25 Απρ 2024
READING

Foot Locker και Puma συνεργάζονται με τα Pokemon

4 MIN READ

Foot Locker και Puma συνεργάζονται με τα Pokemon

Foot Locker και Puma συνεργάζονται με τα Pokemon

H Puma ανακοίνωσε ότι ένωσε τις δυνάμεις της με τη δημοφιλή σειρά βιντεοπαιχνιδιών Pokémon για την κυκλοφορία μιας πολύ ιδιαίτερης συλλογής αθλητικών παπουτσιών. Ταυτόχρονα σε όλη την Αμερική, 400 καταστήματα Foot Locker, Kid’s Foot Locker και Champs έχουν μετατραπεί σε Pokemon Go Gyms και PokeStops, όπου οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με πλάσματα του παιχνιδιού για τους επόμενους έξι μήνες .

Παρόλο που έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που το “φαινόμενο” Pokemon ήταν πολύ έντονο -ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016- το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές. Σίγουρα, οι ετήσιοι ενεργοί χρήστες έχουν μειωθεί σημαντικά από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού, αλλά το παιχνίδι είχε 60 εκατομμύρια downloads το 2020, όταν οι άνθρωποι στράφηκαν στο mobile gaming για ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πέρυσι το παιχνίδι είχε 56 εκατομμύρια downloads, ενώ φέτος είχε 23 εκατομμύρια downloads τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

Φαίνεται ότι τόσο το videogame Pokemon Go, όσο και το brand Pokemon, εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Η νέα σύνδεση με την αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, Foot Locker, και τον γερμανικό κολοσσό των αθλητικών ειδών, Puma, υπογραμμίζει τη διαρκή σημασία του mobile gaming και της τεχνολογίας AR για τους retailers και τις μάρκες που επιθυμούν να προσελκύσουν τους νεότερους καταναλωτές μέσω ενός συνδυασμού φυσικών και ψηφιακών εμπειριών.

Βέβαια, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν υπεύθυνο για έσοδα 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Niantic, την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, που είναι περισσότερο γνωστή για την ανάπτυξη παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας για smartphones. Η συνεργασία με την Puma περιλαμβάνει αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη ένδυσης εμπνευσμένα από χαρακτήρες του ψυχαγωγικού franchise, όπως οι Charmander, Pikachu, Bulasaur, Squirtle και Gengar.

Η συνεργασία έρχεται καθώς όλο και περισσότερες μάρκες διερευνούν τρόπους σύνδεσης του εικονικού και του φυσικού κόσμου με τη χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (AR). Η Doritos προκάλεσε τους καταναλωτές να βρουν τρίγωνα του πραγματικού κόσμου, που μιμούνταν το σχήμα του χαρακτηριστικού τους chip, χρησιμοποιώντας έναν φακό Snapchat.

Η AR έχει επίσης αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους καταναλωτές, προκειμένου να δοκιμάζουν εικονικά ρούχα, αξεσουάρ και μακιγιάζ. Το Amazon Fashion ενσωμάτωσε πρόσφατα τους φακούς αγορών (Shopping Lens) επαυξημένης πραγματικότητας του Snapchat, για να επιτρέψει στους χρήστες της εφαρμογής να δοκιμάσουν χιλιάδες από τα δημοφιλή προϊόντα Virtual Try-On Eyewear της Amazon Fashion και -εφόσον το επιθυμούν- να προχωρήσουν σε αγορά μέσω του application. Ενώ και το nail polish brand Sally Hansen νωρίτερα φέτος χρησιμοποίησε την τεχνολογία AR για εικονικές δοκιμές βερνικιών νυχιών.

Διαβάστε ακόμα: Η Puma συνεργάζεται με το πρώτο “shoppablestyling παιχνίδι Drest 

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να υιοθετούν την τάση αυτή, γιατί πλέον νιώθουν μεγαλύτερη εξοικείωση μαζί της σε σχέση με το παρελθόν. Μια μελέτη από την Camera IQ νωρίτερα φέτος διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Αμερικανών καταναλωτών έχουν χρησιμοποιήσει AR σε κάποια μορφή και περισσότεροι από τους μισούς αναμένουν να το κάνουν στο μέλλον. Περισσότεροι από τους μισούς (59%) δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που οπτικοποίησαν χρησιμοποιώντας AR, ενώ το 82% επισήμανε ότι θα δεχόταν πιο εύκολα μια μάρκα που χρησιμοποιούσε AR για να τους εκπαιδεύσει σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Οι fans των Pokemon πάντως, είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία AR, αφού έχουν “κυνηγήσει” τα πασίγνωστα Pocket Monsters με την βοήθειά της στο Pokemon Go, το δημοφιλές παιχνίδι AR για smartphones, το οποίο χρησιμοποιούσε GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του.
Τον Μάρτιο του 2020 εξάλλου το γερμανικό sport brand είχε λανσάρει το πρώτο της διαδραστικό παιχνίδι styling Drest μαζί με μια συλλογή επτά νέων προιόντων για να σηματοδοτήσει την συνεργασία αυτή. Τότε το Drest επέτρεπε στους παίκτες να υιοθετήσουν το ρόλο ενός στιλίστα μόδας, δίνοντάς τους καθημερινές προκλήσεις στυλ εμπνευσμένες από ειδήσεις μόδας σε πραγματικό χρόνο και τα τελευταία προϊόντα από 160 κορυφαίες μάρκες μόδας. Τώρα ήρθε η ώρα για τους φίλους των Pokemon, να “κυνηγήσουν” τα αθλητικά παπούτσια Pokemon της Puma. Τι άλλο θα ακολουθήσει;

Με πληροφορίες από MarketingDive

Photo: Puma

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.