Διπλή βράβευση της Χαλκιαδάκης Α.Ε. για τα κρεοπωλεία της στα Meat Awards

Δύο σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες «Κρεοπωλείο εντός σούπερ μάρκετ» και «Green policy» απέσπασε η κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., στα Meat Awards 2022. Συγκεκριμένα, της απονεμήθηκαν τα Silver Βραβεία και στις δύο κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και την έντονη περιβαλλοντική της συνείδηση. 

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και οι καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής και πώλησης κρέατος και των υποπροϊόντων του. Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που τα τελευταία χρόνια επέδειξαν πρωτοποριακές-καινοτόμες πρακτικές.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία για την Χαλκιαδάκης Α.Ε. ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης από το τμήμα αγορών Κρεοπωλείου και ο κ. Νικόλαος Κοντάκης από το Τμήμα Αγορών της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Στις δηλώσεις τους ανέφεραν: «Είμαστε περήφανοι για άλλη μια διάκριση που αφορά την ποιότητα των προϊόντων μας, την ποικιλία επιλογών καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η «πράσινη» πολιτική της εταιρείας μας, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και τη χρήση καινοτομιών και στο τμήμα του κρεοπωλείου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες προμηθευτές μας και όλους τους εργαζόμενους μας στα κρεοπωλεία των καταστημάτων μας για την άψογη εξυπηρέτηση που παρέχουν διαχρονικά στους πελάτες μας. Αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Κρητικούς που μας εμπιστεύονται καθημερινά για το τραπέζι τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκρινόμαστε στην εμπιστοσύνη τους. Γιατί εδώ, στα κρεοπωλεία των καταστημάτων μας, δεν υπάρχουν μυστικά!».

Οι νέες διακρίσεις των Super Market Χαλκιαδάκης

Silver Βραβείο: Εδώ δεν υπάρχουν μυστικά! Τα κρεοπωλεία των Super Markets Χαλκιαδάκης

Στα κρεοπωλεία των καταστημάτων Χαλκιαδάκης ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος ότι το προϊόν που θα πάρει είναι ακριβώς αυτό που ζήτησε, και αυτό που πρέπει, με αδιαμφισβήτητα κορυφαία ποιότητα. Η στήριξη των super market Χαλκιαδάκης στα κρητικά προϊόντα και στους τοπικούς προμηθευτές είναι δεδομένη, με το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων κρέατος (αρνιά, κατσίκια, χοιρινά) να είναι κρητικά. Παράλληλα, επενδύουν σε νέους κωδικούς, παρασκευάσματα κρέατος έτοιμα για ψήσιμο, απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής. Επίσης, εφαρμόζοντας καινοτόμα συστήματα διασφάλισης ποιότητας έχουν πλήρη ιχνηλασιμότητα για όλα τα προϊόντα κρέατος που έχουν στα κρεοπωλεία τους. Αλλά πάνω απ΄όλα επενδύουν στους ανθρώπους τους και στην σωστή εξυπηρέτηση των πελατών τους, με συνεχείς εκπαιδεύσεις των εργαζομένων  στα κρεοπωλεία. Εφαρμόζουν πλήρη ιχνηλασιμότητα για το σύνολο των κωδικών τους με πληροφορίες για τον πελάτη σχετικά με το προϊόν, όπως τον προμηθευτή, το είδος, το σφαγείο, την ημερομηνία σφαγής, την χώρα γέννησης – σφαγής – εκτροφής και την ημερομηνία επεξεργασίας. Όσο αφορά τα αρνιά και τα κατσίκια Κρήτης, πρώτοι εισήγαγαν την ταυτότητα ζώου. Ο καταναλωτής γνωρίζει με αυτόν τον τρόπο όλα τα στοιχεία για τον κτηνοτρόφο και το μέρος εκτροφής και σφαγής για το προϊόν που αγοράζει, από την γέννηση του ζώου ως το κρεοπωλείο του καταστήματος.

Τέλος, τα super market Χαλκιαδάκης εμπλουτίζουν συνεχώς την ποικιλία των κωδικών, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις ώστε οι πελάτες να μπορούν να βρουν έτοιμες προτάσεις για ένα υπέροχο γεύμα, όπως χοιρινά μαριναρισμένα ή με εσπεριδοειδή, κοντοσούβλι, γεμιστό καρέ γαλλικής κοπής και προϊόντα από κοτόπουλο όπως ρολό, σουβλάκι με πιπεριές, κοτομπέικον, κοτοτηγανιά μαριναρισμένη, κοτομπιφτέκι κ.ά.

Τα Super Market Χαλκιαδάκης στοχεύουν πάντα στην ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών τους πελατών.

Για πρώτη φορά σε super market στην Κρήτη, διαθέτουν θάλαμο ξηρής ωρίμανσης κρέατος, αποκλειστικά για βόειο κρέας, προσφέροντας κρέας μοναδικής γεύσης, εξαιρετικής ποιότητας, από επιλεγμένες φυλές ζώων με σωστή διαδικασία ωρίμανσης (μ.ο. 45 ημερών) που θα ενθουσιάσει τους πελάτες τους.

Silver Βραβείο: Green Policy: Τα «πράσινα» κρεοπωλεία των Super Markets Χαλκιαδάκης

Κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα στην πράξη μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα για τη διαχείριση των Ζωικών Υποπροϊόντων, με αποτέλεσμα το σύνολο των οργανικών αποβλήτων των κρεοπωλείων των καταστημάτων super market Χαλκιαδάκης να γίνεται πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας καθώς και προϊόντων αυξημένης προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, με το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουν, στηρίζουν έμπρακτα την τοπική οικονομία, τους τοπικούς προμηθευτές και συνεργάτες τους του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, ένα μέρος των ζωικών αποβλήτων γίνεται πρώτη ύλη για την παραγωγή ζωοτροφών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος εντάσσεται στο πρόγραμμα παραγωγής βιοαερίου αλλά και οργανικού λιπάσματος, το οποίο στη συνέχεια το διαθέτουν δωρεάν προς τους προμηθευτές καλλιεργητές τους. Είναι σημαντικό ότι εκτός από την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων και την αποφυγή της ταφής τους, συμβάλουν στην δημιουργία βιολογικής γεωργίας που είναι τόσο κρίσιμη για το μέλλον της Κρήτης. Όσο αφορά το βιοκαύσιμο που παράγεται από τα ΖΥΠ των κρεοπωλείων τους, αφορά παραγωγή πράσινης ενέργειας με πλήρη αξιοποίηση της παραγόμενης θερμικής ενέργειας.

Αλλά η πράσινη πολιτική τους όσον αφορά το κρεοπωλείο τους δεν σταματάει εδώ. Πρόσφατα ξεκίνησαν την αλλαγή των λαμπτήρων στις βιτρίνες των κρεοπωλείων τους, τοποθετώντας ταινίες Led με τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας από την αλλαγή αυτή να εκτιμάται στο 40%. Τέλος, έχουν ήδη εγκαταστήσει ηλεκτρονικά μόνιτορ στους χώρους αρκετών κρεοπωλείων τους για μείωση των εκτυπώσεων σε χαρτί.

SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here