26 Απρ 2024
READING

Η H&M ανοίγει ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο concept store στη Νέα Υόρκη

3 MIN READ

Η H&M ανοίγει ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο concept store στη Νέα Υόρκη

Η H&M ανοίγει ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο concept store στη Νέα Υόρκη

Η H&M αποκάλυψε το νέο concept store της στο Williamsburg του Brooklyn, το οποίο θα λειτουργήσει για έναν μόλις χρόνο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κατάστημα με πολύ φρέσκο στήσιμο, που θα φιλοξενεί διαφορετικές θεματικές συλλογές στον χώρο των περισσότερων από 7.000 τ.μ. μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Το κατάστημα θα διαθέτει τα πιο μοντέρνα στυλ του brand και θα φιλοξενεί αποκλειστικές κολλεξιόν σε έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για να εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε τέσσερις έως δώδεκα εβδομάδες η σουηδική εταιρεία θα αποκαλύπτει ένα νέο “κεφάλαιο”, φέρνοντας στη ζωή ένα νέο concept καταστήματος που θα κινείται με την ταχύτητα του στυλ.

Διαβάστε ακόμα: Τι θέλουν τελικά οι πελάτες από τα φυσικά καταστήματα;

Το πρώτο “κεφάλαιο” του H&M Williamsburg είναι εμπνευσμένο από την εορταστική καμπάνια της εταιρείας και θα διαρκέσει όλον το Δεκέμβριο. Το concept ονομάζεται “Brasserie Hennes” και θα διαθέτει προϊόντα από τις εορταστικές συλλογές του σουηδικού fast fashion brand και μια γκάμα από εποχιακά προϊόντα τοπικών retailer, όπως αρώματα, είδη σπιτιού, vintage κομμάτια, γκουρμέ τρόφιμα, αξεσουάρ και προϊόντα ομορφιάς.

Ξεκινώντας τον Ιανουάριο, το κατάστημα H&M Williamsburg θα προσφέρει μοναδικές δράσεις για τους καταναλωτές για να αναβαθμίσει την αγοραστικής τους εμπειρία, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και θα αφορούν στον πολιτισμό και την κοινότητα. Οι εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στην τέχνη, τη μόδα και τη μουσική, καθώς και σε τοπικές επιχειρήσεις και προσωπικότητες. Επιπλέον, από το νέο έτος, τρεις τοπικές μάρκες με έδρα το Brooklyn θα έχουν το δικό τους αποκλειστικό χώρο στο κατάστημα.

Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να είναι πετυχημένο χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι retailers εστιάζουν πλέον την προσοχή τους στην υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών που προσδίδουν ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές τους μέσα στα καταστήματα. Και αυτό οι καταναλωτές φαίνεται να το εκτιμούν και να το αποζητούν ολοένα και περισσότερο.

Το H&M Williamsburg θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας λιανικής πώλησης για μια εύκολη εμπειρία αγορών. Η χρήση της τεχνολογίας RFID θα παρέχει στους υπαλλήλους του καταστήματος πλήρη ορατότητα των αποθεμάτων και των επιλογών μεγέθους σε πραγματικό χρόνο.

Το κατάστημα παρέχει την δυνατότητα πληρωμής μέσω κινητού από οποιοδήποτε σημείο του χώρου, την ίδια στιγμή που οι έξυπνοι καθρέφτες των δοκιμαστηρίων αναγνωρίζουν τα προϊόντα των πελατών, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του χρώματος και παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων ή styling. Οι έξυπνοι καθρέφτες χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία RFID για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα είδη που φέρνει ο κάθε πελάτης στο δοκιμαστήριο και παράλληλα συλλέγουν δεδομένα προϊόντων. Πρόκειται για την πρώτη χρήση έξυπνων καθρεφτών σε οποιοδήποτε κατάστημα H&M στις Η.Π.Α.

Διαβάστε ακόμα: To Amazon ανοίγει δεύτερο φυσικό κατάστημα μόδας

Ανεξάρτητα από την εποχή του έτους ή την “ιστορία” που θα παρουσιάζεται, ορισμένα στοιχεία του H&M Williamsburg θα παραμένουν σταθερά. Θα διαθέτει πάντα έναν καθορισμένο χώρο για τη λήψη περιεχομένου -selfies- και μια εμπνευσμένη έκθεση λιανικής πώλησης, καθώς και τον αποκλειστικό χώρο για τους τοπικούς retailers.

Καθώς οι τρόποι με τους οποίους οι καταναλωτές θέλουν να ψωνίζουν, να αλληλεπιδρούν και να διασκεδάζουν εξελίσσονται, η H&M συνεχίζει να μετασχηματίζει την επιχείρησή της ώστε να είναι πελατοκεντρική. Το H&M Williamsburg έρχεται σε μια εποχή που το φυσικό retail βρίσκεται υπό επαναπροσδιορισμό. Οι καταναλωτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα, μετά από δύο χρόνια ηλεκτρονικών αγορών λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από CSA

Photo: H&M

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.