Η Nerf λανσάρει δύο νέες καμπάνιες για τα Χριστούγεννα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Μέχρι σήμερα εκατομμύρια παιδιά -και όχι μόνο- σε όλο τον κόσμο ζητούσαν το επόμενο μοντέλο του γνωστού όπλου Nerf με αφρώδεις σφαίρες, του γνωστού blaster, ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Μετά τις παραδοσιακές τηλεοπτικές διαφημίσεις που πρόβαλε επί χρόνια, η αμερικανική εταιρεία στρέφεται αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επενδύοντας σε δύο εορταστικές καμπάνιες σε συνεργασία με κορυφαίους αθλητές του NCAA και του NBA.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια της Nerf, της μάρκας παιχνιδιών που ιδρύθηκε από την Parker Brothers και ανήκει πλέον στην παιχνιδοβιομηχανία Hasbro, αφορούν μια ποικιλία όπλων με βάση τον αφρό, ενώ άλλα προϊόντα της περιλαμβάνουν μπάλες για αθλήματα όπως το αμερικανικό ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το μπέιζμπολ. Στο πλαίσιο αυτό το brand που έγινε εξαρχής γνωστό το 1969 για την κυκλοφορία της πρώτης αφρώδους, ακίνδυνης μπάλας για εσωτερικό χώρο, συνεργάστηκε με 12 φοιτητές-αθλητές του NCAA για τη διοργάνωση μιας σκυταλοδρομίας Nerf Blitz με έπαθλο το νέο μοντέλο της εταιρείας Nerf Super Soaker. Ο NCAA είναι ο οργανισμός που συντονίζει τα αθλητικά προγράμματα των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Η.Π.Α. και το μεταξύ τους συναγωνισμό σε μια σειρά αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών.

Διαβάστε ακόμα: Foot Locker και Puma συνεργάζονται με τα Pokemon

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν με ένα ακόμη νέο προϊόν, το Nerf Elite 2.0 Motoblitz Blaster, και θα βαθμολογηθούν με βάση τον χρόνο ολοκλήρωσης της πρωτότυπης σκυταλοδρομίας. Ο παίκτης με τον γρηγορότερο χρόνο κερδίζει το πιο διασκεδαστικό έπαθλο: να μπουγελώσει τον ηττημένο αντίπαλο με ένα Nerf Super Soaker.

Στην δεύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνια, ο all-star του NBA Luka Doncic επιδεικνύει εκτός από το Nerf Elite 2.0 Motoblitz και το Viper Strike blaster. O μπασκετμπολίστας παίζει εντός και εκτός γηπέδου, είτε δίνοντας μια no-look cross-court πάσα που αψηφά τους νόμους της φυσικής, είτε χρησιμοποιώντας το ψηφιακό του alter ego για να παίξει με τα trick shots στο TikTok. Στην καμπάνια χρησιμοποιεί τις “υπερφυσικές” αυτές δυνάμεις του για να προωθήσει τα νέα προϊόντα της Nerf.

Στην ψηφιακή αυτή διαφήμιση στο TikTok, αξιοποιήθηκε μια σχετικά νέα τεχνολογία απεικόνισης τεχνητής νοημοσύνης, τα NeRFs (Neural radiance fields). Αυτά βοήθησαν οι κανονικές φωτογραφικές λήψεις του αθλητή να μετατραπούν σε τρισδιάστατα περιβάλλοντα, όπου παρουσιάζονται τόσο ο all-star του NBA όσο και τα blasters της Nerf με έναν καινοτόμο τρόπο. Μοιάζει σαν ο χρήστης να εισέρχεται στο θρυλικό Matrix για να απαθανατίσει μια στιγμή που έχει παγώσει στο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί εξανεμίζονται τα κέρδη της Hasbro;

Η τελευταία προωθητική ενέργεια της Nerf δεν ακολουθεί τα συνήθη πρότυπα εικονικών διαφημίσεων, αφού επιχειρεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύ φάσμα οπαδών του αθλητισμού με διασκεδαστικό και ελκυστικό περιεχόμενο. Με τον τρόπο αυτό αντικατοπτρίζει την ραγδαία εξέλιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να έχουν μεγαλύτερη εστίαση στην ψυχαγωγία του κοινού, την προσέλκυσή του στα νέα προϊόντα της και φυσικά, στη μετατροπή της σε αγορά.

Η προσέγγιση της Nerf αξιοποιεί τη δύναμη της παρουσίας των κολεγιακών αθλητών στα social media, αντανακλώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον της μάρκας για συνεργασίες με όνομα, εικόνα και ομοίωση, γνωστές ως NIL. Περισσότερο από ένα χρόνο αφού το NCAA χαλάρωσε τους περιορισμούς για τη συνεργασία με αθλητές κολεγίων λόγω της πανδημίας, οι εταιρείες marketing αρχίζουν να βρίσκουν ένα νέο πεδίο δράσης, με τη Nerf να προστίθεται σε μάρκες όπως η Nissan, που επίσης ξεκίνησε προγράμματα που αξιοποιούν τις συμφωνίες NIL για την προώθηση των προϊόντων τους.

Η Nerf είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που ενστερνίζονται τις νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσουν πιο καθηλωτικές εμπειρίες με αφορμή την φετινή εορταστική περίοδο. Η Corona, για παράδειγμα, έχει λανσάρει το εικονικό πάρκο “O’ Tannenpalm” δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να το εξερευνήσουν. Άλλες πάλι μάρκες πειραματίζονται με φακούς Snapchat για να οπτικοποιήσουν τα νέα τους προϊόντα και να τους δώσουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, έστω και εικονικά, πριν τα αγοράσουν. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Nerf