29 Απρ 2024
READING

Η Αργεντινή γιορτάζει τη νίκη με Budweiser

3 MIN READ

Η Αργεντινή γιορτάζει τη νίκη με Budweiser

Η Αργεντινή γιορτάζει τη νίκη με Budweiser

Όπως είχε υποσχεθεί, η Budweiser γιορτάζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής στο πλαίσιο της εκστρατείας #BringHomeTheBud. Ο εορτασμός ξεκίνησε μόλις τελείωσε ο κυριακάτικος αγώνας, με τη θεαματική νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας σε ένα επίσημο πάρτι στο Μπουένος Άιρες, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η γενέθλια χώρα του Lionel Messi, Ροζάριο, και η Κόρδοβα.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αποδείχθηκε πρόκληση για τους διαφημιστές για διάφορους λόγους. Η διοργάνωση περιβλήθηκε από πολύ νωρίς από διαμάχες, κυρίως γύρω από το ιστορικό της διοργανώτριας χώρας, Κατάρ, σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως είναι λογικό, μετά από όλα αυτά οι διαφημιστές δυσκολεύτηκαν να συνδεθούν με τους καταναλωτές που αναζητούν μάρκες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους.

Διαβάστε ακόμα: Το διαφημιστικό “φάουλ” του BBC

Μάλιστα μόλις 48 ώρες πριν από το σφύριγμα έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το Κατάρ και η FIFA ανακοίνωσαν ότι δεν θα πωλούνταν αλκοολούχα ποτά και μπίρα στα γήπεδα. Η σκέψη απαγόρευσης του αλκοόλ υπήρχε εξάλλου εδώ και καιρό για τη φετινή διοργάνωση, την ίδια στιγμή που θα επιτρεπόταν η κατανάλωση εντός ενός αυστηρά περιορισμένου χώρου. Δηλαδή, οι οπαδοί θα μπορούσαν να αγοράζουν μπίρα Budweiser -που ήταν η μεγάλη χορηγός- εντός της περιμέτρου του σταδίου, σε καθορισμένους χώρους, έως και τρεις ώρες πριν και μία ώρα μετά από κάθε αγώνα, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το ποτό τους στις κερκίδες.

Ωστόσο, σε μια ξαφνική τροπή των γεγονότων, οι διοργανωτές του Μουντιάλ ανακοίνωσαν την πλήρη απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ στα γήπεδα, μετά από επιμονή της βασιλικής οικογένειας Αλ Θάνι του Κατάρ. Επίσης, απαγορεύτηκε στους επισκέπτες να μεταφέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη κι από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου, ενώ οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ανάλογα προϊόντα ούτε στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας που βρίσκεται στα περίχωρα της Ντόχα, όπου ξένοι κάτοικοι με ειδικές άδειες μπορούν να τα αγοράσουν μόνο για οικιακή κατανάλωση.

Έτσι, η Budweiser, έχοντας μεγάλο απόθεμα των συλλεκτικών συσκευασιών Budweiser FIFA World Cup limited edition στις αποθήκες της, αποφάσισε να χαρίσει την μπίρα στους οπαδούς της νικήτριας χώρας. Όπως και να διοργανώσει εορτασμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, συλλεκτικά merchandising προϊόντα και δώρα-έκπληξη.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

Το #BringHomeTheBud ολοκληρώνει τις προσπάθειες της εταιρείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι οποίες διήρκεσαν μήνες και περιλάμβαναν ένα παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού, μια μαζική εκστρατεία επιρροής και τη δημιουργία του μουσικού βίντεο “The World is Yours to Take”. Το “The World is Yours to Take” του ράπερ Lil Baby, χρησίμευσε ως επίσημος ύμνος για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και έγραψε ιστορία καθώς ήταν το πρώτο μουσικό βίντεο που γυρίστηκε στη διοργάνωση.

Η Anheuser-Busch InBev, η μητρική της Budweiser, φέρνει το #BringHomeTheBud στην Αργεντινή, με μεγάλο ενθουσιασμό. Το brand ολοκληρώνει τη μεγαλύτερη παγκόσμια καμπάνια του μέχρι σήμερα, γιορτάζοντας μαζί με τους οπαδούς της “Albiceleste” -όπως αποκαλείται η εθνική ομάδα της Αργεντινής από τα χρώματα της φανέλας της- τη μνημειώδη νίκη της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo | Video: Budweiser

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.