26 Απρ 2024
READING

Το Bloomingdale’s διεισδύει κι άλλο στο metaverse

3 MIN READ

Το Bloomingdale’s διεισδύει κι άλλο στο metaverse

Το Bloomingdale’s διεισδύει κι άλλο στο metaverse

Ενόψει της εορταστικής σεζόν, το πολυτελές πολυκατάστημα δεν έμεινε ασυγκίνητο μπροστά στις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το μετασύμπαν στους πελάτες του. Αποφάσισε να επεκτείνει την παρουσία του στο metaverse με νέες εμπειρίες αγορών μέσω VR. Το νέο εικονικό κατάστημα του Bloomingdale’s περιλαμβάνει μοναδικούς χώρους για τη Chanel, τον Ralph Lauren και τη Nespresso, όπως και ένα spa, prive αίθουσες για πάρτι και ποικίλες εμπειρίες δώρων.

Σήμερα λειτουργούν 34 καταστήματα Bloomingdale’s και 20 καταστήματα Bloomingdale’s The Outlet σε Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Τζόρτζια, Χαβάη, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Τέξας και Βιρτζίνια. Επιπλέον, η εταιρεία έχει διεθνή παρουσία με τοποθεσίες στο Ντουμπάι και το Κουβέιτ. Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης και επέκτασης του brand του, δεν θα μπορούσε να αφήσει το νέο, θαυμαστό κόσμο του metaverse.

Οι αγοραστές μπορούν να κάνουν μετάβαση μεταξύ των χώρων του καθε brand μέσω ενός εικονικού “ασανσέρ” που βρίσκεται στο κατάστημα και το οποίο αναλαμβάνει να τους μεταφέρει στο χωροχρόνο. Από το πρώτο εικονικό κατάστημα Chanel που βρίσκεται στο φεγγάρι, στο virtual περιβάλλον του Ralph Lauren προσομοιάζει με δάσος και ένα σαλέ σκι και στο παριζιάνικο cafe της Nespresso.

Διαβάστε ακόμα: To Flagship Store του Bloomingdale’s μοιάζει καλύτερο από ποτέ

Σταθερός συνεργάτης του Bloomingdale’s και στον νέο εικονικό κόσμο είναι η εταιρεία Emperia, δημιουργώντας μια πλατφόρμα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικού ελέγχου σε εμπόρους λιανικής και brands να ενημερώνουν τα εμπορεύματα και να αλλάζουν τη διακόσμηση του καταστήματός τους με τέτοιο τρόπο που η διατήρηση ενός εικονικού χώρου γίνεται απρόσκοπτα και πλήρως εναρμονισμένα με τις λειτουργίες των φυσικών καταστημάτων των retailers. Το κατάστημα metaverse του Bloomingdale είναι προσβάσιμο μέσω του e-shop του.

Η εικονική εμπειρία πολλαπλών brands θα γίνει το νέο πολυκατάστημα του μέλλοντος, αφού το περιβάλλον που δημιουργείται στο metaverse μπορεί να παρέχει ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργικότητα, σχεδίαση και αφοσίωση των χρηστών, σπάζοντας τα εμπόδια προσβασιμότητας και τους περιορισμούς που ενδεχομένως έχει ένας φυσικός χώρος.

Το Bloomingdale’s ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Emperia τον Σεπτέμβριο του 2022 για την κατασκευή του πρώτου του εικονικού καταστήματος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Περιλάμβανε ένα βίντεο της εξέλιξης της μάρκας από την αρχική ίδρυσή της μέχρι σήμερα, όπως και παιχνίδια, εκπλήξεις και μια μοναδική συλλογή του Bloomingdale’s, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τους εορτασμούς της επετείου των 150 χρόνων από την ίδρυσή του. Το πρώτο εκείνο “πολυκατάστημα” διέθετε αποκλειστικές συλλογές από μάρκες όπως οι Polo Ralph Lauren, Marc Jacobs, David Yurman, MCM, Byredo και Baccarat.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Google ανοίγει φυσικά καταστήματα

Παράλληλα με την επέκταση της παρουσίας των εικονικών αγορών στο metaverse, το Bloomingdale’s πραγματοποιεί και την πρώτη του δοκιμή στο livestreaming commerce κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2022. Μέχρι το τέλος του έτους, δύο καταστήματα Outlet του Bloomingdale’s θα φιλοξενήσουν μια σειρά αγορών με ζωντανή ροή συνολικής διάρκειας έξι εβδομάδων, που θα αποτελούνται από 10 επεισόδια, σε συνεργασία με την παγκόσμια εφαρμογή αγορών ζωντανής ροής ShopShop.

Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται στο δώρο και το στυλ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, προσφέροντας περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο για αγορές και εικονικές συμβουλές μόδας και αγορών από τους οικοδεσπότες-πωλητές του ShopShops. Οι οικοδεσπότες απαντούν σε ερωτήσεις μέσω συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο, για προϊόντα που προβάλλονται όπως και για προτάσεις στιλ πιθανών αγορών, ενώ θα παρέχουν και τις δικές τους κριτικές.

Με πληροφορίες από CSA

Photo: Bloomingdale’s

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.