26 Απρ 2024
READING

Η Crest και η Oral-B στοχεύουν να καλύψουν το “χάσμα του χαμόγελου” στα παιδιά της Αμερικής

4 MIN READ

Η Crest και η Oral-B στοχεύουν να καλύψουν το “χάσμα του χαμόγελου” στα παιδιά της Αμερικής

Η Crest και η Oral-B στοχεύουν να καλύψουν το “χάσμα του χαμόγελου” στα παιδιά της Αμερικής

Πιστές στις αξίες της ισότητας και της εξάλειψης του ρατσισμού και με αφορμή την Εθνική Ημέρα Βουρτσίσματος δοντιών την 1η Νοεμβρίου, η Crest και η Oral-B ενίσχυσαν την καμπάνια τους “Closing America’s Smile Gap”, με ένα νέο διαφημιστικό σποτ και δωρεές 500.000 προϊόντων οδοντικής φροντίδας σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Απώτερος στόχος, το δικαίωμα όλων σε ένα υγιές χαμόγελο. 

Οι οδοντιατρικές μάρκες που ανήκουν στην Procter & Gamble βρίσκονται σε μια αποστολή, να κλείσουν αυτό που αποκαλούν “χάσμα του χαμόγελου” στα παιδιά της Αμερικής. Το πρόγραμμα “Closing America’s Smile Gap” έχει ως στόχο να ρίξει φως στις σοβαρές ανισότητες που υπάρχουν στον τομέα της στοματικής υγείας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην επίλυσή τους. Είναι ο τρόπος με τον οποίο η Crest και η Oral-B ρίχνουν φως στην οδυνηρή πραγματικότητα: τα παιδιά σε υποβαθμισμένες κοινότητες απλά δεν έχουν τη στοματική φροντίδα που χρειάζονται, επιβαρύνοντας έτσι την υγεία τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η P&G θα δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις στην καινοτομία

Το “χάσμα του χαμόγελου” ξεκινάει καθημερινά στα μπάνια των παιδιών όταν δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά εργαλεία για να βουρτσίσουν τα δόντια τους και εξαπλώνεται στην ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση στην οδοντιατρική εκπαίδευση, την περίθαλψη και τη θεραπεία. Στη διαφήμιση που επικοινωνεί τους στόχους του προγράμματος οδοντιατρικής φροντίδας των δύο brands, τα παιδιά φαίνονται να “βουρτσίζουν” τα δόντια τους με το δάχτυλό τους και νερό αντί για τα κατάλληλα εργαλεία στοματικής υγιεινής. Αποτυπώνεται με αυτό τον γλαφυρό τρόπο, ένα γεγονός που αποτελεί καθημερινότητα για πολλά παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε οδοντόβουρτσα ή οδοντόκρεμα.

Τα δύο brands, ωστόσο, πιστεύουν ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα υγιές χαμόγελο και στις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει. Αλλά τα παιδιά στις υποβαθμισμένες κοινότητες υποφέρουν από τερηδόνα δύο φορές περισσότερο από τους συνομηλίκους τους. Και αυτό αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τις εταιρείες προϊόντων στοματικής υγιεινής. Στόχος των δύο εταιρειών είναι η διασφάλιση ότι κάθε παιδί  έχει πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται για να βουρτσίζει τα δόντια του κάθε μέρα και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση για όσο χρόνο χρειαστεί.

Εξάλλου, η Crest και η Oral-B έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν αρκετές εκστρατείες στο πλαίσιο της αποστολής τους, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την παροχή στοματικής φροντίδας σε 20 εκατομμύρια “χαμόγελα που έχουν ανάγκη” μέχρι το 2030. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν δωρεές προϊόντων αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τη φιλοξενία 24 τοπικών κοινοτικών εκδηλώσεων για δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις και εκπαίδευση κατά το προηγούμενο έτος, τη δημιουργία συνεργασιών με 400.000 οδοντιάτρους σε όλη τη χώρα και τη θέσπιση υποτροφιών για οδοντιατρικές σχολές για υποβαθμισμένους φοιτητές.

Επενδύουν όμως και στο εκπαιδευτικο κομμάτι, αφού και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με δημοτικά σχολεία της αμερικανικής επικράτειας για να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν πώς να εφαρμόζουν καθημερινά συνήθειες στοματικής φροντίδας. Συνεργάζονται επίσης με οδοντιατρικές σχολές για την παροχή υποτροφιών σε ορθοδοντικούς και οδοντιάτρους, ώστε να μπορούν να ανοίξουν γραφεία και υπηρεσίες σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: P&G, Diageo, Coca-Cola και Unilever συνεχίζουν να επενδύουν στο marketing παρά την κρίση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η P&G αναδεικνύει την παγκόσμια φήμη της σε αξιοσημείωτες καμπάνιες που εξετάζουν περίπλοκα κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός και η ισότητα. Χαρακτηριστική είναι η διαφημιστική εκστρατεία της #ShareTheLoad για την ισότητα εντός των νοικοκυριών, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος της P&G 2021 Acts of Good in 2021, που στόχο είχε να προωθήσει την ισότητα και τη συμπερίληψη. Αλλά και τα πρότερα σποτάκια της για την εξάλειψη του ρατσιμού “The Choice” και “The Talk” που διέδιδαν τις αξίες του κινήματος του Black Lives Matter.

Για την P&G η αξία βρίσκεται στη διασταύρωση τιμής, προϊόντος και απόδοσης. Και για να την επιτύχει, χρειάζεται να επικοινωνήσει με ορθό τρόπο τις κινήσεις της, να δώσει έμφαση στην καινοτομία, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε κάθε προϊόν που φέρει την υπογραφή της και να προωθήσει τα προϊόντα της με ορθολογικό τρόπο. Παράλληλα όμως, ο όμιλος είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo | Video: Crest

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.