27 Απρ 2024
READING

Για την L’Oréal το μέλλον της ομορφιάς είναι ψηφιακό

4 MIN READ

Για την L’Oréal το μέλλον της ομορφιάς είναι ψηφιακό

Για την L’Oréal το μέλλον της ομορφιάς είναι ψηφιακό

Τη δέσμευση της L’Oréal να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κόσμο του web3 σηματοδοτεί η νέα πολυεπίπεδη συνεργασία της με την πλατφόρμα Ready Player Me, την κορυφαία πλατφόρμα avatar για το metaverse. Η γαλλική εταιρεία προϊόντων ομορφιάς στοχεύει και με την κίνηση αυτή στο δυναμικό καταναλωτικό κοινό εκεί όπου ήδη δραστηριοποιούνται, στους εικονικούς κόσμους του μετασύμπαντος.

Ο όμιλος L’Oréal έχει δείξει εδώ και χρόνια το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον της ομορφιάς. Το 2018, εξαγόρασε την εταιρεία ομορφιάς AR Modiface σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις υπάρχουσες τεχνολογίες της στο μετασύμπαν. Τρία χρόνια αργότερα, μάλιστα, μαζί με την Meta (τότε Facebook) ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση της πλατφόρμας που χρησιμοποίησε την Modiface για να δημιουργήσει τις πρώτες AR δυνατότητες δοκιμής προϊόντων μακιγιάζ στο Instagram.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο κολοσσός της βιομηχανίας της ομορφιάς αποφάσισε να μπει και στον κόσμο του gaming. Σε συνεργασία με τον οργανισμό e-sports Team Vitality, πρώτo στη γραμμή του gaming θα είναι το ευπώλητο brand του ομίλου, Garnier Fructis. Έχοντας ως κοινό έδαφος τις αξίες της έκφρασης και της δημιουργικότητας, ο όμιλος υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον χώρο των παιχνιδιών με τον οποίο μοιράζονται τον ίδιο σκοπό: “την ομορφιά που κινεί τον κόσμο”.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί και πώς η L’Oréal ποντάρει στο gaming

Ενώ με 17 εμπορικά σήματα εικονικών αγαθών, μια συνεχή ανάπτυξη εμπορικών σημάτων που σχεδιάζουν να λανσάρουν στο metaverse και μια σειρά από brands που βρίσκονται ήδη στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων των NYX, YSL Beauty και Mugler, η L’Oréal αξιοποιεί σήμερα τα φυσικά, ψηφιακά και εικονικά κανάλια για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της βιωματικής ομορφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό δύο από τις κορυφαίες μάρκες του ομίλου, η Maybelline New York και η L’Oréal Professionnel, διαθέτουν τα προϊόντα τους για τη δημιουργία αποκλειστικών στιλ μακιγιάζ και μαλλιών σε avatar στην πλατφόρμα Ready Player Me, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες από 4.000 πλατφόρμες και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου για προώθηση της αυθεντικότητας, της συμπερίληψης και της δημιουργικότητας για αυτοέκφραση μέσω των avatars στο metaverse.

Συνεργαζόμενοι με διάσημους μακιγιέρ, κομμωτές και 3D δημιουργούς, και οι δύο εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες του Ready Player Me να δημιουργήσουν προσωποποιημένες ψηφιακές εμφανίσεις. Η Maybelline New York διαθέτει πέντε προτάσεις για μακιγιάζ στο metaverse ώστε να δώσει σε όλους την ευκαιρία να εκφράσουν την εμφάνισή τους δημιουργικά σε έναν εικονικό κόσμο. Αντίστοιχα, η L’Oréal Professionnel, προσφέρει πέντε στιλ χτενισμάτων που ξεπερνούν τα όρια της συμβατικής δημιουργικότητας για όσους χρήστες θέλουν να εκφραστούν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο στο μετασύμπαν.

Οι εμφανίσεις μακιγιάζ της Maybelline New York και τα χτενίσματα της L’Oréal Professionnel είναι μια σημαντική προσθήκη και για την πλατφόρμα Ready Player Me, αφού προσφέρουν περισσότερες επιλογές προσαρμογής avatar στους χρήστες της σε όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που είναι συμβατά με το Ready Player Me, συμπεριλαμβανομένων των Spatial, HiberWorld και VRChat. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την διάθεση του ομίλου L’Oréal να εξερευνήσει περαιτέρω το μετασύμπαν με στόχο να προσεγγίσει τους καταναλωτές που επιθυμεί, του Gen Z-ers και Alpha-ers, στο πεδίο όπου δραστηριοποιούνται σήμερα, τους αναδυόμενους εικονικούς κόσμους με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμα: Η L’Oréal και η Meta βοηθούν startups να μπουν στο web3

Ξεκάθαρη πεποίθηση της εταιρείας εξάλλου είναι ότι το μέλλον της ομορφιάς θα είναι και φυσικό και ψηφιακό και εικονικό. Οι μάρκες της L’Oréal θέλουν να δημιουργήσουν νέες, ακόμη πιο καθηλωτικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας εικονικούς χώρους, προσαρμοσμένες εμπειρίες εντός του παιχνιδιού, διαφημίσεις στον εικονικό κόσμο, ψηφιακούς brand ambassadors και φυσικά influencers.

Και αυτή η συνεργασία επιτρέπει στον οίκο ομορφιάς να κατανοήσει καλύτερα την επιθυμία για εικονική ομορφιά μεταξύ των καταναλωτών και να αναβαθμίσει τις εμπειρίες που τους προσφέρει. Με περισσότερους από τρία δισεκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, η προσέγγισή του είναι να εξερευνήσει νέους κώδικες ομορφιάς, κάνοντας παράλληλα την εμπειρία πιο προσιτή και περιεκτική. Μέσω της δημιουργικότητας, της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας της L’Oréal στην ομορφιά, στοχεύει να προσφέρει έναν χώρο αυτοέκφρασης που αντανακλά την ποικιλομορφία του κόσμου πέρα από τα στενά φυσικά όρια της φυσικής και “σωματικής” ομορφιάς.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: L’Oréal

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.