28 Απρ 2024
READING

Το payzy by COSMOTE φέρνει έναν νέο κόσμο πληρωμών στο κινητό

4 MIN READ

Το payzy by COSMOTE φέρνει έναν νέο κόσμο πληρωμών στο κινητό

Το payzy by COSMOTE φέρνει έναν νέο κόσμο πληρωμών στο κινητό

Μετά την είσοδό του σε νέες αγορές όπως η τηλεόραση (COSMOTE TV), οι ηλεκτρονικές ασφάλειες (COSMOTE Insurance) και οι ηλεκτρονικές παραγγελίες φαγητού (BOX), ο ΟΤΕ μπαίνει και στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Με μια νέα εφαρμογή για κινητά, το payzy by COSMOTE παρέχει μια πρωτοποριακή λύση για όλες τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές. Εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Η εμπειρία της τελευταίας διετίας απέδειξε ότι η διείσδυση του ηλεκτρονικού χρήματος θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια και η αύξηση αυτή θα προκύψει αντικαθιστώντας σταδιακά και μέχρι ένα βαθμό τη χρήση μετρητών. Βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2021 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 δισ. ηλεκτρονικές πληρωμές με τη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικού χρήματος συνολικής αξίας σχεδόν 49 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των συναλλαγών αυτών έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα νούμερα του 2017, ενώ η αντίστοιχη αξία των συναλλαγών έχει υπερδιπλασιαστεί. Από αυτές τις συναλλαγές, μόλις το 3% έχει γίνει με ηλεκτρονικό χρήμα (δηλαδή eWallets), όταν τα αντίστοιχα νούμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι πάνω από 11%. Αντίστοιχα, με εσωτερική έρευνα του Ομίλου ΟΤΕ, τον περασμένο Δεκέμβρη για τα e-payments, έχει διαπιστωθεί ότι οι υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού έχουν περιορισμένη χρήση. Από την άλλη, όπως ήταν αναμενόμενο, επισημάνθηκε η σχεδόν καθολική χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, του web banking και μικρότερη του mobile banking.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, η COSMOTE λανσάρει το payzy, ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό εργαλείο που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο. Μέσα από το mobile app που μπορεί να κατεβάσει από το Google Play και το App Store, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει χρεωστική VISA κάρτα (ψηφιακή ή/και φυσική), να κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και να πληρώνει λογαριασμούς στην στιγμή.

Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του μέσω chat, άμεσα, μέσω του Chat & Pay. Μπορεί ακόμα να μοιράζεται κοινά έξοδα με τους δικούς του ανθρώπους μέσω του Split it, όπως για παράδειγμα τα έξοδα με τους φίλους του ή την οικογένειά του στο φαγητό, στο σινεμά, σε ένα ταξίδι ή ακόμα και τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας. Και όλα αυτά μέσα από μία μόνο εφαρμογή στο κινητό.

Και το σημαντικότερο; Ως προϊόν της COSMOTE Payments, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, το payzy by COSMOTE αποτελεί το μοναδικό mobile app στην ελληνική αγορά που ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και όπου θέλει. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει, κερδίζει 1 ευρώ στο πορτοφόλι του. Έτσι ο χρήστης κερδίζει χρήματα, όσο περισσότερο χρησιμοποιεί το payzy.Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει προμήθεια κατά την φόρτιση του ΙΒΑΝ λογαριασμού του χρήστη, αλλά ούτε και για τις μεταφορές χρημάτων μέσω του Chat & Pay και του Split It. 

Η διαδικασία εγγραφής στην εφαρμογή είναι πολύ εύκολη, διαρκεί λίγα λεπτά και ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί το smartphone του, το email και τον αριθμό του κινητού του. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής χρειάζεται να έχει την ταυτότητά ή το διαβατήριό του, ενώ η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει και μία βιντεοκλήση με εξουσιοδοτημένο υπάλληλο της COSMOTE Payments. Μάλιστα, με κάθε νέα εγγραφή στο payzy by COSMOTE, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE κερδίζουν απεριόριστα data για 1μήνα.

Τώρα, όλοι οι καταναλωτές, μπορούν να ζήσουν τη νέα εμπειρία ηλεκτρονικών συναλλαγών με το payzy by COSMOTE. Είναι μια ολοκληρωμένη ψηφιακή λύση που διευκολύνει κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο χρήστης. Εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια χάρη στην αξιοπιστία που διέπει τις υπηρεσίες COSMOTE.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.