19 Απρ 2024
READING

Η Adidas επιστρέφει στο metaverse με τα wearables Virtual Gear

4 MIN READ

Η Adidas επιστρέφει στο metaverse με τα wearables Virtual Gear

Η Adidas επιστρέφει στο metaverse με τα wearables Virtual Gear

Τα μεγάλα brands σπεύδουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον ψηφιακό κόσμο και να επιδείξουν τις δυνατότητες δημιουργικότητάς τους με virtual καταστήματα και προϊόντα, παρά τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν στους καταναλωτές για αυτό το νέο πεδίο δράσης. Έτσι και η Adidas συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στο metaverse με τη δημιουργία του Virtual Gear, της πρώτης συλλογής wearables για avatars, με τεχνολογία blockchain.

Εδώ και χρόνια η Adidas προσπαθεί να εξερευνήσει κάθε βιώσιμη χρησιμότητα, πλατφόρμα και εμπειρία στο Web3 για να ξεκλειδώσει κάθε νέα δυνατότητά του, με έμφαση στην απτή αξία και την αμετάβλητη χρησιμότητα για τα μέλη της κοινότητάς της.

Το 2021 το γερμανικό sport brand συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Bored Ape Yacht Club (BAYC) για μια συλλογή NFTs που τελευταία έχει γίνει πολύ δημοφιλής.Ολόκληρη η συλλογή ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Adidas θέλει να κατακτήσει το metaverse

Τον περασμένο Απρίλιο η συνεργασία της Adidas Originals με την πλατφόρμα Ready Player Me οδήγησε σε μια μοναδική σύμπραξη, που ξεπέρασε τα όρια των επιμέρους virtual πλατφορμών. Οι χρήστες που δημιουργούσαν τον virtual χαρακτήρα τους μέσω της εμπειρίας Ozworld, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο χαρακτήρα σε περίπου 1.900 πλατφόρμες metaverse, κάτι που ενίσχυσε την παρουσία του brand Adidas ενώ, παράλληλα, έδωσε μια διευρυμένη ιδέα για τις δυνατότητες που έχει αυτός ο νέος ψηφιακός κόσμος.

Τώρα έρχεται μια νέα limited edition συλλογή 16 wearables σε μορφή NFTs που διατίθενται στο adidas.com/metaverse. Τα ρούχα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για avatars και κάθε κομμάτι είναι διαλειτουργικό με άλλους εικονικούς κόσμους και έργα. Αυτό σημαίνει ότι η συλλογή της Adidas είναι σε θέση να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται στα περιβάλλοντα μετασύνδεσης που δημιουργούνται, έτσι ώστε η συλλογή “Virtual Gear” να είναι έτοιμη για χρήση σε όλο το Web3.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας με τους πρώτους συνεργάτες της Adidas στο Web3, η συλλογή περιλαμβάνει επίσης τρία wearables περιορισμένης έκδοσης, με το καθένα να αντιπροσωπεύει τη δημιουργική όψη των Bored Ape Yacht Club (BAYC), Gmoney και Punks Comics, αντίστοιχα.

Οι πελάτες που είναι κάτοχοι της Adidas’ Originals: Capsule NFT Collection που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο θα μπορούν να ανακαλύψουν ποια από τα 16 μοναδικά κομμάτια τους έχουν εκχωρηθεί μόλις επιλέξουν να αποκαλύψουν και να αντικαταστήσουν το Capsule NFT τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν να “κάψουν” το Capsule NFT που κατέχουν αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να αποκτήσουν με τυχαία διαλογή ένα από τα 16 νέα ψηφιακά φορητά NFT. Όσοι δεν είχαν εγγραφεί στην πρώτη κολλεξιόν, θα έπρεπε να ανατρέξουν στο site προκειμένουν να αποκτήσουν τα νέα wearables. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη άμα τη κυκλοφορία τους στις 16 Νοεμβρίου, που όλα εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε ακόμα: H Adidas λανσάρει πλατφόρμα δημιουργίας avatars βασισμένων στην προσωπικότητα του χρήστη

Η δέσμευση της Adidas στο metaverse και στην αφοσίωση μιας ολόκληρης κατηγορίας προϊόντων σε εικονικά αγαθά έρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του .Swoosh, μιας πλατφόρμας metaverse  από την Nike που έχει το δικό της domain (welcome.swoosh.nike) και χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Η νέα της πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα εγγεγραμμένα μέλη να μαθαίνουν, να συλλέγουν και τελικά να βοηθούν στη δημιουργία εικονικών προϊόντων, τα οποία είναι συνήθως ψηφιακά αντικείμενα όπως εικονικά παπούτσια ή αθλητικές μπλούζες. Αυτήν τη στιγμή η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε έκδοση beta, ενώ η εγγραφή για συμμετοχή στο Swoosh ξεκίνησε πριν από λίγες μόλις ημέρες.

Το λανσάρισμα του Virtual Gear αποτελεί ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας – συνδέει παρελθόν και μέλλον, το εικονικό και το φυσικό στοιχείο, τι κοινότητες και τους δημιουργούς, τον πολιτισμό και την ταυτότητά της. Ως brand, η Adidas ανέκαθεν ασχολούνταν με την εξερεύνηση των άκρων της δημιουργικότητας και την προέκταση των ορίων για να βρει αυτό που βρίσκεται πέρα απ’ αυτά. Το Web3 προσφέρει στους σχεδιαστές και τους συνεργάτες της εταιρείας μια νέα διέξοδο για να φανταστούν και να ξανασκεφτούν πώς το sport brand μπορεί να αναπαρασταθεί σε επαυξημένους και εικονικούς κόσμους.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Adidas

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.