19 Απρ 2024
READING

Η Nespresso λανσάρει κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί

4 MIN READ

Η Nespresso λανσάρει κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί

Η Nespresso λανσάρει κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί

Η Nespresso επανεφευρίσκει την εμπειρία του καφέ εδώ και 30 χρόνια. Και τώρα το ξανακάνει, παρουσιάζοντας μια νέα κάψουλα με βάση το χαρτί που μπορεί να κομποστοποιηθεί στο σπίτι. 

Οι κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών σε διεθνές επίπεδο αλλάζουν σταδιακά τα υλικά συσκευασίας τους ή χρησιμοποιούν τα λιγότερα βλαπτικά από όσα χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος, για να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να κατευνάσουν τους καταναλωτές που λαμβάνουν υπόψη τις βιώσιμες συσκευασίες όταν ψωνίζουν.

Η Nespresso, η οποία δημιουργήθηκε από τη Nestlé το 1986 και έκανε το ντεμπούτο της στην αμερικανική αγορά τέσσερα χρόνια αργότερα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brands της μητρικής ελβετικής εταιρείας και με πωλήσεις που έφτασαν τα 6,7 δισ. δολάρια το 2021, ένα από τα πλέον επικερδή. Η απόφασή της να λανσάρει χάρτινες κάψουλες, εντάσσεται στις ενέργειές της να ενσιχύσει το προφίλ βιωσιμότητας του brand. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, εξάλλου, η μάρκα είναι αφοσιωμένη στη διεύρυνση των βιώσιμων επιλογών που προσφέρει στους πελάτες της, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Διαβάστε ακόμα: Η ηγεσία της Nespresso για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Η εταιρεία διαφοροποιείται διαχρονικά μέσω των premium blends της και της υποδειγματικής εξυπηρέτησης πελατών. Με τους καταναλωτές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη βιωσιμότητα και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αγαπημένων τους εμπορικών σημάτων, η Nespresso μπορεί να εμβαθύνει περαιτέρω τα διαπιστευτήριά της σε αυτόν τον τομέα με τις νέες κομποστοποιήσιμες κάψουλες.

Γιατί όμως ένα καταξιωμένο coffee brand που βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια, ριψοκινδύνεψε την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος με μια χάρτινη κομποστοποιήσιμη κάψουλα; Την απάντηση έδωσε ο CEO Guillaume Le Cunff, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζουν όλοι οι πελάτες ότι οι υπάρχουσες κάψουλες αλουμινίου είναι ανακυκλώσιμες και πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα με αυτές που κατασκευάζονται από χαρτοπολτό. Εξάλλου οι χάρτινες κάψουλες αποτελούν μια εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν και έχουν πρόσβαση στην κομποστοποίηση.

Η νέα οικιακή κομποστοποιήσιμη κάψουλα με βάση το χαρτί έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία που χρειάστηκε τρία χρόνια για να τελειοποιηθεί. Αυτή η νέα κάψουλα είναι κατασκευασμένη από χαρτοπολτό με βιοδιασπώμενο πολυμερές που προστατεύει από την οξείδωση για να διατηρεί τα αρώματα του καφέ και να προσφέρει εξαιρετική γεύση σε κάθε φλιτζάνι.

Οι coffee masters της εταιρείας έχουν δημιουργήσει τέσσερα νέα blends που προέρχονται από το πρόγραμμα Nespresso AAA Sustainable Quality, συμπεριλαμβανομένου ενός βιολογικού καφέ. Αυτοί οι καφέδες έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να προσφέρουν την ίδια υπέροχη γεύση, ποιότητα και φρεσκάδα που οι καταναλωτές γνωρίζουν από τη Nespresso, και τώρα θα διατίθενται σε κάψουλες με βάση το χαρτί. Στο μέλλον, θα αναπτυχθούν επιπλέον blends που θα έρθουν να συμπληρώσουν την γκάμα της εταιρείας.

Οι νέες κάψουλες θα κυκλοφορήσουν πιλοτικά στη Γαλλία και την Ελβετία από την άνοιξη του 2023, συμπληρώνοντας το χαρτοφυλάκιο της Nespresso με τις γνωστές κάψουλες αλουμινίου. Δεν έχει προγραμματιστεί ημερομηνία για την εισαγωγή στις Η.Π.Α., αλλά η εταιρεία σχεδιάζει στο μέλλον οι κάψουλες με βάση το χαρτί να είναι διαθέσιμες και εκτός Ευρώπης.

Το χαρτί αποτελεί μια επιλογή στην οποία έχουν στραφεί οι μεγάλες εταιρείες ως πιθανή επιλογή για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της συσκευασίας τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν μια δοκιμή ή κυκλοφόρησε ως limited edition. Εταιρείες που ασχολούνται με τις χάρτινες συσκευασίες περιλαμβάνουν την Kraft Heinz με μπουκάλι κέτσαπ, την Bumble Bee με χάρτινα περιτυλίγματα κουτιών τόνου και την Diageo με χάρτινα μπουκάλια ουίσκι. Την ίδια στιγμή η Keurig Dr Pepper δοκιμάζει επίσης το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο και κομποστοποιήσιμο χάρτινο μπουκάλι στις Η.Π.Α. για το νερό, τους χυμούς, τα αναψυκτικά και άλλα ποτά του χαρτοφυλακίου της. Βελτιώνει επίσης την κομποστοποίηση και την ανακυκλωσιμότητα των άλλων συσκευασιών προϊόντων του, συμπεριλαμβανομένων των δοχείων καφέ Keurig K-Cup.

Η χάρτινη κάψουλα αναπτύχθηκε από την Nespresso ως εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν και έχουν πρόσβαση στην κομποστοποίηση, διευρύνοντας τις βιώσιμες επιλογές που ήδη προσφέρει στους πελάτες της μέσω των καψουλών αλουμινίου της. Το αλουμίνιο είναι απείρως ανακυκλώσιμο και οι κάψουλες κατασκευάζονται με 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Σήμερα, η Nespresso προσφέρει πάνω από 100.000 σημεία συλλογής ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου σε 70 χώρες, παρέχοντας στο 90% των πελατών εύκολη πρόσβαση.

Με πληροφορίες από Food Dive | Reuters

Photo: Nespresso

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.