19 Απρ 2024
READING

Soccer ή Football; Η Lay’s αναζητά επιτέλους την απάντηση

4 MIN READ

Soccer ή Football; Η Lay’s αναζητά επιτέλους την απάντηση

Soccer ή Football; Η Lay’s αναζητά επιτέλους την απάντηση

Soccer ή Football; Ενώ πολλές από τις φετινές καμπάνιες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στοχεύουν στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, η Frito-Lay ζητά τη βοήθεια του David Beckam για να δώσει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα σχετικά με το ποια είναι τελικά η σωστή ονομασία του αθλήματος. 

Για χρόνια, οπαδοί από όλο τον κόσμο διαφωνούν για το αν το άθλημα ονομάζεται Soccer ή Football. Η Frito-Lay, η πρώτος χορηγός μάρκα αλμυρών σνακ στην ιστορία της FIFA και του Παγκόσμιου Κυπέλλου, τροφοδοτεί τη συζήτηση φέρνοντας μαζί της μια σειρά από παγκόσμια αθλητικά είδωλα, όπως ο τρεις φορές παίκτης του FIFA World Cup David Beckham και ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου Peyton Manning, για να ξεκινήσει την επόμενη φάση της τρέχουσας καμπάνιας της μάρκας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έχει χορηγούς και “αντιχορηγούς”

Η νέα διαφήμιση “Soccer or Football”, σε σκηνοθεσία του θρυλικού σκηνοθέτη του Hollywood Michael Bay, είναι γεμάτη αστέρες του ποδοσφαίρου. Ξεκινά με τον Peyton Manning να μπαίνει σε ένα δωμάτιο όπου ο David Beckham παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τρώγοντας Lay’s. Τότε ξεκινάει μια έντονη διαφωνία με αφορμή μία ερώτηση που κάνει ο Manning στον Beckham: “Are you watching soccer?”. Στη συνέχεια οι δύο τους συζητούν το θέμα ενώ τσιμπολογούν προϊόντα Frito-Lay, φτάνοντας τελικά σε ακραία μέτρα, όπως το να ρωτούν τους ψηφιακούς τους ακόλουθους πως τελικά λέγεται το άθλημα.

Το σποτ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από εμφανίσεις από θρύλους του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων των Brandi Chastain, Javier “Chicharito” Hernández, Julie Foudy, Mia Hamm και Tim Howard.

Εκτός από το διαφημιστικό σποτ, η Frito-Lay παρουσίασε μια πρόκληση στα stories του λογαριασμού της στο Instagram. Το Snack Cards δίνει στους φιλάθλους την ευκαιρία να μετατρέψουν κάτι αμφιλεγόμενο, όπως οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες των διαιτητών, σε κάτι που μπορούν να υποστηρίξουν – δωρεάν προϊόντα. Από τις 29 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Η.Π.Α. – Ιράν, οι θεατές στο σπίτι μπορούν να κερδίσουν κίτρινες σακούλες Lay’s, όταν ο διαιτητής τραβήξει κίτρινη κάρτα και μια σακούλα Doritos -που είναι κόκκινη- όταν ο διαιτητής τραβήξει κόκκινη κάρτα. Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι χρήστες πρέπει να ακολουθούν τα Lay’s και τα Doritos στο Instagram και να είναι σε επιφυλακή για την πρώτη κίτρινη ή κόκκινη κάρτα σε επιλεγμένους αγώνες. Τα stories της Frito-Lay θα παρέχουν συνδέσμους για να ξεκλειδώσουν την ευκαιρία τους να κερδίσουν. Αλλά οι οπαδοί πρέπει να δράσουν γρήγορα, επειδή τα δώρα θα είναι διαθέσιμα μόνο όσο διαρκούν τα αποθέματα.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί το λανσάρισμα τον περασμένο μήνα τριών limited edition προϊόντων Lay’s, με γεύσεις εμπνευσμένες από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Lay’s Adobadas συνδυάζει τσίλι, ντομάτα και λάιμ, ενσαρκώνοντας το ζωηρό λατινοαμερικάνικο πιάτο, το Lay’s Bacon Wrapped Jalapeño Popper είναι ο τέλειος συνδυασμός της προώθησης των πιπεριών jalapeno και του παραδοσιακού αμερικάνικου BBQ και το Lay’s Wavy Carnitas Street Tacos προσφέρει μια πλούσια γεύση χοιρινού τύπου taco, ζωντανεύοντας το δημοφιλές μεξικάνικο street food.

Διαβάστε ακόμα: Τα “πράσινα” τα λόγια τα μεγάλα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Επιπλέον, η εταιρεία εγκαινίασε μια διαδραστική διαδικτυακή εμπειρία των οπαδών, την “Pass the Ball Challenge”, όπου οι οπαδοί έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά βραβεία και ένα ταξίδι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022. Ξεκινώντας ήδη από τον Οκτώβριο, οι οπαδοί που αγόραζαν οποιοδήποτε προϊόν της Frito-Lay με τη σήμανση της συσκευασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορούσαν να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να κληθούν να ανεβάσουν μια φωτογραφία του προσώπου τους σε μια ψηφιακή μπάλα ποδοσφαίρου.

Το “Soccer or Football” έχει ως στόχο να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε μια από τις παλαιότερες συζητήσεις μεταξύ των ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το ποια πλευρά της συζήτησης υποστηρίζει ο καθένας, η Frito-Lay κατάφερε με ένα έξυπνο σποτ να διατηρήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να εδραιώσει μια διαρκή ανατροφοδότηση και σχέση μαζί τους. 

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo | Video: Frito-Lay

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.