20 Απρ 2024
READING

Καμπάνια για την εορταστική κατανάλωση αλκοόλ από την Smirnoff

4 MIN READ

Καμπάνια για την εορταστική κατανάλωση αλκοόλ από την Smirnoff

Καμπάνια για την εορταστική κατανάλωση αλκοόλ από την Smirnoff

Η Diageo και το vodka brand της Smirnoff εγκαινίασαν μια νέα παγκόσμια καμπάνια με την ονομασία “Drops of Advice”, με την οποία φιλοδοξούν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται όταν πίνουν, αλλά και να καταναλώνουν υπεύθυνα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ παράλληλα γιορτάζουν τη ζωή και την μετάβαση στη νέα χρονιά.

Για την Diageo, εξάλλου, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένα δημιουργικό κενό στην παροχή ορθών και τεκμηριωμένων συμβουλών προς την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, εμπνεύστηκε μια δημιουργική καμπάνια που διερευνά μια σειρά από διασκεδαστικούς, πρακτικούς, σχετικούς τρόπους παροχής συμβουλών στον καταναλωτή – μέσω στακάτων, μικρών, παιχνιδιάρικων και χρήσιμων σποτ που οπτικοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία Confidant.

Η εκστρατεία “Drops of Advice” αποτελείται από έξι μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων του Igor Bastidas, ενός βραβευμένου Βενεζουελανού animator. Τα “When drinking, food is your friend”, “Keep an eye on your friends”, “Dance freely, drink responsibly”, “Stay hydrated”, “Avoid top ups” και “It’s okay to call it a night” επιδεικνύουν ασφαλείς συνήθειες κατανάλωσης, όπως η γνώση του πότε να σταματήσει κανείς να καταναλώνει αλκοόλ και η σημασία των διαλειμμάτων με νερό. Το διαφημιστικό πλάνο εκτός από τα βίντεο, περιλαμβάνει έντυπες διαφημίσεις αλλά και banners με τα ίδια animated σχέδια, που υπό το moto “Be Wildly Responsible” θα εμφανίζονται στα social media της βρετανικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Η Diageo δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα

Με δεδομένο ότι κατά την περίοδο των εορτών, σημειώνεται αύξηση στους τραυματισμούς και τα ατυχήματα που προκαλούνται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η Diageo προτάσσει το ευπώλητο vodka brand της Smirnoff για να προσπαθήσει να κρατήσει τους καταναλωτές ασφαλείς. Εξάλλου η εταιρεία εξετάζει διαχρονικά νέους τρόπους για να υπενθυμίζει το πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνουν υπεύθυνα το αλκοόλ. Η φετινή καμπάνια της έχει πολλές ομοιότητες με την εκστρατεία “Know When to Stop” που είχε λανσάρει κατά την περσινή εορταστική περίοδο, η οποία βασιζόταν στην προσαρμοσμένη τέχνη της καλλιτέχνιδος Cari Vander Yacht.

Η καμπάνια έχει ως έμμεσο στόχο την ανακατεύθυνση των καταναλωτών στο DrinkIQ, ένα βρετανικό site που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, παρέχοντας πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την προώθηση της συνετής κατανάλωσης.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, αυτή η μετριοπάθεια και η εγκράτεια που προβάλλονται στην νέα αυτή καμπάνια, αποτελεί hot θέμα για όλα τις τις εταιρείες αλκοολούχων ποτών, οι οποίες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στην προώθηση mocktail, δηλαδή cocktail χωρίς αλκοόλ προκειμένου να προωθήσουν την ασφαλή οδήγηση. Για την Diageo, οι προσπάθειες υπεύθυνης κατανάλωσης εντάσσονται στο ευρύτερο στρατηγικό της πλάνο που έχει μακροπρόθεσμο, δεκαετή ορίζοντα. Το “Society 2030: Spirit of Progress” περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών, ανάμεσά τους και την ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ, που στόχο έχει να επικοινωνήσει τις αξίες της εταιρείας σε ένα δισεκατομμύριο καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030.

Διαβάστε ακόμα: Το premiumization των ποτών εκτοξεύει τα κέρδη της Diageo

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεραιότητες που θέτει η Diageo αντικατοπτρίζουν τα πιο σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν την εταιρεία, τους ανθρώπους της, τα brands της, τους προμηθευτές και την κοινότητά της. Οι στρατηγικές της προτεραιότητες είναι να προωθήσει τη θετική κατανάλωση αλκοόλ, να υπερασπιστεί την ένταξη και την ποικιλομορφία και να πρωτοπορήσει στη βιωσιμότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων της σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από τον τόπο καλλιέργειεας των πρώτων υλών μέχρι το ποτήρι.

Η προώθηση της θετικής κατανάλωσης αλκοόλ από την Diageo έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνει ο κόσμος αλκοόλ, προς το καλύτερο. Επιβραβεύοντας τη μετριοπάθεια, αντιμετωπίζοντας την επιβλαβή χρήση του, αλλάζοντας νοοτροπίες και επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, της οδήγησης υπό την επήρεια ποτού και της υπερβολικής κατανάλωσης.

Με πληροφορίες από Marketing Dive | Business Wire

Photo | Video: Smirnoff | Diageo

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.