικονομία.

Μέσα από ένα τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά διατηρώντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ελληνική αγορά, στην οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 24,5% σε όγκο και αξία (IRI All shops 2021) στο κύριο brand της, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ. Η στρατηγική της περιλαμβάνει νέες επενδύσεις και συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας, την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας σε βιώσιμες συσκευασίες, αλλά και τη  διαρκή ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας.

Η αναπτυξιακή πορεία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ περιλαμβάνει την εξαγορά της πηγής και της μονάδας παραγωγής της Ζήρεια ΕΠΕ στην Κυλλήνη Στυμφαλίας στην Κορινθία, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της συνολικά με την αγορά νέων μηχανημάτων, τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων. Με επίκεντρο την καινοτομία, εγκατέστησε τη γραμμή παραγωγής φιάλης PET ΖΑΓΟΡΙ, τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μονάδα στην Ευρώπη με δυνατότητα εμφιάλωσης 81.000 φιαλών την ώρα, που αποτελεί την πιο σύγχρονη και ενεργειακά φιλική προς το περιβάλλον στην παγκόσμια βιομηχανία εμφιάλωσης νερού. Παράλληλα, εγκατέστησε νέα γραμμή παραγωγής CANS, με αφορμή το λανσάρισμα του ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling και ΖΑΓΟΡΙ Sparkling με Φυσικά Αρώματα σε συσκευασία αλουμινίου. Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, δημιούργησε δίκτυο σταθμών αποθήκευσης και διανομής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της logistics.

Σημαντική πτυχή της αναπτυξιακής της προοπτικής αποτελεί η μεθοδική ενίσχυση της εξωστρέφειάς της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με διεθνείς συνεργασίες κομβικής σημασίας, όπως αυτή με τη γαλλική DANONE WATERS για την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και μάρκετινγκ των κορυφαίων διεθνώς Evian και Ferrarelle στην Ελλάδα. Επιπλέον, προχώρησε στην επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας της με την Green Cola Hellas Α.Ε., συστήνοντας την Green Beverages με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την από κοινού ισχυροποίηση της παρουσίας τους στη διεθνή αγορά.

Ταυτόχρονα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διατηρεί με ουσιαστικό τρόπο το χαρακτήρα της ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης και υπευθυνότητας, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε της δραστηριότητα. Συνεχίζοντας τη σημαντική της συνεισφορά στη συλλογική εθνική προσπάθεια κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, σήμερα ενισχύει το έργο της κοινωνικής της προσφοράς υποστηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως το project «Street Work» και «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων, ενώ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σταθερά δίπλα στις κοινότητες των πληγέντων. Ως μέλος του CSR Hellas, συμμετέχει στη διάδοση και εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη στρατηγική και στη λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών, ενώ με τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Pledge (μέλος του EU Pledge) στηρίζει τον κώδικα αυτοδέσμευσης των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών για να βελτιωθεί ο τρόπος διαφήμισής τους σε παιδιά κάτω των 13 ετών, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Παράλληλα, η υποστήριξη και η εξέλιξη των ανθρώπων της αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αξιών της. Φροντίζει να τους παρέχει ένα δυναμικό, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής και υγείας με σημαντικές καλύψεις.

Επιπλέον, διατηρεί το στόχο της για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που λάνσαρε την επιστρεφόμενη γυάλινη φιάλη για την αγορά HoReCa, καθώς και τις πρώτες φιάλες από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη r-PET με τη σειρά ZAΓΟΡΙ GO GREEN, εφαρμόζοντας νωρίτερα κατά 5 χρόνια τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχει πιστοποιήσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET, όπως και το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της. Διευρύνοντας τη δράση της στην πράσινη οικονομία, είναι μέλος στα εθνικά συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, ενώ μέσω του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της “Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” συμμετέχει και υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές.

Για τη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αποτελεί στρατηγικό στόχο να πρωταγωνιστήσει στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους της, τους καταναλωτές και τους εταίρους της. Με αυτό το όραμα λοιπόν και με το βλέμμα στραμμένο προς ένα βιώσιμο μέλλον, συνεχίζει να εξελίσσεται συνεισφέροντας παράλληλα στον κλάδο της, στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.