26 Απρ 2024
READING

Η Hyundai απευθύνεται στους gamers μέσω του Twitch

3 MIN READ

Η Hyundai απευθύνεται στους gamers μέσω του Twitch

Η Hyundai απευθύνεται στους gamers μέσω του Twitch

Ένα ακόμη άνοιγμα προς τις νεότερες γενιές επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Hyundai, με τη χορηγία της στην παρουσίαση ενός νέου live game show στο Twitch με τίτλο “Celebrity Yard Sale”. Το παιχνίδι στην streaming πλατφόρμα έρχεται καθώς η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να προσεγγίσει νέους αγοραστές, αφού τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που αντιμετώπισε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αρχίζουν να επιλύονται.

Η Hyundai επενδύει τους τελευταίους μήνες περισσότερο χρόνο και χρήμα στη σύνδεσή της με την pop culture και τον κόσμο του streaming. Νωρίτερα φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με το Netflix, παρέχοντας ρετρό μοντέλα από τη δεκαετία των 80s και μια τοποθεσία για μια καταδίωξη αυτοκινήτων, για τη νέα ταινία “Seoul Vibe”. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε επίσης τη σιλουέτα του νέου της μοντέλου Grandeur (Azera) σε ένα ψηφιακό σποτ με θέμα την ταινία, η οποία κυκλοφόρησε από το Netflix στα τέλη του καλοκαιριού. Ενώ τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, τα μοντέλα Tucson και IONIQ 5 πήραν μέρος στην ταινία της Sony Pictures “Spider-Man: No Way Home”.

Διαβάστε ακόμα: Η Hyundai αποφάσισε να ηλεκτροδοτήσει τα μοντέλα της σειράς “Ν”

Τώρα αποφάσισε να συνεργαστεί με την πλατφόρμα streaming Twitch μέσω του live game show “Celebrity Yard Sale”. Η πλατφόρμα που ανήκει στην Twitch Interactive, την θυγατρική του Amazon, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως παρακλάδι της πλατφόρμας ζωντανής μετάδοσης γενικού περιεχομένου Justin.tv, με σαφή προσανατολισμό στη ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών και βασικούς αποδέκτες τους νεότερους Millennials και φυσικά, τους Gen Z-ers.

Η σύμπραξη αυτή είναι απόλυτα λογική. Το Twitch έχει σημειώσει σταθερή αύξηση από την έναρξή της λειτουργίας του, αλλά η πανδημία οδήγησε σε ακόμα πιο ισχυρή αύξηση της τηλεθέασης, καθώς οι καταναλωτές που παρέμεναν περιορισμένοι στα σπίτια τους, αναζητώντας φρέσκα και πρωτότυπα προγράμματα για να διασκεδάσουν. Με τον μέσο αριθμό θεατών να υπερδιπλασιάζεται από 1,36 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2020 σε 2,9 εκατομμύρια χρήστες τον χρόνο, η δυναμική της livestreaming πλατφόρμας ως ένα  αναπτυσσόμενο κανάλι marketing βρίσκεται σε εξαιρετική άνθιση.

Το “Celebrity Yard Sale” είναι ένα live show δύο επεισοδίων, όπου celebrities θα παρουσιάσουν κάποια προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία οι θαυμαστές θα μπορούν να κερδίσουν μαντεύοντας σωστά το κόστος του καθενός. Ωστόσο, η τιμή θα καθορίζεται από την “The Appraiser”, την κωμικό και συγγραφέα Eva Anderson, η οποία θα καθορίζει την αξία του κάθε αντικειμένου με βάση το προσωπικό της γούστο.

Συνεργασίες σαν κι αυτήν, προσφέρουν στους gamers και τους νεότερους σε ηλικία χρήστες της πλατφόρμας, την ευκαιρία να κατανοήσουν το ανθρωποκεντρικό όραμα κινητικότητας της Hyundai Motor μέσω των καινοτόμων οχημάτων και τεχνολογιών της.

Διαβάστε ακόμα: Το Twitch ποντάρει στο livestream shopping και φέτος

Ενώ εκτιμάται μάλιστα ότι ανάλογο περιεχόμενο, που δεν σχετίζεται δηλαδή αποκλειστικά με το gaming, θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του μελλοντικού σχεδίου ανάπτυξης του Twitch. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο αυτό δεν θα αντικαταστήσει, όπως φαίνεται, τον όγκο του gaming, αλλά θα αντλήσει πολύτιμα ακροατήρια που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της πλατφόρμας του Twitch.

Η Hyundai δεν είναι το μόνο μέλος της κατηγορίας της που επενδύει στο Twitch. Η Honda και η Lexus είναι μεταξύ των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών που κάνουν πιο φιλόδοξες προσπάθειες να κατακτήσουν το κοινό της πλατφόρμας. Δικαίως. Σύμφωνα με την διαδικτυακή κοινότητα για επαγγελματίες πληροφορικής TechRepublic, το 2021 οι gamers αφιέρωσαν κατά μέσο όρο οκτώ ώρες και 27 λεπτά κάθε εβδομάδα παίζοντας παιχνίδια, με το καθένα από αυτά να διαρκεί μία ώρα και 20 λεπτά. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Hyundai

Video: Twitch

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.