25 Απρ 2024
READING

Η KFC προωθεί τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότητας

3 MIN READ

Η KFC προωθεί τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότητας

Η KFC προωθεί τις αξίες της συμπερίληψης και της ισότητας

Προάγοντας την ισότητα, την ένταξη και τη συμπερίληψη, η αλυσίδα KFC έχει δρομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα προσλήψεων νέων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω του κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρού τους. Η αρχή του προγράμματος τοποθετείται στη Μεγάλη Βρετανία με την πλήρωση 6.000 θέσεων εργασίας. Σκοπός της αλυσίδας fast food είναι το ένα τρίτο όλων των νέων προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2030, να είναι νέοι από τέτοια μειονεκτούντα περιβάλλοντα.

Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων διαθέτει το διάσημο τηγανητό της κοτόπουλο σε περίπου 950 εστιατόρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απασχολεί 27.000 υπαλλήλους. Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το βρετανικό παράρτημα της αμερικανικής αλυσίδας αποφάσισε να επεκτείνει την επένδυσή της στο νέο κοινωνικό σκοπό του μητρικού ομίλου Yum! που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει ευκαιρίες στους ανθρώπους και τις τοπικές κοινότητές για ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Οι νέες προσλήψεις της εταιρείας θα αφορούν σε άτομα ηλικίας 16-24 ετών που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην απασχόληση λόγω κοινωνικών, οικονομικών, οικογενειακών προβλημάτων ή προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Διαβάστε ακόμα: Η πολύ λάθος διαφήμιση της KFC 

Σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση UK Youth, η KFC δημιούργησε το πρόγραμμα “Hatch”, το οποίο θα παρέχει στους νέους ατομική εξειδικευμένη εκπαίδευση και πρακτική εργασιακή εμπειρία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Στους υποψηφίους, στους οποίους έχουν συμπεριληφθεί άτομα με κοινωνικό άγχος ή που δεν μιλούν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, προσφέρεται συνέντευξη στα KFC μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το “Hatch”, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί επένδυση στο μέλλον της επιχείρησης, εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Manchester με περισσότερους από 80 νέους και οι μισοί από όσους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, βρήκαν εργασία πλήρους απασχόλησης. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί το 2023 για την πρόσληψη 500 ατόμων σε τοποθεσίες της KFC σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια στιγμή η KFC και η UK Youth καλούν την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει άμεσα ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τις οργανώσεις νεολαίας να προσφέρουν κατάρτιση σε μειονεκτούντες νέους. Και το κάνουν την κατάλληλη στιγμή, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο κλάδος της φιλοξενίας είχε περίπου 158.000 κενές θέσεις εργασίας το τελευταίο τρίμηνο. Οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σκληρά.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η διαφήμιση δε φτάνει: Πώς η KFC αναζωογονεί το brand της

Τον περασμένο μήνα, μια έρευνα της ομάδας επιχειρηματικού λόμπι CBI, διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των βρετανικών εταιρειών είχαν υποφέρει από έλλειψη εργατικού δυναμικού τους τελευταίους 12 μήνες. Παράλληλα μια δημοσκόπηση της KFC και της UK Youth σε 1.000 εργοδότες του Ηνωμένου Βασιλείου και 2.000 νέους ηλικίας 16-25 ετών διαπίστωσε ότι το 42% των νέων επισήμαντε ότι χρειάζεται πρακτική εκπαίδευση στην εργασία, αλλά το 37% των εργοδοτών δεν προσφέρει επί του παρόντος ευκαιρίες απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Είναι σπουδαίο να βλέπουμε εταιρείες να σκέφτονται τρόπους για να φέρουν νέους από μειονεκτούντα περιβάλλοντα στον εργασιακό χώρο, αλλά αυτό που θα ήταν ακόμη καλύτερο είναι ένα πρόγραμμα για τη διατήρησή τους σε αυτές τις θέσεις εργασίας και την παροχή βοήθειας ώστε να προοδεύσουν και να γίνουν πιο υψηλόβαθμοι. Αυτό πράγματι θα ήταν μια συνεργασία “win win”.

Με πληροφορίες από BBC

Photo: KFC

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.