24 Απρ 2024
READING

Τo WeTransfer υποστηρίζει τους δημιουργούς του

3 MIN READ

Τo WeTransfer υποστηρίζει τους δημιουργούς του

Τo WeTransfer υποστηρίζει τους δημιουργούς του

Ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το WeTransfer για να μεταφέρει αρχεία; Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς αρχείων που βασίζεται στο διαδίκτυο, είναι γνωστή σε όλους. Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της ετήσιας “Έκθεσης Ιδεών” της πλατφόρμας, η οποία προωθεί τη στήριξη των δημιουργών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οικονομικής αναταραχής, το WeTransfer, θέτει ένα νέο σκοπό στο επίκεντρο της στρατηγικής του.

Η “Έκθεση Ιδεών” του WeTransfer για το 2022 αποτελεί μία εικόνα του κόσμου των δημιουργών περιεχομένου και των καλλιτεχνών. Η έκθεση δείχνει ότι οι δημιουργοί είναι καταπονημένοι, υποαμειβόμενοι και ακροβατούν στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Δύο στους πέντε θεωρούν ότι δεν αμείβονται δίκαια και τα τρία τέταρτα (75%) αναφέρουν ότι βιώνουν ή βρίσκονται κοντά στην εξουθένωση, ποσοστό που έχει υπερδιπλασιαστεί από πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα: Η επιτυχία των brands βασίζεται στο storytelling

Η φετινή έκθεση βασίζεται σε έρευνα στην οποία πήραν μέρος πάνω από 2.000 άτομα που εργάζονται σε δημιουργικούς ρόλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης, ελεύθερων επαγγελματιών, ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και δημιουργών ψηφιακού περιεχομένου. Η ανάλυση της έρευνας υπογραμμίζει πώς η κρίση του κόστους ζωής επηρεάζει όλους όσους εργάζονται σε τέτοιους δημιουργικούς ρόλους.

Για το 75% των δημιουργών οι μισθοί δεν συμβαδίζουν με την αύξηση του πληθωρισμού και πάνω από τους μισούς αγωνίζονται να καλύψουν τους βασικούς λογαριασμούς του νοικοκυριού. Την ίδια στιγμή, σχεδόν τα δύο τρίτα των Βρετανών δημιουργών που εργάζονται με πλήρη απασχόληση ανησυχούν για την ασφάλεια της εργασίας τους, ενώ οι μισοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες αισθάνονται πίεση από τους πελάτες να διατηρήσουν τις αμοιβές τους αμετάβλητες για να είναι ανταγωνιστικοί. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι το 14% έχει καταφύγει στην τράπεζα τροφίμων τους τελευταίους έξι μήνες.

Δεδομένου ότι την πλατφόρμα την εμπιστεύονται πολλοί στις δημιουργικές βιομηχανίες, η εταιρεία θεωρεί υποχρέωσή της να ευαισθητοποιήσει για τα εμπόδια που αναστέλλουν την ανάπτυξη και επηρεάζουν τον βιοπορισμό τους. Η εμβάθυνση σε ορισμένα από αυτά τα τρέχοντα ζητήματα είναι σημαντική για την εταιρεία, καθώς επιδιώκει όλο και περισσότερο να παρέχει στους δημιουργούς μια πλατφόρμα για να μεταδίδουν τις εμπειρίες τους.

Φέτος, το WeTransfer προσέλαβε ειδήμονες, όπως η παρουσιάστρια του podcast Chanté Joseph, η Βρετανίδα αρθρογράφος και συγγραφέας Raven Smith και η δημιουργική strategist Olivia Lopez, μεταξύ άλλων, για πρόσθετες συνεντεύξεις σε βάθος προκειμένου να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν και κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους στον ψηφιακό χώρο. Όλα αυτά με σκοπό την έμπνευση άλλων επίδοξων δημιουργών που προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Παράλληλα, η πλατφόρμα δωρίζει το 30% του διαφημιστικού της αποθέματος σε δημιουργούς και σκοπούς που έχουν σημασία, και επενδύει συνεχώς στη βραβευμένη ψηφιακή καλλιτεχνική και εκδοτική της πλατφόρμα WePresent, η οποία περιλαμβάνει τα κείμενα και τις ιστορίες περισσότερων από 1.000 δημιουργών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι απαιτήσεις της Gen Z από την εργασία της;

Για να καταφέρει ακόμα περισσότερα, νωρίτερα φέτος το WeTransfer εγκαινίασε το Supporting Act Foundation για να υπερασπιστεί τους αναδυόμενους δημιουργούς, δεσμεύοντας το 1% των εσόδων του για επιχορηγήσεις και υποτροφίες προς υποστήριξη των υποεκπροσωπούμενων καλλιτεχνών και των έργων τους.

Το WeTransfer είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς. Βέβαια, δεν θα είχε μία τόσο επιτυχημένη πλατφόρμα, χωρίς τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν καθημερινά. Ανέκαθεν υποστήριζε την ανταλλαγή περιεχομένου “ένας προς πολλούς” και δεσμεύεται να συνεχίσει να παρουσιάζει περισσότερα εργαλεία για τους δημιουργούς και τους ψηφιακούς εργαζόμενους ώστε να μοιράζονται τη δουλειά τους με τον κόσμο.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: WeTransfer

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.