19 Απρ 2024
READING

Για τον Louis Vuitton οι φετινές γιορτές θυμίζουν ρομαντική κομεντί

4 MIN READ

Για τον Louis Vuitton οι φετινές γιορτές θυμίζουν ρομαντική κομεντί

Για τον Louis Vuitton οι φετινές γιορτές θυμίζουν ρομαντική κομεντί

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι εταιρείες πυρετωδώς ετοιμάζουν και λανσάρουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Ωστόσο, η φετινή διαφήμιση του οίκου πολυτελείας Louis Vuitton διαφέρει από τις διαφημιστικές καμπάνιες που κάνει συνήθως. Φέτος δεν πρωταγωνιστεί κάποιος σταρ του κινηματογράφου ή ένα διάσημο μοντέλο, αλλά οι εμβληματικές μασκότ του οίκου σε ένα animated σποτ. 

Σε σκηνοθεσία του Gary Freedman που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με brands όπως η Heineken, η VW, η Nike και η HSBC, η διαφήμιση του γαλλικού οίκου ξεδιπλώνεται σαν ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και αφηγείται μια γοητευτική και θετική ιστορία στην οποία τα συναισθήματα και η αίσθηση της λεπτομέρειας αναδεικνύουν τις δημιουργίες του Louis Vuitton. Στην ουσία πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία όπου πρωταγωνιστούν δύο εμβληματικές μασκότ του οίκου, το πρωτότυπο παιχνίδι Vivienne και το λούτρινο αρκουδάκι LV. Οι δυο τους επιδίδονται σε ένα κυνήγι σε μαγεμένους κόσμους και σουρεαλιστικά τοπία, που παραπέμπουν σε γνωστά παραμύθια. Καταλήγουν μαζί, σε ένα happy end, μέσα σε μια γυάλινη χιονόμπαλα. Και όλα υπό τους ήχους του τραγουδιού “Happy Together” των The Turtles, ενος από τους κορυφαίους ύμνους αγάπης όλων των εποχών από την δεκαετία του 1960.

Το σποτ συνδυάζει κλασικές τεχνικές κινηματογράφισης με animation και τρισδιάστατους χαρακτήρες, που κινούνται δίπλα σε πληθώρα θρυλικών signature προϊόντων του οίκου, από αρώματα και κοσμήματα μέχρι τσάντες και ενδύματα. Κάθε σκηνή έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή ώστε να προβάλλονται τα προϊόντα σε ένα πλήρως εναρμονισμένο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό η σκηνή όπου οι δύο μασκότ σκαρφαλώνουν σε ένα βουνό από μπαούλα Vuitton κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας περισσότερα από 50 πραγματικά προϊόντα, μερικά από τα οποία ήταν πραγματικά μουσειακά κομμάτια.

Διαβάστε ακόμα: Oι τάσεις στα ταξίδια το 2022

Οι δύο animated πρωταγωνιστές είναι αυτοί που κάνουν την φετινή καμπάνια του οίκου αρκετά διαφορετική από την περσινή. Η Vivienne έχοντας γίνει μέλος της οικογένειας Louis Vuitton το 2018, είχε σχεδιαστεί αρχικά ως διακοσμητικό αντικείμενο και αργότερα άρχισε να βρίσκει εφαρμογή σε περισσότερες καμπάνιες και προϊόντα του οίκου. Κατέληξε να γίνει μια iconic μασκότ, χάρη στα απρόσμενα χαρακτηριστικά της: με κεφάλι σε σχήμα λουλουδιού, ετικέτες αποσκευών για χέρια και το εμβληματικό λουλούδι μονόγραμμα Louis Vuitton πάνω από το ένα μάτι. Εμπνευσμένη από την αγάπη του Gaston Louis Vuitton για τη συλλογή παιχνιδιών, η Vivienne έγινε λούτρινο παιχνίδι, pattern σε τσάντες και πορτοφόλια, παντατίφ σε συλλογές κοσμημάτων, ενώ απέκτησε και δικό της κουκλόσπιτο, το Malle Maison Vivienne που στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό μπαούλο του Louis Vuitton.

Βέβαια και πέρσι ο οίκος είχε δημιουργήσει ένα φανταστικό και μαγικό κόσμος εορταστικών θαυμάτων όπως τον ονειρεύτηκε ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Roman Coppola. Ωστόσο, στην περσινή καμπάνια πρωταγωνιστούσε η γαλλο-βρετανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα του Οίκου Stacy Martin φορώντας ένα αστραφτερό φόρεμα, η οποία άνοιγε μπαούλα της εταιρείας. Κάθε μπαούλο οδηγούσε σε διαφορετικό σκηνικό, το ένα σε μια κατάλευκη πλαγιά που παρελαύνουν μοντέρνα ντυμένοι σκιέρ, το άλλο μεταμόρφωνε σε κουκλόσπιτο, ένα άλλο έκρυβε τις πιο εντυπωσιακές τσάντες και αξεσουάρ του οίκου, ενώ στο τελευταίο γίνεται το μεγάλο party της αλλαγής του χρόνου. Τα μπαούλα Louis Vuitton με το μονόγραμμα του γαλλικού οίκου απλώνονται στο εξοχικό σπίτι μιας οικογένειας, καθώς τα παιδιά παίζουν χαρούμενα και στολίζουν το δέντρο, ενώ στο soundtrack ακούγεται ο disco ρυθμός του “Young Hearts Run Free” της Candi Staton.

Διαβάστε ακόμα: To νέο πολυτελές σύμπαν του Dior στο ανακαινισμένο flagship κατάστημα στο Παρίσι

Αντίστοιχες ήταν και οι κινήσεις και άλλω luxury brands και πολυκαταστημάτων ανά τον κόσμο, επιχειρώντας μια αναστροφή στην κλασική χριστουγεννιάτικη αισθητική και αντιληψη που επικρατούσε μέχρι πρότινος. Έτσι ο οίκος Dior “έντυσε” το Harrods σε ένα εντυπωσιακό “μπισκοτόσπιτο” ενόψει Χριστουγέννων. Το “The Fabulous World of Dior” αποτελεί κοινό δημιούργημα του γαλλικού οίκου και του πολυτελούς καταστήματος του Λονδίνου, το οποίο φωτίζει τους διαδρόμους και την πρόσοψη του Harrods. Ο οίκος υψηλής ραπτικής στόλισε την πρόσοψη του πολυκαταστήματος του Λονδίνου με φώτα, διακοσμώντας την είσοδο με ένα τεράστιο αστέρι και γεμίζοντας τα παράθυρα με γλυπτά από ζάχαρη και προϊόντα.

Ο γαλλικός οίκος δεν άλλαξε μόνο την προσέγγιση της φετινής διαφημιστικής καμπάνιας του, αλλά και το ύφος της διακόσμησης στις βιτρίνες στα φερώνυμα καταστήματά του. Σε μια κίνηση εξωστρέφειας, το Louis Vuitton Visual Image Studio συνεργάστηκε με την Lego για να δημιουργηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα ύψους από 2 έως 15 μέτρα αποκλειστικά με τα δημοφιλή τουβλάκια, όπως και φόντο όπου αναπαράγεται το πρώτο iconic μοτίβο του Louis Vuitton, της σκακιέρας Damier.

Με πληροφορίες από The Drum | Vogue Business | Elle

Video | Photo: Louis Vuitton

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.