25 Απρ 2024
READING

Τα Vans γίνονται βανάκια

4 MIN READ

Τα Vans γίνονται βανάκια

Τα Vans γίνονται βανάκια

Η Vans μάς ξαφνιάζει με την νέα της Out-of-Home καμπάνια. Η μάρκα αθλητικών υποδημάτων “έριξε” στους δρόμους της Νέας Υόρκης ένα τεράστιο ζευγάρι παπούτσια, μετατρέποντας δύο βανάκια σε αντίγραφα των παπουτσιών Sk8-Hi MTE-3. Το δημοφιλές για τα canvas sneaker του brand επέλεξε την ενέργεια για να αναδείξει την αντοχή του νέου της μοντέλου σε κρύο και βροχερό καιρό.

Τα παπούτσια που αναζητά όλη η νεολαία σήμερα και που πρωταγωνιστούν σε δημοφιλείς σειρές στο Netflix, δεν ήταν μια πρόταση που απευθυνόταν σε όλους. Η Vans αποτελούσε ανέκαθεν σήμα κατατεθέν της skater κουλτούρας. Σχεδόν από το 1976, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών, κατασκεύαζε παπούτσια κυρίως για ομάδες skateboard, surf, snowboard, BMX και motocross. Τα μέλη τους αποτελούσαν το target group της για δεκαετίες. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια, όταν πραγματοποίησε το πρώτο άνοιγμά της στο ευρύτερο νεανικό κοινό και επαναπροσδιόρισε την αξία της δημιουργικότητας με τα νέα της μοντέλα.

Τώρα, η Vans έχει μετατοπίσει την προσοχή της στον καταναλωτή που βρίσκεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Και φαίνεται να το έχει καταφέρει. Αυτή η νέα Vans έχει στοχεύσει στα δυναμικά κοινά των Gen Z-ers και της Gen Alpha μέσα από ολοκληρωμένες εμπειρίες και προσπάθειες marketing, όπως η είσοδός της στο metaverse μέσω του Roblox Vans World, τις καμπάνιες “Classic Since Forever” και “These Projects Are Ads for Creativity” και την πολιτική product placement σε δημοφιλείς σειρές όπως το “Stranger Things” όπου μία εκ του πρωταγωνιστικού καστ, η κοκκινομάλλα Max, φοράει τα εμβληματικά πλέον μπορντό Old School με τη χαρακτηριστική λευκή τεθλασμένη γραμμή.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε μια ασυνήθιστη για τα δικά της δεδομένα προώθηση μέσω μιας κινούμενης OOH καμπάνιας με τη βοήθεια δύο βαν, για το νέο της μοντέλο Sk8-Hi MTE-3. Το δίδυμο των βαν, που ονομάστηκε “Vans vans”, καθρεφτίζει ακριβείς λεπτομέρειες των παπουτσιών MTE-3, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τα αντίγραφα των παπουτσιών της Vans, με ύψος 3,5 μέτρα και με το γνωστό καρό μοτίβο της μάρκας, βγήκαν στους μητροπολιτικούς δρόμους της Νέας Υόρκης, ταξιδεύοντας από τη συνοικία Meatpacking του Μανχάταν στο Williamsburg του Μπρούκλιν και από το Long Island City στο Upper West Side της πόλης. Σε καθορισμένες στάσεις, μάλιστα, οι καταναλωτές μπορούσαν να δουν από κοντά τα παπούτσια και να αποκτήσουν ένα δικό τους ζευγάρι.

Διαβάστε ακόμα: Η επάνοδος της out-of-home διαφήμισης

Σο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έγινε επίσης μια συνεργασία με τους influencers New York Nico και Lil Mo Mozzarella. Το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησαν οι χρήστες από την εν λόγω δράση, αποδείχθηκε σημείο επιτυχίας για τη Vans, με την προσπάθεια Out of Home να συγκεντρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές βίντεο και 88.000 likes στο Instagram μέσα σε λίγη μολις ώρα. Για όσους έχασαν την εκδήλωση ή δεν ζουν στη Νέα Υόρκη, η μάρκα θα μοιραστεί περιεχόμενο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της ενέργειας στους λογαριασμούς της στα social media.

Διαβάστε ακόμα: Τα Vans παραδίδουν μαθήματα branding

Παράλληλα, στοχεύοντας στο δυναμικό κοινό των Gen Z-ers και της Gen Alpha, το brand δεν θα μπορούσε να λείπει από το metaverse. Ο κόσμος του Roblox Vans είναι εμπνευσμένος από τις χαρακτηριστικές τοποθεσίες της μάρκας, όπως το House of Vans, το Vans Off the Wall Skatepark και τα καταστήματα λιανικής πώλησης της μάρκας σε όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες του χώρου μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν αυθεντικά παπούτσια Vans ενώ βρίσκονται στην ψηφιακή εμπειρία, με τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στο skate σε όλο τον εικονικό κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια η Vans έχει μετατοπίσει την προσοχή της στον καταναλωτή που βρίσκεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Το όραμα του brand είναι ο κάθε καταναλωτής, ανεξάρτητα από την ηλικία του και τις προσλαμβάνουσές του, να μπορεί να βρει στην Vans το ζευγάρι sneakers που τον εκφράζει καλύτερα, χωρίς αποκλεισμούς.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Vans | Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.