24 Απρ 2024
READING

Η αυθεντικότητα του eBay θα προσελκύσει την Gen Z

4 MIN READ

Η αυθεντικότητα του eBay θα προσελκύσει την Gen Z

Η αυθεντικότητα του eBay θα προσελκύσει την Gen Z

Το eBay λάνσαρε μια νέα διαφημιστική καμπάνια για να προσελκύσει τους καταναλωτές της Gen Z και τους Millenials στην online αγορά του. Η καμπάνια “Everyone Deserves Real” είναι η πρώτη καμπάνια του ψηφιακού retailer ύστερα από τρία χρόνια σε πλατφόρμες streaming και online βίντεο.

“Σε έναν κόσμο γεμάτο απομιμήσεις, πώς αποφεύγετε να αγοράζετε ψεύτικα αντικείμενα που μοιάζουν ακριβώς όπως τα πραγματικά;”. Με αυτό το voice-over, το βίντεο διάρκειας μόλις μισού λεπτού, τοποθετεί την εταιρεία ως ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα σε μια “θάλασσα” απομιμήσεων. Στόχος της νέας καμπάνιας είναι να αναδείξει την πραγματικότητα πίσω από πολλές από τις καμπάνιες και τα προϊόντα που βλέπουμε στα ψηφιακά μέσα.

Διαβάστε ακόμα: Φύσηξε αέρας πολυτέλειας στο eBay

Στη συνέχεια το μήνυμα γίνεται λίγο αιχμηρό, με το βίντεο να δείχνει έναν νεαρό που κοιτάζει ένα smartphone και με μεγάλα λευκά γράμματα εμφανίζεται το κείμενο “Never get f*ked over again”. Ωστόσο, η φωνή που ακούγεται, στην πραγματικότητα λέει  “Never get faked over again”, κάνοντας ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με τη λογοκριμένη εκδοχή της γνωστής λέξης που αρχίζει από το γράμμα F.

Στο διαφημιστικό σποτ περνούν επίσης αποσπάσματα που παρουσιάζουν την ομάδα των “αυθεντικοποιητών” του eBay. Πρόκειται για εκείνους οι οποίοι διασφαλίζουν ότι τα αντικείμενα υψηλής ποιότητας, όπως ρολόγια, αθλητικά παπούτσια και κοσμήματα, προέρχονται πράγματι από τις μάρκες που ισχυρίζονται. Η διαφήμιση κλείνει με ένα κείμενο που γράφει: “ebay. Εγγύηση γνησιότητας”.

Το eBay, που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, είναι αυτή την στιγμή αρκετά μεγαλύτερο από πολλούς από τους καταναλωτές της Gen Z που προσπαθεί να προσελκύσει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η οποία ξεκίνησε το 1995, επανασυστήνεται στους νεότερους καταναλωτές ως μια αξιόπιστη πηγή για πολυτελή αγαθά.

Η νέα εκστρατεία έρχεται σε συνέχεια του pop-up καταστήματος Luxury Exchange του eBay, το οποίο άνοιξε τον περασμένο μήνα για τον εορτασμό της Εβδομάδας Κοσμήματος της Νέας Υόρκης. Το κατάστημα παρέμεινε ανοιχτό μόνο για δύο ημέρες και οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα πολυτελή τους αντικείμενα από την ομάδα “Authenticity Guarantee”, δηλαδή “Εγγύησης Αυθεντικότητας”, λαμβάνοντας μια κατά προσέγγιση αξία του αντικειμένου τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι το eBay προσελκύει καταναλωτές της luxury αγοράς, έχει εστιάσει στο να καταφέρει να αναπτύξει την διαδικασία γνησιότητας και αυθεντικότητας των προϊόντων που πουλά. Μέσω της παραπάνω διαδικασίας, οι third-party πωλητές στέλνουν τα προϊόντα σε κάποιον μεσάζοντα, ο οποίος ασχολείται με τον έλεγχο γνησιότητας προτού φτάσει στα χέρια του καταναλωτή. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν δεν πληροί τα κριτήρια γνησιότητας, τότε ο συγκεκριμένος αγοραστής λαμβάνει τα χρήματά του πίσω.

Εξάλλου, τον περασμένο Μάρτιο, το eBay ανακοίνωσε την προσθήκη του eBay Vault, του πρώτου ψηφιακού πορτοφολιού, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν πλέον είτε να πουλήσουν είτε να αγοράσουν κάποιο αυθεντικό προϊόν. Τα αντικείμενα που αγοράζονται και αργότερα μεταπωλούνται, διατηρούνται στην πλατφόρμα και οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων είτε για να πραγματοποιήσουν αγορές είτε για να πληρώσουν τις προμήθειες πώλησής τους.

Διαβάστε ακόμα: Black Friday: Γιατί φέτος το ebay προτρέπει τις second-hand αγορές

Το ενδιαφέρον σχετικά με την νέα καμπάνια του retailer είναι ότι επέλεξε να ξεκινήσει την προσέγγιση στην Gen Z με μια διαφήμιση που αφορά στην αυθεντικότητα. Και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Πράγματι, οι νεότεροι σε ηλικία καταναλωτές επιζητούν την αυθεντικότητα, τόσο στο marketing, όσο και στη γενικότερη επιχειρηματική συμπεριφορά. Οι Gen Z-ers θέλουν να είναι σε θέση να εμπιστεύονται τη μάρκα, να κατανοούν τι αντιπροσωπεύει και να είναι σίγουροι ότι δεν τους πουλάνε απομιμήσεις.

Η αυθεντικότητα που βρίσκεται εκεί έξω, μοιάζει να είναι η απάντηση στις περισσότερες ερωτήσεις που αφορούν την επικοινωνία και το branding, χωρίς να είναι κάτι καινούριο που τώρα γίνεται απαιτητό από τα brands. H βασική της αξία είναι ότι αναδεικνύει την προσωπικότητα της μάρκας, με έναν τρόπο ανθρώπινο, άρα πιο κοντά στον καταναλωτή. Η αυθεντικότητα εξανθρωπίζει το brand, του δίνει το δικαίωμα να προσεγγίσει τον καταναλωτή πιο προσωπικά, με αίσθηση μεγαλύτερης οικειότητας, να του απεθυνθεί ως άνθρωπο και όχι ως μέλος ενός target group.

Η εμπιστοσύνη είναι ο παλμός της καρδιάς του eBay και το “Everyone Deserves Real” χρησιμεύει τόσο ως ένα κάλεσμα συσπείρωσης, όσο και ως μια υπόσχεση προς την κοινότητα των αγοραστών και των πωλητών της πλατφόρμας. Πάντα θέτοντας στο επίκεντρο την αυθεντικότητα που τόσο αναζητούν παντού οι νέες γενιές. 

Με πληροφορίες από AdAge

Photo | Video: eBay

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.