25 Απρ 2024
READING

Το Amazon Fashion επενδύει στην AR εμπειρία

4 MIN READ

Το Amazon Fashion επενδύει στην AR εμπειρία

Το Amazon Fashion επενδύει στην AR εμπειρία

Το Amazon Fashion και το Snapchat συνεργάζονται για να προσφέρουν σε εκατομμύρια Snapchatters νέες εμπειρίες Virtual Try-On (VTO), επεκτείνοντας την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) τόσο για τα brands, όσο και για τους πελάτες.

Τα καινοτόμα trends στο λιανεμπόριο, που συνδέονται άμεσα με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και με τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται ότι έχουν έρθει για να μείνουν. Η Επαυξημένη Πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που, σε πραγματικό χρόνο, τοποθετεί εικονικής μορφής αντικείμενα στο φυσικό περιβάλλον, βοηθώντας τους χρήστες να οραματιστούν πώς τα αντικείμενα αυτά θα φαίνονταν στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του social commerce βασίζεται στο AR: το πετυχημένο πείραμα του Snapchat

Το Snapchat αποτελεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι κατεξοχήν συνδεδεμένο με την AR, αφού έχει επενδύσει σε λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας για τα brands, για να βοηθήσει τους καταναλωτές να απεικονίσουν τα προϊόντα που τους αρέσουν πριν τα αγοράσουν, προσφέροντας μεγαλύτερη σύνδεση με τις μάρκες μέσω του ηλεκτρονικού αυτού καναλιού. Το κοινωνικό δίκτυο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρείες όπως η Gucci και η American Eagle, για τη δημιουργία εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας στην εφαρμογή του, όπου αναδεικνύουν τα προϊόντα τους. Έτσι, η αγοραστική εμπειρία γίνεται πιο διαδραστική, καθηλωτική σε κάθε σημείο επαφής με τον πελάτη, από την ενίσχυση του brand awareness έως τη βαθύτερη εμπλοκή και την αύξηση της μετατροπής μιας επιθυμίας σε πραγματική αγορά.

Το Amazon αξιοποιεί τους φακούς αγορών, Shopping Lens, επαυξημένης πραγματικότητας του Snapchat, για να επιτρέψει στους χρήστες της εφαρμογής να δοκιμάσουν χιλιάδες από τα δημοφιλή προϊόντα Virtual Try-On Eyewear της Amazon Fashion και -εφόσον το επιθυμούν- να προχωρήσουν σε αγορά μέσω του application. Ταυτόχρονα επιτρέπει στις μάρκες της Amazon να αξιοποιήσουν τα Amazon AR και να παρουσιάσουν στυλ σε μια διασκεδαστική, διαδραστική εμπειρία σε εκατομμύρια Snapchatters. Οι φακοί αγορών θα είναι διαθέσιμοι μέσω του δημόσιου προφίλ της @amazonfashion στο Snapchat, στην εξερεύνηση φακών του Snap στις καρτέλες For You και Dress Up, καθώς και στο Snapchat Camera Lens Carousel.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στις αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων. Τον περασμένο χρόνο, οι πελάτες της Amazon Fashion παρήγγειλαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο είδη μόδας από κινητές συσκευές, σύμφωνα με την εταιρεία. Η εικονική δοκιμή ρούχων και αξεσουάρ είναι ένας από τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι marketers και οι πλατφόρμες προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπειρίες αγορών μέσω smartphones. Ένας τρόπος για να μειωθεί η τριβή από την σκέψη μέχρι την πώληση είναι η χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Η αυξανόμενη κοινότητα Snapchat με τους καθημερινούς 363 εκατομμύρια χρήστες έχει πλέον πρόσβαση στις δημοφιλείς μάρκες γυαλιών της Amazon, όπως οι Maui Jim, Persol, Oakley και Costa Del Mar, μεταξύ άλλων. Τα γυαλιά είναι η πρώτη κατηγορία VTO Shopping Lenses για τη συνεργασία της Amazon και του Snap, ενώ οι εταιρείες σχεδιάζουν να επεκταθούν σε πρόσθετες κατηγορίες στο μέλλον.

Σύμφωνα με την μητρική εταιρρεία Snap, οι εικονικές εμπειρίες δοκιμής στην πλατφόρμα του οδηγούν σε υψηλότερη πρόθεση αγοράς και αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με τις δαπάνες για βίντεο. Επιπλέον, το 80% των αγοραστών αισθάνθηκαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αγορές τους μετά την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών AR. Τα Shopping Lenses έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από πέντε δισεκατομμύρια φορές τον τελευταίο χρόνο για ενέργειες όπως η δοκιμή μακιγιάζ, παπουτσιών και ρολογιών.

Η δημιουργία μιας απρόσκοπτης εμπειρίας αγορών απαιτούσε την καθιέρωση προτύπων τρισδιάστατων περιουσιακών στοιχείων, ώστε τα εργαλεία του Amazon να μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα με την τεχνολογία AR του Snap. Με τη δημιουργία αυτού του προτύπου, οι εταιρείες μπορούν όχι μόνο να κατασκευάσουν και να εκτελέσουν τους φακούς γρήγορα, αλλά και να ενημερώνονται δυναμικά, παρέχοντας στους καταναλωτές ενημερωμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τη διαθεσιμότητα.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του Snapchat βρίσκεται στην επαυξημένη πραγματικότητα

Η εικονική δοκιμή για τα γυαλιά δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Amazon για δοκιμή προϊόντων με τη βοήθεια AR. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ξεκίνησε μια εικονική εμπειρία δοκιμής για παπούτσια. Η Walmart ξεκίνησε επίσης τη δική της εικονική δοκιμή για αθλητική ένδυση νωρίτερα φέτος και η American Eagle επεκτείνει τις εμπειρίες αγορών Snap.

Το ενδιαφέρον για τις εμπειρίες αγορών με AR δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για την Snap. Η εταιρεία αντιμετωπίζει μειωμένες προοπτικές εσόδων, καθώς η Apple αλλάζει τα πρότυπα απορρήτου της. Για να αντισταθμίσει την αναμενόμενη πτώση, η Snap δίνει προτεραιότητα στις προσπάθειές της γύρω από την επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία ήταν ένα από τα ιστορικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής.

Το Amazon αναζητά πάντα νέους τρόπους για να συνεργαστεί με μάρκες και να δημιουργήσει διασκεδαστικές, καινοτόμες εμπειρίες αγορών για τους πελάτες του. Μέσω της συνεργασία με το Snapchat, το Amazon Fashion θα μπορέσει να επεκτείνει περαιτέρω τις αγορές AR τόσο για τις μάρκες μόδας όσο και για τη νέα γενιά των σημερινών ψηφιακών καταναλωτών.

Με πληροφορίες από Marketing Dive | Snap

Photo: Snap | Amazon

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.