20 Απρ 2024
READING

Γιατί η Levi’s δίνει έμφαση στα φυσικά καταστήματα

4 MIN READ

Γιατί η Levi’s δίνει έμφαση στα φυσικά καταστήματα

Γιατί η Levi’s δίνει έμφαση στα φυσικά καταστήματα

Η ψηφιακή στροφή είναι αναμφισβήτητη σε πολλά μέρη της Λατινικής Αμερικής, που συγκαταλέγονται στις πιο συνδεδεμένες οικονομίες του πλανήτη. Αλλά οι κουλτούρες αυτής της ηπείρου φημίζονται για το ζωντανό ανθρώπινο πνεύμα και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί πρέπει να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για φυσική επαφή με τα προϊόντα και της ευκολίας που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Η αμερικανική μάρκα Levi Strauss  φαίνεται να κερδίζει την αγάπη των Λατινοαμερικανών, χρησιμοποιώντας νέες στρατηγικές σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θέλουν να πηγαίνουν στα φυσικά καταστήματα. Η δραστηριότητα της Levi’s στις χώρες αυτές αυξήθηκε κατά περίπου 70% το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, με την εταιρεία να σχεδιάζει το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Levi’s θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Επί του παρόντος, η Levi’s διαθέτει 400 σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ βρίσκεται σε μία περίοδο αναθεώρησης ολόκληρου του brand experience που παρέχει σε αυτά. Η εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε το concept των καταστημάτων Indigo, μέσω του οποίου η Levi’s επανασυστήνεται ως lifestyle brand. Στο πνεύμα αυτό, διαθέτει λιγότερα προϊόντα και περισσότερες εμπειρίες, όπως τα εργαστήρια ραπτικής πραγματοποιούνται μέσα στα καταστήματα. Στόχος της εταιρείας είναι το 50% των καταστημάτων της Λατινικής Αμερικής να έχει υιοθετήσει το μοντέλο Indigo μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η φιλοσοφία είναι ίδια, αλλά εκφράζεται διαφορετικά σε κάθε κατάστημα, αφού και οι πελάτες της Levi’s είναι διαφορετικοί όχι μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά ακόμα και από περιοχή σε περιοχή.

Και μπορεί το εμβληματικό brand να δίνει μεγάλη έμφαση στα καταστήματα της Λατινικής Αμερικής, παράλληλα όμως εστιάζει σε μεγάλο βαθμό και στην ψηφιακή τεχνολογία που λειτουργεί συμπληρωματικά στην επανασύστασή της στο ευρύ κοινό. Αυτή η κατεύθυνση οδηγεί την Levi’s σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, πέρα από τα θρυλικά τζιν 501 τζιν και τα δημοφιλή denim ρούχα.

Νωρίτερα φέτος η εταιρεία άνοιξε το κατάστημα Haus of Strauss στην Πόλη του Μεξικού. Το πρώτο Haus of Strauss άνοιξε σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες στο Λος Άντζελες, ως “βάση” για όσους ανήκουν στις κοινότητες της μουσικής, της ψυχαγωγίας και του design, για να γνωρίσουν την καλύτερη έκφραση της μάρκας Levi’s. Για πολλούς από τους κλάδους αυτούς, το συγκεκριμένο concept λειτουργεί ως πύλη για μακροχρόνιες σχέσεις, συνεργασίες και καμπάνιες με το brand. Σήμερα, το δίκτυο Haus of Strauss έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει τέσσερις ακόμη τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο: Τόκιο, Γιοχάνεσμπουργκ, Λονδίνο και τώρα, την Πόλη του Μεξικού.

Το πέμπτο σημείο που άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο στην Colonia Juárez, μια αναδυόμενη γειτονιά στην Πόλη του Μεξικού, συγκαταλέγεται στις προσπάθειες του brand να προσεγγίσει την Gen Z. Το κατάστημα-ναυαρχίδα της Levi Strauss, συνδέει επιτυχημένα το εμπορικό σήμα του με την κουλτούρα της περιοχής, βυθίζοντας τους καταναλωτές σε μια απόλυτα αυθεντική μεξικανική πολιτιστική έκφραση, που βρίσκει ανταπόκριση στους οπαδούς της και εμπνέει τις νέες γενιές να “αγκαλιάσουν” ξανά την παράδοσή τους μέσα από μια φρέσκια ματιά.

Παράλληλα το denim brand προσπαθεί να ενστερνιστεί κάθε τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου και έχει επιταχύνει τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Τα τελευταία χρόνια η Levi’s χρηματοδοτεί τους υπαλλήλους της παγκοσμίως για να εκπαιδευτούν τεχνολογικά σε ποικίλους τομείς – από την κωδικοποίηση έως τη σχεδιαστική σκέψη πάντα με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Μάλιστα, η Levi’s δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα για να επεκτείνει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και την μηχανική μάθηση σε ολόκληρη την εταιρεία. Σκοπός του τμήματος αυτού είναι η βελτιστοποίηση των προωθητικών ενεργειών ηλεκτρονικού εμπορίου, η ανάπτυξη μιας καλύτερης εμπειρίας των καταναλωτών στο levi.com, αλλά και η επανεξέταση της διαδικασίας σχεδιασμού.

Διαβάστε ακόμα: Η Levi’s λανσάρει τα νέα 501 από ανακυκλωμένα παλιά denim

Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη σε όλο της το δίκτυο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Μάλιστα έχει λανσάρει μια τεχνολογία που εκκρεμεί προς κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και ονομάζεται BOOST, συντομογραφία της φράσης “Business Optimization of Shipping and Transport”.

Η πλατφόρμα θα βελτιώσει την εκτέλεση των ηλεκτρονικών της παραγγελιών, επεκτείνοντας τις διαθέσιμες αναζητήσεις προϊόντων στα καταστήματα και δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές, στις περιπτώσεις που κάποιο προϊόν δεν υπάρχει σε απόθεμα στα κέντρα διανομής. Όλες αυτές τις τεχνολογικές διευκολύνσεις σκοπεύει να αξιοποιήσει η Levi’s στα φυσικά της καταστήματα για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της εκεί όπου θέλουν να βρίσκονται πλέον οι πελάτες της. Στην πραγματική ζωή.  

Με πληροφορίες από Modern Retail

Photo: Levi Strauss & Co.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.