26 Απρ 2024
READING

Τα 100 προϊόντα με τις περισσότερες αναζητήσεις της Google το 2022

4 MIN READ

Τα 100 προϊόντα με τις περισσότερες αναζητήσεις της Google το 2022

Τα 100 προϊόντα με τις περισσότερες αναζητήσεις της Google το 2022

Τις κορυφαίες αναζητήσεις των προϊόντων που ξεχώρισαν μέσα στο 2022 δημοσίευσε το Google, αποκαλύπτοντας έτσι τις υποβόσκουσες καταναλωτικές τάσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους προηγούμενους δώδεκα μήνες. Με αυτόν τον τρόπο ο τεχνολογικός κολοσσός παρέχει στους χρήστες της υπηρεσίας αναζήτησης τη δική τους “λίστα δώρων του Άγιου Βασίλη”.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Top 100 του Google περιλαμβάνει μια σειρά από πληροφορίες για τα ευπώλητα προϊόντα της χρονιάς που σε λίγο θα περάσει στην ιστορία σαν ένα έτος ανάκαμψης της καταναλωτικής ζήτησης. Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και τη ενεργειακή και οικονομική κρίση, ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε με τον πιο απλό τρόπο μια ενδιαφέρουσα επισκόπηση των αναζητήσεων της χρονιάς που πέρασε και μια ενδιαφέρουσα προοπτική για το τι θέλουν να αγοράσουν οι άνθρωποι μετά την πανδημία. Σύμφωνα με την Google, εξάλλου, καταναλωτές από όλο τον κόσμο ψωνίζουν μέσω της υπηρεσίας αναζήτησής της περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα: Η πολυτέλεια θέλει το δικό της storytelling

Η λίστα με το Top 100 περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες καταγραφές των τάσεων που παρατηρήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων και συγκεκριμένων “ανωμαλιών” στη συμπεριφορά των αναζητήσεων των χρηστών της υπηρεσίας. Χωρίζεται, δε, σε έξι κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες διαθέτει το δικό της κορυφαίο προϊόν, που αποδείχθηκε ευπώλητο σε συγκεκριμένο μήνα. Οι κατηγορίες αυτές είναι: Σπίτι και κήπος, ένδυση και αξεσουάρ, παιχνίδια και ηλεκτρονικά, ομορφιά, παιχνίδια και χειροτεχνία, υγεία και fitness.

Για κάθε μεμονωμένο προϊόν που εμφανίζεται, η Google παρέχει μια επισκόπηση των data trends και συνδέσμους που οδηγούν απευθείας στη σελίδα του εκάστοτε retailer. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν όχι μόνο να δουν τι πουλήθηκε περισσότερο τους προηγούμενους μήνες, αλλά και να πραγματοποιήσουν εκ νέου τις αγορές τους επί τόπου και με μεγάλη ευκολία.

Την ίδια στιγμή, η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με βάση τις τάσεις, δίνοντας έτσι στους καταναλωτές έναν άλλο τρόπο να δουν τις πιο δημοφιλείς, αυξανόμενες αναζητήσεις προϊόντων για το 2022. Για τους marketers η λίστα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο εργαλείο για την ανάπτυξη υπάρχοντων ή και νέων προϊόντων, αφού προσφέρει ουσιαστικά μία πλήρη εικόνα του τι κερδίζει έδαφος. Για παράδειγμα, αν μία εταιρεία δει στη λίστα της Google ένα προϊόν σχετικό με τη δραστηριότητά της, ίσως θα μπορούσε να τονιστεί στις διαφημίσεις της ή να της δώσει έμπνευση για τις μελλοντικές της ιδέες.

Ενδεικτικά, οι πυκνής ύφανσης πλεκτές κουβέρτες, τα bath bombs, οι μικρές κονσόλες χειρός, τα φλις κολάν και οι ηλεκτρικοί βραστήρες συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις των καταναλωτών κατά το μήνα Δεκέμβριο. Ενώ τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ρομποτικής τύπου STEM, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και τα VR headsets πρωταγωνίστησαν τον χειμώνα. Όλα τα προϊόντα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη των καταναλωτών για δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες. Την ίδια στιγμή οι μικροί κάδοι για κομποστοποίηση βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων κατά την ανοιξιάτικη σεζόν, όπου αρχίζουν οι εργασίες κηπουρικής όπου το κομπόστ είναι απαραίτητο.

Διαβάστε ακόμα: Η Adidas επιστρέφει στο metaverse με τα wearables Virtual Gear

Εξάλλου, τα φωτιστικά σε σχήμα μανιταριού, οι γνωστές mushroom lamps, κέντρισαν το ενδιαφέρον κατά 50% περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, ενώ κατά 90% αυξήθηκε η ζήτηση για sunset lamps. Στο υψηλότερο της δεκαετίας βρέθηκε η τσάντα ταχυδρόμου (messenger bag), ενώ στα πλέον περιζήτητα προϊόντα συγκαταλέγονται η παλέττα eyeliner σε έντονα, καλοκαιρινά χρώματα, τα smart watches, τα serum με βιταμίνη C, τα λεπτεπίλεπτα ασύρματα ηχεία και τα art kits σε μίνι εκδοχή για ταξίδια. Την εντυπωσιακή άνοδο 350% εμφάνισε στις αναζητήσεις ο υδροπονικός κήπος και τα τηγάνια από χυτοσίδηρο, ενώ διαχρονική αποδεικνύεται η ζήτηση για φριτέζα αέρος.

Οι Έλληνες φαίνεται πως είναι επίσης φαν των διαδικτυακών αγορών. Σύμφωνα με τη μελέτη “ Unwrapping Europeans Holiday Outlook” της NielsenIQ Consumer Insights, το 71% των Ελλήνων καταναλωτών θα επισκεφθούν το διαδίκτυο για να πάρουν ιδέες και να εμπνευστούν για τα δώρα που προγραμματίζουν να κάνουν φέτος τα Χριστούγεννα. Ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας, το 69% θα προτιμήσει να επισκεφτεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, παρά ένα φυσικό.

Με πληροφορίες από Social Media Today | Google

Photo: Google

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.