25 Απρ 2024
READING

Η Cheetos προ(σ)καλεί τους πελάτες της να φάνε την σκόνη της

4 MIN READ

Η Cheetos προ(σ)καλεί τους πελάτες της να φάνε την σκόνη της

Η Cheetos προ(σ)καλεί τους πελάτες της να φάνε την σκόνη της

Κάθε φανατικός οπαδός των Cheetos γνωρίζει ότι το εμβληματικό σνακ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόστιμο σνακ από καλαμπόκι. Από το food fashion μέχρι τα λερωμένα δάχτυλα που μαρτυρούν την κατανάλωσή του, αυτή η τυρένια απόλαυση είναι ένας δεσμός που ενώνει πολλούς λάτρεις των σνακ.

Όπως είναι γνωστό, το συστατικό που δίνει στα προϊόντα Cheetos την ιδιαίτερη γεύση τους, λατρεύει να κολλάει στα δάχτυλα των καταναλωτών. Σύμφωνα με τη Frito-Lay, η σωστή ονομασία για αυτό το διάσημο γαστρονομικό φαινόμενο είναι “Cheetle”. Ο κολοσσός των σνακ ορίζει επίσημα το Cheetle ως “την πορτοκαλί και κόκκινη σκόνη που συμβολίζει την αληθινή αγάπη για τα Cheetos”. Μάλιστα το 2005 η εταιρεία κατοχύρωσε επίσημα το εμπορικό σήμα “Cheetle”, αλλά για χρόνια δεν είχε τολμήσει να το χρησιμοποιήσει εκτός εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Mini-me: Έρχεται η τάση των μίνι σνακ

Προσπαθεί ωστόσο εδώ και καιρό να μετατρέψει το λεγόμενο “Cheetle” σε σημείο αναφοράς της pop κουλτούρας. Πέρυσι, η μάρκα συνεργάστηκε με τη hip-hop lifestyle μάρκα Rock the Bells για να παρουσιάσει πρωτότυπα έργα τέχνης φτιαγμένα με σκόνη Cheetos. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα εντυπωσιακό “Hands-Free House” στο SXSW νωρίτερα φέτος, το οποίο παρουσίαζε συσκευές που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όταν τα χέρια των καταναλωτών ήταν καλυμμένα με τη σκόνη, ενώ πραγματοποίησε μια ακόμη καμπάνια με τον μουσικό καλλιτέχνη Bad Bunny ο οποίος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των καλυμμένων με Cheetle δαχτύλων τους.

Ωστόσο τη πορτοκαλί σκόνη του σνακ είναι φτιαγμένη για κάτι περισσότερο από ένα υλικό που απλά κολλάει στα χέρια. Με τα χρόνια, τόσο οι διάσημοι σεφ όσο και οι ερασιτέχνες μάγειρες έχουν χρησιμοποιήσει το Cheetle σε διάφορες συνταγές. Από την απλή επικάλυψη μιας φτερούγας κοτόπουλου μέχρι το άρωμα μίας μακαρονάδας, τα πιάτα μπορούν να πάρουν μια γευστική ώθηση από τα Cheetos και να δημιουργηθούν πολλές νέες εκδοχές τους.

Η Cheetos συνεχίζει την προσπάθειά της να δώσει στο Cheetle περισσότερη δύναμη. Τώρα η εταιρεία λανσάρει μια νέα συσκευή κουζίνας για να δώσει στους οπαδούς του τυρένιου σνακ έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσουν αυτό το συστατικό για τις συνταγές τους. Το νέο gadget, που ονομάζεται “Cheetos, Duster” μοιάζει με ένα μπλέντερ χειρός και προορίζεται να μετατρέπει μια χούφτα Cheetos σε σκόνη.

Το πρωτοποριακό προϊόν λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού και το γυάλινο δοχείο του είναι διακοσμημένο με πορτοκαλί αυτοκόλλητα δακτυλικών αποτυπωμάτων Cheeto-σκόνης. Μαζί με το προϊόν, η εταιρεία παρουσίασε και μια σειρά από συνταγές που χρησιμοποιούν τη σκόνη “Cheetle”, όπως Flamin’ Hot Dogs, γύρο με γεύση Cheetos και ακόμη και ρολό γαλοπούλας Cheetos Flamin’ Hot. Για τους πιο τολμηρούς, η Cheetos προτείνει donuts ή κέικ με επικάλυψη τυρένιας σκόνης. Αλλά και η ιδέα του Cheetle στο χείλος του ποτηριού ενός κοκτέιλ, δείχνει αρκετά δελεαστική. Για να προκαλέσει έμπνευση, η εταιρεία κυκλοφόρησε και μια σειρά από βίντεο με τις προτάσεις της, όπου ακούγονται φράσεις όπως “Dust Yeah” και “Get those toppings popping”.

Διαβάστε ακόμα: Soccer ή Football; Η Lay’s αναζητά επιτέλους την απάντηση

Η κυκλοφορία του Cheetos Duster συμπίπτει με την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022, στο οποίο η Frito-Lay και η Cheetos είναι επίσημοι χορηγοί. Η εταιρεία λάνσαρε εξάλλου και ένα ready-to-serve meal από μακαρόνια με τυρί, ώστε οι οπαδοί να μπορούν να απολαύσουν τη γεύση των Cheetos και ως γεύμα. Η Frito-Lay προφανώς ελπίζει ότι οι οπαδοί δεν θα χορτάσουν ούτε το Cheetle.

Το Cheetos Duster, που διατίθεται για αγορά αποκλειστικά στο Amazon, είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της μάρκας να δημιουργήσει διαφημιστικό ενδιαφέρον για την εμβληματική σκόνη της. Τώρα οι ερασιτέχνες σεφ και οι φανατικοί οπαδοί των Cheetos μπορούν να αυξήσουν τη μαγειρική τους δημιουργικότητα και να προσθέσουν τις αγαπημένες γεύσεις των Cheetos στις δικές τους δημιουργίες.

Με πληροφορίες από Μarketing Dive

Photo: Amazon

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.