22 Ιαν 2025
READING

Γιατί το WhatsApp μάς προτρέπει να στέλνουμε μηνύματα στον εαυτό μας

4 MIN READ

Γιατί το WhatsApp μάς προτρέπει να στέλνουμε μηνύματα στον εαυτό μας

Γιατί το WhatsApp μάς προτρέπει να στέλνουμε μηνύματα στον εαυτό μας

Tο WhatsApp Messenger αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου. Τέσσερα χρόνια μετά το αρχικό λανσάρισμα της επαγγελματικής εκδοχής του, η μητρική του, Meta, το προωθεί για να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδά της. Τώρα η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων λανσάρει μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στον εαυτό τους, εναρμονιζόμενη με την τάση των εφαρμογων να εισάγουν υπηρεσίες σημειώσεων για προσωπική χρήση.

Η νέα λειτουργία ονομάζεται “Message Yourself” και πρόκειται, ουσιαστικά, για μία συνομιλία που είναι ορατή και προσβάσιμη μόνο στον εκάστοτε χρήστη, ο οποίος θα μπορεί να δημοσιεύει διάφορα πράγματα εκεί και να τα βλέπει όποτε θέλει. Το “Message Yourself επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν σημειώσεις, υπενθυμίσεις και λίστες αγορών στον εαυτό τους στο WhatsApp. Η αποστολή μηνυμάτων στο δικό μας λογαριασμό μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διατηρούμε ένα κομμάτι πληροφοριών εύκολα προσβάσιμο, ακριβώς δίπλα στις άλλες συνομιλίες μας στο WhatsApp.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο Mark Zuckerberg προωθεί το WhatsApp ως το νέο επαγγελματικό εργαλείο;

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες Android και iOS σε όλο τον κόσμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η περίοδος beta έχει ολοκληρωθεί. Κάθε χρήστης, μόλις ολοκληρώσει το update, θα βλέπει την επαφή του στην κορυφή της λίστας επαφών στο WhatsApp όταν δημιουργεί μια νέα συνομιλία. Πατώντας αυτή την επαφή θα μεταφέρεται στην οθόνη συνομιλίας που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να στείλει μηνύματα στον εαυτό του.

Παρόλο που η εγγενής λειτουργία για να στέλνει κάποιος μηνύματα στον εαυτό του είναι νέα στο WhatsApp, ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν ήδη εδώ και αρκετό καιρό μια “παράκαμψη”. Στέλνουν ήδη μηνύματα στον εαυτό τους, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “κλικ για συνομιλία” της εφαρμογής. Παρ’ όλα αυτά, η νέα δυνατότητα καταργεί τα πρόσθετα βήματα που χρειάζονταν οι χρήστες για να κάνουν self-chat. Οι χρήστες μπορούν επίσης να “καρφιτσώσουν” τα sefie μηνύματά τους στην κορυφή της λίστας συνομιλιών, αν δεν θέλουν να τα αναζητήσουν στην ευρέως μολυσμένη λίστα συνομιλιών τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο το WhatsApp που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σημειώσεων και μηνυμάτων. Το Viber, διαθέτει ήδη την υπηρεσία “My Notes” και η ανεξάρτητη πλατφόρμα Signal -που είναι το αντίπαλο δέος του WhatsApp- διαθέτει τη λειτουργία “Note to Self”. Και οι δύο απευθύνονται στην ίδια περίπτωση χρήσης, αφού επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν μηνύματα για προσωπική χρήση. Ομοίως, η πλατφόρμα κοινότητας Slack διαθέτει έναν ειδικό χώρο με τίτλο “Jot Something Down” για να μπορούν οι χρήστες να στέλνουν σημειώσεις στον εαυτό τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το WhatsApp, ωστόσο, δεν είναι η αποδοχή των νέων υπηρεσιών του από το κοινό, αλλά η επίτευξη της αλλαγής γνώμης των χρηστών σχετικά με την μητρική του εταιρεία. Τα τελευταία χρόνια το Facebook, ήρθε αντιμέτωπο με μία σειρά από σκάνδαλα, τα οποία αφορούσαν το ευαίσθητο ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών του. Όλες οι παραβιάσεις της εταιρείας έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα δυσπιστίας, καθώς οι άνθρωποι απλώς δεν πιστεύουν ότι το Facebook τους σέβεται πραγματικά και δεν εκμεταλλεύεται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Meta προσπαθεί να προωθήσει το WhatsApp στις ΗΠΑ

Αντίστοιχα και το WhatsApp κλήθηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναγκάστηκε να καθυστερήσει το update της πολιτικής προστασίας απορρήτου της πέρυσι, ύστερα και από το σκάνδαλο που ξέσπασε με το Facebook, ενώ είδε μεγάλο αριθμό χρηστών να εγκαταλείπει την εφαρμογή, προτιμώντας άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η τελευταία προσθήκη στην εργαλειοθήκη της εφαρμογής είναι ένα έξυπνο χαρακτηριστικό για όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp και ως εφαρμογή σημειώσεων. Και καθώς η πλατφόρμα λειτουργεί επίσης σε desktops και στο web, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν αυτά τα μηνύματα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Το WhatsApp αναμένεται επίσης να προσθέσει λειτουργίες όπως η φωνητική κατάσταση, οι φωνητικές κλήσεις μέσω του διαδικτύου σύντομα.

Το WhatsApp έχει καταφέρει να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σημαντικά, εδραιώνοντας τη θέση του στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα εξάλλου και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, “το WhatsApp Messenger είναι το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, με τις νέες υπηρεσίες και λειτουργίες να πρωταγωνιστούν σ’ αυτό”.

Με πληροφορίες από Tech Crunch

Photo: WhatsApp

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.