19 Απρ 2024
READING

Στην τεχνολογία Alexa θα βασίζεται το επόμενο σύστημα φωνητικών εντολών της BMW

4 MIN READ

Στην τεχνολογία Alexa θα βασίζεται το επόμενο σύστημα φωνητικών εντολών της BMW

Στην τεχνολογία Alexa θα βασίζεται το επόμενο σύστημα φωνητικών εντολών της BMW

“Hey Alexa”. Σε συνεργασία με το Amazon προχώρησε η αυτοκινητοβιομηχανία BMW, με στόχο να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών του συστήματος φωνητικής αλληλεπίδρασης των οχημάτων της με τους οδηγούς τους.  

Τα τελευταία χρόνια, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δουλεύει πάνω σε προηγμένα συστήματα φωνητικών εντολών για οχήματά της. Ήταν το 2018 όταν οι Βαυαροί αποφάσισαν να λανσάρουν το σύστημα BMW Intelligent Personal Assistant, μιμούμενοι τις τεχνολογίες Alexa, Siri και Google Assistant αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της οδηγικής εμπειρίας των πελατών τους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των νέων τεχνολογιών που θα βρίσκονται ενσωματωμένα στα νέα της μοντέλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υλοποιεί την προαναγγελθείσα από το 2020 συνεργασία της με το Amazon. Η φωνητική εμπειρία επόμενης γενιάς της BMW θα είναι η Alexa Custom Assistant. Ο συνδυασμός της οδικής ασφάλειας που παρέχει ο γερμανικός κολοσσός με τη “μαγεία” της Alexa, θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα εμπειρία μέσα στα οχήματα της εταιρείας.

Το Alexa Custom Assistant αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που διευκολύνει τη BMW και άλλες μάρκες και κατασκευαστές συσκευών να δημιουργήσουν τον δικό τους προσαρμοσμένο “έξυπνο” βοηθό, προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα της μάρκας τους και στις ανάγκες των πελατών τους.

Ο νέος προσαρμοσμένος βοηθός της BMW θα επιτρέψει έναν ακόμη πιο φυσικό διάλογο μεταξύ οδηγού και οχήματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην οδήγηση, όπου η φωνή μπορεί να συμβάλει στη μείωση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Η νέα αυτή προσθήκη θα προσφέρει στους οδηγούς τα οφέλη ενός “έξυπνου” βοηθού που είναι ειδικός στο όχημα και τις υπηρεσίες, ενώ η Alexa θα παρέχει τη γνώριμη εμπειρία που πολλοί πελάτες ήδη γνωρίζουν και αγαπούν – όπως η δυνατότητα να ελέγχουν τη μουσική, να διαχειρίζονται από απόσταση το smart home τους, να προσθέτουν προϊόντα σε μία λίστα αγορών ή να παρακολουθούν καθημερινά τα δελτία καιρού.

Οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να χρησιμοποιούν τα συστήματα φωνητικής υποστήριξης της BMW και της Alexa ανεξάρτητα, ή και τα δύο μαζί. Τα πρώτα οχήματα με τη νέα γενιά του συστήματος φωνητικής υποστήριξης της BMW αναμένεται να λανσαριστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το εξειδικευμένο σύστημα Alexa Custom Assistant για χρήση σε αυτοκίνητα λανσαρίστηκε πέρυσι, με πρώτο της πελάτη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler Automobiles (FCA) . Έκτοτε το Amazon συνεχώς βελτιώνει το λογισμικό της Alexa για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προγραμματιστές τους.

Με όνομα εμπνευσμένο από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τον πλούτο γνώσης που εκείνη φέρει, η Alexa έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η BMW μοιράζεται τη δέσμευση του Amazon για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών της και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στους πελάτες του ελέγχου των δεδομένων τους.

Το Alexa Custom Assistant προσφέρει νέες εξατομικευμένες, προληπτικές και διαισθητικές εμπειρίες ειδικά για το χώρο του αυτοκινήτου. Διευκολύνει επίσης τη δημιουργία προσαρμοσμένων προληπτικών δεξιοτήτων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει έναν προσαρμοσμένο βοηθό που παρατηρεί ότι η ισχύς της μπαταρίας του αυτοκινήτου μας είναι χαμηλή και μας ρωτάει προληπτικά αν θέλουμε να εντοπίσουμε και να κάνουμε κράτηση για έναν σταθμό φόρτισης σε μια νέα διαδρομή που αποφεύγει την κίνηση. Το ίδιο μπορεί να κάνει και στην περίπτωση που τα καύσιμα του αυτοκινήτου μας τελειώνουν. Ένας customized βοηθός, σαν την Alexa, θα μπορούσε επίσης να γνωρίζει πότε το όχημά μας πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο συντήρησης και να μας βοηθήσει να κανονίσουμε ένα ραντεβού με την αντιπροσωπεία.

Εξάλλου τo Amazon έχει ανακοινώσει νέες συνεργασίες με τη Lamborghini, και τη Fiat Chrysler και την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian καθώς συνεχίζει να επεκτείνει την τεχνολογία της σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι ο βοηθός φωνής Alexa της Amazon ενσωματώθηκε στο μοντέλο Huracan Evo αξίας 200.000 δολαρίων, σηματοδοτώντας τον 11ο κατασκευαστή μεγάλων αυτοκινήτων που ενσωματώσει την τεχνολογία φωνής της. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος Rivian ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της Alexa στα πρώτα δύο εμπορικά μοντέλα της, τα R1S SUV και R1T pickup.

Αυτή η συνεργασία με την BMW αποτυπώνει άριστα το σκεπτικό πίσω από τη σχεδίαση του Alexa Custom Assistant – να καταστήσει ταχύτερη, οικονομικότερη και ευκολότερη για τις εταιρείες την ανάπτυξη “έξυπνων” βοηθών προσαρμοσμένων για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς να προκύπτει το κόστος και η πολυπλοκότητα της κατασκευής από την αρχή. 

Με πληροφορίες από TechCrunch | AboutAmazon

Photo | Video: BMW | Amazon

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.