26 Απρ 2024
READING

Η Bershka γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο metaverse

3 MIN READ

Η Bershka γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο metaverse

Η Bershka γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο metaverse

Η Bershka επεκτείνει την παρουσία της στο metaverse με το λανσάρισμα μιας αμιγώς ψηφιακής συλλογής μόδας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την DressX. Αφού ένωσε τις δυνάμεις της με την Smiley νωρίτερα φέτος για μια αντίστοιχη κολλεξιόν, η δημοφιλής σοτυς εφήβους εταιρεία ρούχων του ισπανικού ομίλου Inditex, συνεργάζεται τώρα με την fashion-tech εταιρεία, DressX, για να λανσάρει μια συλλογή για τις γιορτές που απευθύνεται στους Gen Z-ers.

Με τίτλο “Digital Going Out”, η virtual κολλεξιόν αποτελεί μέρος της συλλογής πάρτι “Going Out” του brand που λανσαρίστηκε στο τέλος του περασμένου έτους και αποτελείται από τέσσερα ψηφιακά αντικείμενα: ένα κολιέ με πολλές χοντρές χρυσές αλυσίδες, ένα ασημένιο μίνι φόρεμα, ένα oversized μπλε παλτό με φτερά και ένα πολύ ιδιαίτερο μεταλλικό balloon φόρεμα.

Διαβάστε ακόμα: Η πιστότητα στα fashion brands περνά μέσα από το Roblox

Αυτή δεν είναι η πρώτη σύμπραξη της Bershka με την DressX. Τον Ιούνιο είχαν συνεργαστεί για την κυκλοφορία μερικών phygital αντικειμένων που υπήρχαν τόσο στον ψηφιακό χώρο, όσο και στα φυσικά και τα online καταστήματα της εταιρείας. Όλα πλέον, τόσο το παλαιότερο όσο και το νέο αποτέλεσμα του δημιουργικού διδύμου, είναι ήδη διαθέσιμα για δωρεάν αγορά, μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου της Bershka, αλλά και της εφαρμογής της DressX.

Ο retailer παρέχει εμφανίσεις που είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν σε φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στην εφαρμογή της DressX. Στόχος του δε είναι τα προϊόντα να χρησιμοποιηθούν από τους νεότερους σε ηλικία πελάτες του για δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου που θα αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Inditex φαίνεται να αναγνωρίζει τις μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει το metaverse στον κλάδο του retail. Αρκετά εμπορικά σήματα του ομίλου εξάλλου έκαναν φέτος την πρώτη τους εξόρμηση στην ψηφιακή αρένα της μόδας: από τον εικονικό κόσμο της Pull&Bear που δημιουργήθηκε για το φεστιβάλ Scrapworld της Μαδρίτης, μέχρι το λανσάρισμα της εικονικής σειράς της Stradivarius. Το ίδιο έπραξε και η ναυαρχίδα του ομίλου, η Zara, η οποία συνέχισε ομοίως το ψηφιακό της ταξίδι με το λανσάρισμα μιας “Meta Collection”, αφού “προσγειώθηκε” στο metaverse τον Δεκέμβριο του 2021 σε συνεργασία με την πλατφόρμα Zepeto.

Η επιλογή της DressX, ως στρατηγικό συνεργάτη της Bershka στο μετασύμπαν, δεν προέκυψε κατά τύχη. Είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ρούχα ψηφιακής και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και σε είδη μόδας NFT. Εκτός από την πρόσφατη συνεργασία της με την Bershka, μάλιστα, η εφαρμογή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με κορυφαία ονόματα της μόδας, όπως οι Burberry, Off-White και Palm Angels, ενώ ήταν μεταξύ των φιναλίστ του LVMH Innovation Award 2022 στην κατηγορία 3D/Virtual Product Experience and Metaverse.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Gucci δημιούργησε τμήμα μόνο για το metaverse

Ο τρόπος με τον οποίο το μετασύμπαν έχει συνταράξει τη βιομηχανία της μόδας είναι θεμελιώδης – δεν είναι απλώς ένα ακόμη κανάλι για την πώληση των προϊόντων, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο ή το Instagram. Το metaverse θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται, παράγονται, πωλούνται, καταναλώνονται, χρησιμοποιούνται και επαναχρησιμοποιούνται τα προϊόντα, διαμορφώνοντας τελικά ένα οικοσύστημα με απρόσμενα επιχειρηματικά μοντέλα και νέους δείκτες μέτρησης της απόδοσης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι βλέπουμε brands όπως η Nike, η Gucci, και η Ralph Lauren να δραστηριοποιούνται στο metaverse, που αγαπά ιδιαίτερα η Gen Z αλλά, σταδιακά, ακόμα και η Gen Alpha που ακολουθεί. Όπως όλα δείχνουν, μεταφερόμαστε σε έναν digital κόσμο, που δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τα fashion brands δεν θέλουν να μείνουν εκτός και προσεγγίζουν πλέον το κοινό τους και μέσω της εικονικής πραγματικότητας του metaverse.

Με πληροφορίες από Fashion United

Photo: Metaverse Post

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.