26 Απρ 2024
READING

Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

4 MIN READ

Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

Η Adidas κατακτά τον τελικό του Μουντιάλ

Όποτε φτάνει η μαγική στιγμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, κάθε μάρκα προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη σε δημιουργικότητα και έμπνευση στα χορηγικά της προγράμματα, τις καμπάνιες και τα προϊόντα που παράγει, εμπλέκοντας στο παιχνίδι αυτό τα μεγαλύτερα αστέρια που λαμβάνουν μέρος στην παγκόσμια υπερπαραγωγή. Παρά τα πλείστα όσα προβλήματα, το Μουντιάλ του Κατάρ, θα αφήσει εποχή για τους αποκλεισμούς των μεγάλων φαβορί από τον μεγάλο τελικό, και φυσικά για την τελευταία εμφάνιση του Lionel Messi στη διοργάνωση. 

Απέναντι στη Γαλλία που ανέκοψε τη δυναμική πορεία των Μαροκινών στα ημιτελικά, η “Albiceleste” όπως αποκαλείται η εθνική ομάδα της Αργεντινής από τα χρώματα της φανέλας της, αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 18 Δεκεμβρίου. Παρά την αρχική ψυχρολουσία στο τουρνουά, η ομάδα της Αργεντινής κατάφερε να προχωρήσει νικηφόρα, κρατώντας ευχαριστημένους τους οπαδούς και τους χορηγούς της, συμπεριλαμβανομένης της Adidas. Η γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης, επιβεβαίωσε το σλόγκαν της “Impossible is nothing” (τίποτα δεν είναι αδύνατον), δημιουργώντας μια καταπληκτική διαφήμιση για την πέμπτη και τελευταία συμμετοχή του αρχηγού της αργεντίνικης ομάδας, Lionel Messi, σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Messi στην καμπάνια “Τα επόμενα 90 λεπτά”

Τι είναι καλύτερο από έναν Messi; Η Adidas δίνει τη δικής απάντηση: οι πέντε Messi. Δικαίως η νέα της διαφήμιση “The Impossible Rondo” δείχνει τον “La Pulga” -στα ελληνικά, ψύλλος, ένα υποκοριστικό που απέκτησε σε νεαρή ηλικία λόγω του μικρού του αναστήματος και της διαταραχής της αυξητικής ορμόνης, πρόβλημα που τον βοήθησε η Μπαρτσελόνα να ξεπεράσει- να παίζει μπάλα με τις νεότερες εκδοχές του εαυτού του, όταν συμμετείχε στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα που προηγήθηκαν του φετινού. Το διαφημιστικό σποτ της Adidas χρησιμοποιεί τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (CGI) για να δείξει τις πέντε εκδοχές του ποδοσφαιριστή να κάνουν πάσες μεταξύ τους και να δίνουν συμβουλές ο ένας στον άλλον μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, το βίντεο καταφέρνει να καλύψει 18 χρόνια και πέντε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη διαφήμιση, οι φίλαθλοι βλέπουν τον 18χρονο Messi πριν τον καλέσει ο πρώην προπονητής του, Jose Pekerman, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Εκείνος ο Messi δίνει πάσα στην 22χρονη εκδοχή του, εκείνη που βρισκόταν στη διοργάνωση του 2010 στη Νότια Αφρική, όταν κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα και θεωρούνταν ήδη ο καλύτερος επιθετικός της Μπαρτσελόνα. Στη συνέχεια μπαίνει στο παιχνίδι ο Messi που είχε δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, όπου απέδειξε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Αυτή η έκδοση πασάρει στον Messi της Ρωσίας του 2018.

Ο Αργεντίνος επιθετικός που γεννήθηκε το 1987 στην πόλη Ροζάριο, βρίσκεται στη διοργάνωση του Κατάρ το 2022, συνεχίζοντας να ονειρεύεται την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για να συμμετάσχει στην προπόνηση με τις προηγούμενες εκδοχές του, ακούγεται στο background το τραγούδι “Live is Life” από το συγκρότημα Opus. Μια τυχαία επιλογή τραγουδιού, θα υπέθεταν οι μη μυημένοι στα δρώμενα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο τo συγκεκριμένο τραγούδι είναι ταυτισμένο με τον Diego Maradona, γιατί ήταν αυτό που ακουγόταν το 1989, όταν ο “Θεός” χόρευε κάνοντας τα δικά του θρυλικά κόλπα προθέρμανσης πριν την αναμέτρηση της Μπάγιερν Μονάχου με τη Νάπολη για τα ημιτελικά του UEFA στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Το “The Impossible Rondo”, το οποίο έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα ενόψει και του μεγάλου τελικού, προηγείται της καμπάνιας της Adidas “The Family Reunion”, στην οποία συμμετέχουν διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως οι Karim Benzema, Achraf Hakimi, Son Heung-Min, Jude Bellingham, Pedro “Pedri” Gonzalez Lopez και Serge Gnabry.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εμπορικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τον Messi εδώ και χρόνια αποδίδουν τους καλύτερους καρπούς τους σε περιόδους Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η Αργεντινή εμφανίζεται ως ένα από τα διαχρονικά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Από τότε που η εταιρεία υπέγραψε δια βίου συμβόλαιο με τον Αργεντινό σταρ τον Φεβρουάριο του 2017, ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών έχει κυκλοφορήσει αρκετές ειδικές εκδόσεις αθλητικών παπουτσιών που παραπέμπουν στον Messi, τα οποία πωλούνται παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Θυσιάζεται ο αθλητισμός στον βωμό του marketing;

Η Adidas δεν είναι η μόνη μάρκα που βρίσκεται πίσω από την κατάκτηση αυτού που ονομάστηκε πρόσφατα “Messiverse”. Η Pepsi, η Lays και η Gatorade βρίσκονται επίσης στη λίστα των διαφημιστικών συνεργατών του αρχηγού της ομάδας της Αργεντινής.

Υπάρχει μια σπάνια στιγμή στην αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν πραγματικά φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μια στιγμή που παίκτες και οπαδοί συναντιούνται ενωμένοι με την πεποίθηση ότι θα φέρουν το τρόπαιο στην χώρα τους. Η διαφορά στον φετινό τελικό του Μουντιάλ, είναι ότι ο Messi έχει πράγματι την τελευταία ευκαιρία να φέρει το πολύτιμο τρόπαιο. 

https://www.youtube.com/watch?v=_h6aWfAhiis

Με πληροφορίες από digiday

Photo | Video: Adidas

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.