26 Απρ 2024
READING

Ποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα επενδύουν πολλά στο Μουντιάλ

4 MIN READ

Ποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα επενδύουν πολλά στο Μουντιάλ

Ποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα επενδύουν πολλά στο Μουντιάλ

Συγκεκριμένες επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα είτε με την μετάδοση, είτε και με την εξέλιξη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, έχουν ποντάρει τα χρήματά τους και την πορεία τους μέχρι στιγμής αλλά και για τις επόμενες ημέρες.

Το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και ολοκληρώνεται στα γήπεδα του Κατάρ με τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου, έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον από επιμέρους μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν για παράδειγμα οι πλατφόρμες Wolt και efood. Και οι δύο έχουν επιδιώξει να φέρουν στο προσκήνιο προσφορές και combo συνδυασμούς προϊόντων φαγητού, τα οποία όπως πληροφορούμαστε όχι απλά αποδίδουν, αλλά υπεραποδίδουν και μάλιστα όσο περνάει ο χρόνος εξέλιξης του Μουντιάλ και φτάνουμε στις φάσεις των «16», των «8», των «4» αλλά και στον τελικό της διοργάνωσης, οι καταναλώσεις και ο αριθμός των παραγγελιών αυτών αυξάνεται.

Για παράδειγμα η Wolt συνεργαζόμενη με σημεία μικρής λιανικής όπως το «24 Twenty 4 Shopen» προσφέρει το Combo Mουντιάλ 2022 με 10 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει μία εξάδα μπύρες των 0,33 λίτρων Άλφα σε κουτάκι, μία συσκευασία πατατάκια Ruffles BBQ και μία συσκευασία πατατάκια Ruffles με ρίγανη. Aντίστοιχα η efood εμφανίζεται να έχει αυξημένη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα με ώθηση από το Παγκόσμιο Κύπελλο και κυρίως σε προϊόντα όπως τα burger – θυμίζουμε ότι έχει εκτεταμένη συνεργασία με τη McDonald’s – αλλά και η πίτσα, τα οποία κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ποδοσφαιρόφιλών.

Οι προσδοκίες του ΑΝΤ1 που δεν εκπληρώθηκαν

Μία ακόμα περίπτωση επιχείρησης που προσπάθησε να κερδίσει το στοίχημα του Μουντιάλ ήταν ο όμιλος ΑΝΤ1. Όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι εξέδωσε πρόγραμμα προσφοράς στα 19,99 ευρώ για συνδρομή έξι μηνών στο ANT1+, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η συνδρομητική πλατφόρμα, οδήγησαν τον όμιλο να μεταφέρει τη μετάδοση όλων των αγώνων στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1. Βέβαια, όπως πληροφορούμαστε το ποσό των 19,99 ευρώ ήταν αρκετό για να συγκεντρώσει η πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ έναν σημαντικό αριθμό συνδρομητών πριν ξεκινήσει αλλά και μόλις ξεκίνησε το Μουντιάλ.

Οι υψηλές προσδοκίες του ΟΠΑΠ

Από τις επιχειρήσεις που επίσης προσδοκούν πολλά από το Μουντιάλ, είναι και ο όμιλος ΟΠΑΠ. Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στη χώρα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών έχει θέσει στο επίκεντρο της στρατηγικής του την τρέχουσα περίοδο το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γεγονός. Αναμένει μάλιστα ισχυρή αύξηση των εσόδων στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, κατά το οποίο διαρκούν οι αγώνες. Αναμένει επίσης ότι θα καταφέρει να ενισχύσει και τη βάση των ενεργών πελατών του, τόσο των μόνιμων όσο και των περιστασιακών, οι οποίοι επισκέπτονται τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, κάτι που επισήμανε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλός του ομίλου, Γιαν Κάρας, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο του 2022.

Το στοίχημα της τηλεόρασης για τις αλυσίδες ηλεκτρικών

Από την πλευρά τους και οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προσπαθούν να φέρουν στα ταμεία τους ένα μέρος από τις χαμένες πωλήσεις του 2022, σε σύγκριση με εκείνες του 2021. Μάλιστα, προκειμένου να πετύχουν την πώληση τηλεοράσεων πριν ξεκινήσει το φετινό Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ, οι επιχειρήσεις του κλάδου ξεκίνησαν μία πρόωρη καμπάνια Black Friday, με εκπτώσεις δύο εβδομάδες πριν την καθιερωμένη ημερομηνία της συγκεκριμένης εκπτωτικής ημέρας, με στόχο να παρακινήσουν ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές να αγοράσουν τηλεοράσεις αλλά και τα παρελκόμενά τους συστήματα ήχου ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την εμπειρία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σε κατ’ οίκον προβολή.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι πωλήσεις προϊόντων της κατηγορίας Consumer Electronics, στην οποία υπάγονται οι τηλεοράσεις, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 ήταν πτωτικές σε τεμάχια κατά -8,7%. Κι αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι αλυσίδες ηλεκτρικών περίμεναν και συνεχίζουν να περιμένουν αρκετά από την κατηγορία αυτή όσο διαρκεί το Μουντιάλ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 581.061 τηλεοράσεις που πουλήθηκαν στο εννεάμηνο του 2021, φέτος πουλήθηκαν σχεδόν 50.000 λιγότερες, δηλαδή 530.330. Ταυτόχρονα, όμως, και ο τζίρος τους, παρά τις ανατιμήσεις που έχουν περάσει στο σύνολο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ήταν πτωτικός κατά -7,2% στο ίδιο χρονικό διάστημα και πάντα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.